Podešavanje programa Windows Live Pošta 2011 za nalog e-pošte

 

Primenjuje se na: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Microsoft Exchange, Live@edu

Poslednja izmena teme: 2014-01-07

Program Windows Live Pošta 2011 možete da povežete sa nalogom e-pošte koristeći POP3 ili IMAP4 vezu. Windows Live Pošta 2011 je program za e-poštu koji sadrži uslugu Windows Live Essentials 2011.

Ako koristite verziju 2009 programa Windows Live Pošta, pogledajte odeljak Konfigurisanje verzije 2009 programa Windows Live Mail za nalog e-pošte.

Kako da podesim program Windows Live Pošta 2011 za pristup nalogu e-pošte?

 1. Pokrenite program Windows Live Pošta 2011. Ako se stranica Dodavanje naloga e-pošte prikazuje kada pokrenete program Windows Live Pošta, idite na korak 2. Ako se stranica Dodavanje naloga e-pošte ne prikazuje prilikom prvog otvaranja programa, izaberite stavku E-pošta iznad stavke Novi nalog na kartici Nalozi .

 2. Na stranici Dodavanje naloga e-pošte uradite sledeće:

  1. U polje E-adresa unesite e-adresu koju ste dobili od osobe koja upravlja vašim nalogom e-pošte. Na primer, unesite tony@contoso.com.

  2. U polje Lozinka unesite lozinku koju ste dobili od osobe koja upravlja vašim nalogom e-pošte. Ako želite da Windows Live Pošta zapamti lozinku, potvrdite izbor u polju za potvrdu pored stavke Zapamti ovu lozinku.

  3. U polje Ime za prikaz u poslatim porukama unesite ime koje želite da korisnici vide kada šaljete e-poštu.

  4. Kliknite na dugme Dalje.

 3. Na stranici Konfigurisanje postavki servera , u okviru stavke Informacije o serveru dolazne pošteuradite sledeće:

  1. U okviru stavke Tip servera u padajućem meniju izaberite stavku IMAP ili POP. IMAP podržava više funkcija.

  2. U okviru stavke Adresa serveraunesite ime za POP3 ili IMAP4 server koji ste dobili od osobe koja upravlja vašim nalogom e-pošte. Možda ćete moći da pogledate postavke sopstvenog servera. Više informacija o tome kako da pronađete server dolazne pošte (POP3 ili IMAP4) potražite u odeljku Kako da pronađem postavke servera? u nastavku ove teme.

  3. Izaberite stavku Obavezna sigurna veza (SSL).

  4. U okviru stavke Korisničko ime za prijavljivanjeunesite punu e-adresu (na primer, tony@contoso.com).

 4. U okviru stavke Informacije o serveru odlazne pošteuradite sledeće:

  1. U okviru stavke Server odlazne pošteunesite ime za SMTP server koji ste dobili od osobe koja upravlja vašim nalogom e-pošte. Možda ćete moći da pogledate postavke sopstvenog servera. Informacije o tome kako da pronađete ime servera odlazne pošte (SMTP) potražite u odeljku Kako da pronađem postavke servera? u nastavku ove teme.

  2. Potvrdite izbor u polju za potvrdu pored stavke Obavezna sigurna veza (SSL).

  3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu pored stavke Obavezna potvrda identiteta, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 5. Na stranici Nalog e-pošte je dodat kliknite na dugme Završi.

 6. Na stranici Nalozi kliknite na dugme Zatvori.

Kako da pronađem postavke servera?

Pre nego što podesite POP3 ili IMAP4 program za e-poštu, morate da potražite sopstvene postavke POP3, IMAP4 i SMTP servera.

Pogledajte ovaj video zapis da biste saznali kako da pronađete postavke svog servera za POP ili IMAP program za e-poštu.

4873755a-8b1e-497e-bc54-101d1e75d3e7

Da biste pronašli postavke servera, prijavite se u nalog e-pošte pomoću programa Outlook Web App. Nakon što ste se prijavili, izaberite stavke Opcije > Prikaži sve opcije > Nalog > Moj nalog > Postavke za POP, IMAP i SMTP pristup. POP3, IMAP4 i SMTP ime servera i druge postavke koje ćete možda morati da unesete navedene su na stranici Postavke protokola u okviru stavki POP postavka ili IMAP postavka i SMTP postavka.

noteNapomena:
Ako vidite poruku Nije dostupno pored stavke POP postavka, IMAP postavka i SMTP postavka, vaš nalog možda nije podešen za korišćenje POP ili IMAP programa e-pošte. Više informacija možete pronaći ukoliko se obratite osobi koja upravlja vašim nalogom e-pošte.

Šta je još potrebno da znam?

 • Ako ne znate da li da koristite POP3 ili IMAP4, razmotrite mogućnost korišćenja IMAP4 protokola pošto podržava više funkcija.

 • Ako je tip vašeg naloga e-pošte onaj koji zahteva registraciju, morate da ga registrujete prvi put kada se prijavite na Outlook Web App. Povezivanje sa vašim nalogom e-pošte putem programa POP3 ili IMAP4 neće uspeti ako niste registrovali nalog preko programa Outlook Web App. Kada se prijavite na svoj nalog, odjavite se. Zatim pokušajte da se povežete koristeći POP3 ili IMAP4 program. Više informacija o tome kako da prijavite svoj nalog koristeći Outlook Web App potražite u odeljku Prijavljivanje u e-poštu pomoću Veb pregledača. Ako imate problem sa prijavljivanjem, pogledajte odeljak Najčešća pitanja: problemi prilikom prijavljivanja i problemi sa lozinkom ili se obratite osobi koja upravlja vašim nalogom e-pošte.

 • Ako Windows Live Pošta ne može da uspostavi vezu nakon što završite proceduru, proverite da li koristite odgovarajuću postavku za potvrdu verodostojnosti. To možete da proverite tako što ćete uradite sledeće:

  1. U programu Windows Live Pošta izaberite nalog e-pošte.

  2. Na kartici Nalozi izaberite stavku Svojstva.

  3. Uverite se da je na stranici Svojstva za nalog, na kartici Serveri potvrđen izbor u polju za potrvdu Prijavi se koristeći potvrdu verodostojnosti čistog teksta .

 • Ako koristite IMAP4, Windows Live Pošta uvek čuva kopiju poruke na serveru nakon što preuzmete kopiju na lokalni računar. Ako koristite POP3, Windows Live Pošta podrazumevano čuva kopije poruka na serveru. Ako koristite POP3, možete da podesite program Windows Live Pošta tako da ukloni kopiju poruke sa servera kada je preuzmete na lokalni računar. Preporučuje se da kopije poruka čuvate na serveru da biste mogli da im pristupate i iz drugih programa za poštu. Ako koristite POP3, možete da podesite program Windows Live Pošta tako da uklanja kopije sa servera. Da biste to uradili, pratite sledeće korake:

  1. U programu Windows Live Pošta izaberite nalog e-pošte.

  2. Na kartici Nalozi izaberite stavku Svojstva.

  3. Uverite se da na stranici Svojstva za nalog, na kartici Više opcija , u okviru stavke Isporukanije potvrđen izbor u polju za potvrdu Ostavi kopije poruka na serveru .

Šta ako želim da saznam više?

 
Srodne teme pomoći
Učitavanje...
Nije pronađen nijedan resurs.