Korišćenje pravila za automatsko prosleđivanje poruka na drugi nalog

 

Primenjuje se na: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Microsoft Exchange, Live@edu

Poslednja izmena teme: 2012-07-31

Možete da koristite pravila da biste automatski prosledili ili preusmerili poruke poslate u vaše poštansko sanduče na drugi nalog. Uključeni video zapis će vam prikazati kako da kreirate pravilo za automatsko preusmeravanje poruka.

noteNapomena:
Ove informacije se odnose na standardnu verziju aplikacije Outlook Web App. Opisana funkcija nije dostupna u Outlook Web App Light.
Video zapis: Preusmeravanje svih poruka na drugi nalog

U ovom video zapisu biće vam prikazano kako da automatski preusmerite sve dolazne poruke na drugi nalog e-pošte.

4873755a-8b1e-497e-bc54-101d1e75d3e7
noteNapomena:
Da biste prikazali ovaj video zapis, morate da imate instaliran Silverlight. Informacije o instaliranju aplikacije Silverlight potražite u članku Preuzimanje aplikacije Silverlight.
Kako da automatski preusmerim sve poruke na drugi nalog?

 1. Nakon što se prijavite na Outlook Web App, kliknite na Opcije > Kreiranje pravila prijemnog poštanskog sandučeta.

 2. Na kartici Pravila prijemnog poštanskog sandučeta kliknite na dugme Novo.

 3. U okviru Kada poruka stigne izaberite stavku Primeni na sve poruke.

 4. U okviru Uradi sledeće izaberite stavku Preusmeri poruku primaocu.

 5. Izaberite adresu na koju želite da se šalje vaša pošta tako što ćete dvaput kliknuti na nju u prikazu adresara. Ako adresa na koju želite da preusmerite ne pojavi, možete da unesete e-adresu u polju Za.

 6. Kliknite na dugme U redu da biste sačuvali ono što ste izabrali i vratili se na prozor za novim pravilo.

 7. Kliknite na dugme Sačuvaj da biste sačuvali svoje pravilo i vratili se na karticu Pravila prijemnog poštanskog sandučeta.

Šta je još potrebno da znam?

 • Poruke koje se preusmeravaju će se prikazati kao poruke poslate od izvornog pošiljaoca. Kada odgovarate na poruku koja je preusmerena, odgovor će biti poslat prvobitnom pošiljaocu.

 • Poruke koje se prosleđuju će se prikazati kao poruke koje ste vi prosledili. Kada odgovarate na poruku koja je prosleđena, odgovor će biti poslat na adresu sa koje je poruka prosleđena, a ne prvobitnom pošiljaocu.

 • Kopije preusmerenih ili prosleđenih poruka će ostati u vašem poštanskom sandučetu. Ukoliko dodate radnju da biste izbrisali poruku, poruka će otići u fasciklu „Izbrisane stavke“, ali i dalje će se računati za ograničenje poštanskog sandučeta. Ako prekoračite ograničenje poštanskog sandučeta, možda ćete biti blokirani za slanje ili primanje novih poruka, a pravila prosleđivanja možda neće funkcionisati dok ne izbrišete dovoljno poruka da biste smanjili ukupan broj kojim prekoračujete ograničenje poštanskog sandučeta.

 • Kada kreirate pravilo za prosleđivanje, možete dodati više adresa za prosleđivanje. Broj adresa na koje se možete vršiti prosleđivanje može biti ograničen, u zavisnosti od postavki za vaš nalog. Ako dodate više adresa nego što je dozvoljeno, pravilo za prosleđivanje neće funkcionisati. Ako kreirate pravilo za prosleđivanje sa više adresa, testirajte ga da biste se uverili da funkcioniše.

Šta ako želim da saznam više?

 
Srodne teme pomoći
Učitavanje...
Nije pronađen nijedan resurs.