Konfigurisanje programa Outlook 2011 za Mac za nalog e-pošte

 

Primenjuje se na: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Microsoft Exchange, Live@edu

Poslednja izmena teme: 2011-03-19

Program Microsoft Outlook za Mac 2011 možete automatski da podesite tako da pristupa vašem nalogu koristeći samo vašu e-adresu i lozinku.

Kako da podesim program Outlook za Mac 2011?

 1. Otvorite Outlook za Mac 2011. U meniju Alatke izaberite stavku Nalozi. Ukoliko je ovo prvi nalog koji kreirate u Outlook 2011, pod stavkom „Dodajte nalog“ kliknite na „Exchange nalog“.

  Ukoliko ste prethodno kreirali nalog e-pošte za različitu e-adresu, u donjem levom uglu dijaloga Nalozi kliknite na +, a zatim kliknite na Exchange.

 2. Na stranici „Unesite informacije o vašem Exchange nalogu“ unesite vašu e-adresu.

 3. U okviru stavke „Potvrda identiteta“, uverite se da je izabrana opcija „Korisničko ime i lozinka“.

 4. U polje „Korisničko ime“ unesite celu e-adresu.

 5. Uverite se da je izabrana opcija „Automatsko konfigurisanje“, a zatim kliknite na „Dodaj nalog“.

 6. Nakon što kliknete na dugme „Dodaj nalog“, Outlook će obaviti pretragu na mreži da bi pronašao postavke vašeg servera e-pošte. U dijalogu sa pitanjem da li želite da dozvolite da server konfiguriše vaše postavke, izaberite polje za potvrdu „Uvek koristi moj odgovor za ovaj server“, a zatim kliknite na dugme Dozvoli.

  Ako Outlook može da podesi vaš nalog, videćete nalog koji ste podesili u levom oknu dijaloga Nalozi. Zatvorite dijalog Nalozi. Ako Outlook ne može automatski da podesi vaš nalog, u nastavku ove teme pogledajte odeljak „Šta je još potrebno da znam?“.

Šta je još potrebno da znam?

 • Ako je tip vašeg naloga e-pošte onaj koji zahteva registraciju, morate da ga registrujete prvi put kada se prijavite na Outlook Web App. Povezivanje sa vašim nalogom e-pošte putem programa Outlook neće uspeti ako niste registrovali nalog preko programa Outlook Web App. Kada se prijavite na svoj nalog, odjavite se. Zatim pokušajte da se povežete koristeći Outlook. Više informacija o tome kako da prijavite svoj nalog koristeći Outlook Web App potražite u odeljku Prijavljivanje u e-poštu pomoću Veb pregledača. Ako imate problem sa prijavljivanjem, pogledajte odeljak Najčešća pitanja: problemi prilikom prijavljivanja i problemi sa lozinkom ili se obratite osobi koja upravlja vašim nalogom e-pošte.

 • Ako Outlook ne može da podesi vaš nalog, uradite nešto od navedenog:

  • Pokušajte ponovo za nekoliko minuta.

  • Ako je potrebno da se odmah povežete na svoj nalog e-pošte, upotrebite Veb pregledač ili program za e-poštu koji podržava POP ili IMAP protokol kako biste se povezali na nalog koristeći program Outlook Web App. Informacije potražite u odeljku Prijavljivanje u e-poštu pomoću Veb pregledača ili Pristup nalogu pomoću IMAP ili POP programa za e-poštu.

  • Ako znate ime osobe koja upravlja vašim poštanskim sandučetom (ponekad se naziva administratorom e-pošte), obratite se toj osobi i prijavite grešku koju dobijate kada pokušate da se povežete sa programom Outlook.

 
Srodne teme pomoći
Učitavanje...
Nije pronađen nijedan resurs.