Podešavanje programa Outlook 2010 za IMAP ili POP pristup nalogu e-pošte

 

Primenjuje se na: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Microsoft Exchange, Live@edu

Poslednja izmena teme: 2012-05-29

Možete da povežete program Microsoft Outlook 2010 sa svojim nalogom e-pošte pomoću POP3 ili IMAP4 protokola.

importantVažno:
Ako koristite Outlook 2010, preporučujemo da se sa svojim nalogom e-pošte povežete pomoću Exchange naloga umesto putem POP3 ili IMAP4 pristupa. Korišćenje Exchange naloga vam omogućava da koristite kalendar i druge funkcije za saradnju koje ne možete da dobijete ako se povežete putem IMAP4 ili POP3 protokola. Više informacija o načinima povezivanja programa Outlook 2010 pomoću Exchange naloga potražite u odeljku Podešavanje e-pošte u programu Outlook 2010 ili Outlook 2013.
Kako da konfigurišem Outlook 2010 za POP3 ili IMAP4 pristup nalogu e-pošte?

 1. Otvorite Outlook 2010. Ako se čarobnjak za pokretanje programa Microsoft Outlook 2010 automatski prikaže, na prvoj stranici čarobnjaka kliknite na dugme Dalje. Potom na stranici Nalozi e-pošte u okviru čarobnjaka ponovo kliknite na dugme Dalje da biste podesili nalog e-pošte.

  Ako se čarobnjak za pokretanje programa Microsoft Outlook 2010 ne prikaže, na traci sa alatkama u programu Outlook 2010 kliknite na karticu Datoteka. Zatim neposredno iznad dugmeta Postavke naloga kliknite na dugme Dodaj nalog.

 2. Kliknite na opciju Ručno konfiguriši postavke servera ili dodatne tipove servera, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 3. Na stranici čarobnjaka Odaberite uslugu izaberite opciju Internet e-pošta, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 4. Na stranici Internet postavke za e-poštu navedite sledeće informacije.

  U okviru Korisničke informacije:

  1. U polju Vaše ime unesite ime koje želite da korisnici vide kada šaljete e-poštu sa ovog naloga.

  2. U polju E-adresa unesite svoju e-adresu.

  U okviru Informacije o serveru:

  1. U okviru Tip naloga izaberite stavku IMAP ili POP3. Preporučujemo korišćenje opcije IMAP pošto podržava više funkcija.

  2. U polju Server dolazne pošte unesite ime IMAP ili POP servera. Više informacija o tome kako da pronađete ime POP3 ili IMAP4 servera dolazne pošte potražite u odeljku Kako da pronađem postavke servera? u nastavku ove teme.

  3. U polju Server odlazne pošte (SMTP) unesite ime SMTP servera. Više informacija o tome kako da pronađete ime SMTP servera odlazne pošte potražite u odeljku Kako da pronađem postavke servera? u nastavku ove teme.

  U okviru Informacije o prijavljivanju:

  1. U polju Korisničko ime unesite svoju e-adresu.

  2. U polju Lozinka unesite svoju lozinku. Ako želite da Outlook zapamti vašu lozinku, uverite se da je potvrđen izbor u polju za potvrdu Zapamti lozinku.

 5. U donjem desnom uglu stranice kliknite na dugme Još postavki, a zatim popunite dijalog Postavke Internet e-pošte na sledeći način:

  Na kartici Odlazni server izaberite opciju Moj server odlazne pošte (SMTP) zahteva potvrdu identiteta.

  Na kartici Više opcija:

  1. U okviru Dolazni server (IMAP) ili Dolazni server (POP3), pored stavke Koristi sledeći tip šifrovane veze, na padajućoj listi izaberite stavku SSL.

  2. U okviru Odlazni server (SMTP) pored stavke Koristi sledeći tip šifrovane veze, izaberite stavku TLS, a zatim kliknite na dugme U redu.

  3. Ako koristite POP3 i želite da zadržite kopiju svojih poruka na serveru, u okviru Isporuka izaberite stavku Ostavi kopiju poruka na serveru. Ako ne izaberete ovu opciju, sve poruke će biti uklonjene sa servera i uskladištene lokalno na vašem računaru.

 6. Na stranici Dodavanje novog naloga kliknite na dugme Dalje. Nakon što Outlook 2010 proveri vaš nalog, kliknite na komandu Zatvori da biste zatvorili dijalog Provera postavki naloga.

 7. Na stranici Čestitamo kliknite na dugme Završi.

 8. Na stranici Postavke naloga kliknite na dugme Zatvori.

 9. Ako koristite IMAP4 server, možda će se pojaviti poruka sa pitanjem da li želite da preuzmete fascikle za server pošte koji ste dodali. Kliknite na dugme Da. Koristite korisnički interfejs programa Outlook 2010 da biste izabrali fascikle koje ćete sinhronizovati između servera i lokalnog računara, a zatim kliknite na dugme U redu.

Više informacija o načinu korišćenja programa Outlook 2010 potražite u dokumentaciji pomoći koja se dobija uz program Outlook 2010.

Kako da pronađem postavke servera?

Pre nego što podesite POP3 ili IMAP4 program za e-poštu, morate da potražite sopstvene postavke POP3, IMAP4 i SMTP servera.

Pogledajte ovaj video zapis da biste saznali kako da pronađete postavke svog servera za POP ili IMAP program za e-poštu.

4873755a-8b1e-497e-bc54-101d1e75d3e7

Da biste pronašli postavke servera, prijavite se u nalog e-pošte pomoću programa Outlook Web App. Nakon što ste se prijavili, izaberite stavke Opcije > Prikaži sve opcije > Nalog > Moj nalog > Postavke za POP, IMAP i SMTP pristup. POP3, IMAP4 i SMTP ime servera i druge postavke koje ćete možda morati da unesete navedene su na stranici Postavke protokola u okviru stavki POP postavka ili IMAP postavka i SMTP postavka.

noteNapomena:
Ako vidite poruku Nije dostupno pored stavke POP postavka, IMAP postavka i SMTP postavka, vaš nalog možda nije podešen za korišćenje POP ili IMAP programa e-pošte. Više informacija možete pronaći ukoliko se obratite osobi koja upravlja vašim nalogom e-pošte.

Šta je još potrebno da znam?

 • Ako ne znate da li da koristite POP3 ili IMAP4, razmotrite mogućnost korišćenja IMAP4 protokola pošto podržava više funkcija.

 • Ako je tip vašeg naloga e-pošte onaj koji zahteva registraciju, morate da ga registrujete prvi put kada se prijavite na Outlook Web App. Povezivanje sa vašim nalogom e-pošte putem programa POP3 ili IMAP4 neće uspeti ako niste registrovali nalog preko programa Outlook Web App. Kada se prijavite na svoj nalog, odjavite se. Zatim pokušajte da se povežete koristeći POP3 ili IMAP4 program. Više informacija o tome kako da prijavite svoj nalog koristeći Outlook Web App potražite u odeljku Prijavljivanje u e-poštu pomoću Veb pregledača. Ako imate problem sa prijavljivanjem, pogledajte odeljak Najčešća pitanja: problemi prilikom prijavljivanja i problemi sa lozinkom ili se obratite osobi koja upravlja vašim nalogom e-pošte.

Šta ako želim da saznam više?

 
Srodne teme pomoći
Učitavanje...
Nije pronađen nijedan resurs.