Pristupanje nalogu sa Mac operativnog sistema

 

Primenjuje se na: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Microsoft Exchange, Live@edu

Poslednja izmena teme: 2011-02-09

Možete da povežete svoj Apple računar ili Apple iPhone sa svojim nalogom za e-poštu.

Apple pristup računaru

Možete da koristite Veb pregledač ili program za e-poštu na svom računaru da biste se povezali sa svojim nalogom za e-poštu.

Pristup preko Veb pregledača

Povezujete svoj Apple računar sa svojim nalogom za e-poštu koristeći Veb pregledač na isti način na koji se povezujete koristeći Windows računar.

Detaljna uputstva potražite u odeljku Prijavljivanje u e-poštu pomoću Veb pregledača. Više informacija o podržanim pregledačima potražite u odeljku Podržani pregledači za aplikaciju Outlook Web App.

Pristup programu za e-poštu

Možete da se automatski povežete sa svojim nalogom ili možete da se povežete koristeći IMAP ili POP protokol.

Automatsko povezivanje

Postoje tri programa putem kojih možete da se povežete sa svojim nalogom jednostavnim unosom e-adrese i lozinke, a to su:

  • Outlook za Mac 2011
  • Entourage 2008, Web Services Edition
  • Mail (aplikacija za e-poštu u sklopu operativnog sistema Mac OS 10.6 Snow Leopard)

Povezivanje sa nalogom za e-poštu putem programa Outlook za Mac 2011 ili Entourage 2008, Web Services Edition obezbeđuje kompletniji doživljaj korišćenja e-pošte nego kada se povezujete pomoću IMAP ili POP protokola. Na primer, ako se povežete putem programa Outlook for Mac 2011 ili Entourage 2008, Web Services Edition, moći ćete da sinhronizujete beleške, zadatke, stavke kalendara i kategorije između programa Outlook Web App i programa Outlook for Mac 2011 ili Entourage 2008, Web Services Edition.

noteNapomena:
Ako koristite program Entourage 2008, morate da instalirate program Entourage 2008, Web Services Edition, što je besplatna ispravka za sve korisnike programa Entourage 2008.

Ako koristite operativni sistem Mac OS 10.6 Snow Leopard, možete da koristite program Mail koji je uključen u Snow Leopard da biste se povezali sa nalogom, a da vam za to nisu potrebni IMAP ili POP protokoli. Kao i sa programom Outlook za Mac 2011 i Entourage 2008, Web Services Edition, koraci za povezivanje sa vašim nalogom putem programa Mac Mail za Mac OS 10.6 Snow Leopard uključuju samo unos e-adrese i lozinke.

Za više informacija o korišćenju ovih programa za e-poštu za povezivanje sa svojim nalogom sledite korake u jednoj od narednih tema:

Povezivanje pomoću IMAP ili POP protokola

Postoji veliki broj programa za e-poštu koje možete da koristite za povezivanje svog naloga za e-poštu na vašem Apple računaru koristeći IMAP ili POP.

noteNapomena:
Ako ne znate da li vaš nalog za e-poštu podržava IMAP ili POP protokol, obratite se tehničkoj podršci.

Da biste se povezali korišćenjem IMAP ili POP protokola, možete da koristite programe navedene u sledećem odeljku, pored drugih programa.

Pristup preko iPhone telefona

Možete da povežete svoj Apple iPhone telefon sa nalogom za e-poštu ako koristite sledeće metode:

  • Exchange ActiveSync
  • Programi za e-poštu koji podržavaju IMAP ili POP protokole

Šta ako želim da saznam više?

Mobilni telefoni

Podržani programi za e-poštu i podržane funkcije

 
Srodne teme pomoći
Učitavanje...
Nije pronađen nijedan resurs.