Objedinjena e-pošta i dnevno ograničenje učestalosti primalaca

 

Primenjuje se na: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Live@edu

Poslednja izmena teme: 2013-03-07

Nalozi e-pošte zasnovani na tehnologiji informatičkog oblaka imaju ograničenje učestalosti primalaca, koje se često naziva ograničenje pošiljaoca ili ograničenje slanja. Ovo ograničenje definiše maksimalan broj primalaca koji mogu da primaju e-poruke koje se šalju sa jednog naloga zasnovanog na tehnologiji informatičkog oblaka u toku jednog dana. Ograničenja učestalosti primalaca za Exchange Online su:

 

Microsoft Office 365 za profesionalce i mala preduzeća

10,000

Microsoft Office 365 za velika preduzeća

10,000

Microsoft Live@edu

1,500*

noteNapomena:
* Kad se Microsoft Live@edu organizacija nadogradi u uslugu Office 365 za obrazovanje, ograničenje učestalosti primalaca se povećava na 10 000 primalaca dnevno.

Ograničenje učestalosti primalaca se primenjuje na poruke poslate primaocima unutar i izvan vaše organizacije. Kada se ograničenje dostigne, nije moguće slati poruke iz poštanskog sandučeta dok broj primalaca kojima su poslate poruke u poslednja 24 časa ne spadne ispod ograničenja. Više poruka poslatih istom primaocu se računa odvojeno. Na primer, ako korisnik pošalje 10 poruka istom primaocu u periodu od 24 časa, tih 10 poruka se računa kao 10 primalaca u odnosu na ograničenje učestalosti primalaca.

importantVažno:
Najbolji način da izbegnete premašivanje ograničenja učestalosti primalaca jeste da prilikom slanja poruka velikom broju primalaca koristite grupe za distribuciju ili dinamičke grupe za distribuciju. Grupe se računaju kao jedan primalac u odnosu na ograničenje učestalosti primalaca. Na primer, ako pošaljete poruku za 100 primalaca tako što dodajete svakog od tih primalaca u polja „Za:“, „Cc:“ ili „Bcc:“, to se računa kao 100 primalaca u odnosu na ograničenje učestalosti primalaca. Ali ako tih istih 100 primalaca dodate u grupu za distribuciju ili u dinamičku grupu za distribuciju, a zatim pošaljete istu poruku grupi, to se računa kao jedan primalac u odnosu na ograničenje učestalosti primalaca. Pogledajte članak Strategije za slanje objedinjene e-pošte.
Primeri ograničenja učestalosti primalaca

Ograničenje učestalosti primalaca je zasnovano na 24-časovnoj evidenciji po vremenskim intervalima. To znači da se ograničenje učestalosti primalaca izračunava u odnosu na broj primalaca kojima su poslate poruke u periodu od 24 časa. Slede primeri koji ilustruju ograničenje učestalosti primalaca.

 • U ponedeljak ujutru, pošto tokom vikenda niste slali e-poštu, koristite aplikaciju koja automatski šalje poruke za 10 000 primalaca, počevši u 11 časova. Ne možete da pošaljete više poruka do 11 časova sledećeg dana.

 • Drugog ponedeljka ujutru šaljete poruku za 500 primalaca u 9 časova. Drugu poruku za 500 primalaca šaljete na svakih 30 minuta od tada. Poslednja poruka se šalje u 19 časova. Ne možete da pošaljete više poruka do 9 časova sledećeg dana.

 • U poslednja 24 časa niste poslali nijednu poruku, a onda šaljete poruku za 500 primalaca u 7:30. Nastavljate da šaljete e-poštu mnogim primaocima tokom dana. Ako pošaljete poruku 10 000-itom primaocu u 17 časova, ne možete da šaljete poruke do 7:30 sledećeg dana.

Exchange Online takođe ne prihvata poruku za delimičnu isporuku nekim primaocima. Ako korisnik pošalje poruku većem broju primalaca, a broj primalaca za tu poruku premašuje ograničenje učestalosti primalaca, isporuka poruke se blokira za sve primaoce.

Zašto postoji ovo ograničenje?

Ograničenje učestalosti primalaca pomaže u borbi protiv bezvrednih poruka i sprečava zloupotrebu korisnika unutar vaše organizacije ili nekoga ko koristi ukraden nalog. Zloupotreba bilo kog naloga može da utiče na dostupnost usluge u vašoj organizaciji.

Microsoft obezbeđuje dodatnu zaštitu, kao što je filtriranje veze i filtriranje sadržaja, za poruke poslate primaocima u virtuelnom oblaku. Za više informacija pogledajte članak Filtriranje bezvredne pošte i zaštita poruka.

Šta se dešava kada poštansko sanduče premaši ograničenje učestalosti primalaca?

Outlook Web App sprečava korisnika da pošalje poruku i na informativnoj traci prikazuje poruku o grešci u kojoj se saopštava da je korisnik dostigao ograničenje učestalosti primalaca. Korisnik može da izabere stavku Sačuvaj da bi sačuvao neposlate poruke u fascikli Radne verzije . Kad je poštansko sanduče ponovo ispod ograničenja, korisnik može da otvori poruku u fascikli Radne verzije i pošalje je ponovo.

U programu Microsoft Outlook korisnik može poslati poruku. Ali poruka se vraća korisniku sa porukom o grešci u kojoj se saopštava da poruku nije moguće isporučiti i poslati. Međutim, ova poruka koju nije moguće isporučiti sadrži opciju za ponovno slanje poruke. Kad je poštansko sanduče ispod ograničenja, korisnik može da izabere stavku Pošalji ponovo da bi ponovo poslao poruku.

Strategije za slanje objedinjene e-pošte

Ima mnogo legitimnih razloga za slanje velike količine e-pošte u kratkom vremenskom periodu. Na primer, možda treba da pošaljete poruku dobrodošlice, izjave o plaćanju, ocene ili druge poruke većem broju primalaca odjednom. Pored toga, vaša organizacija možda koristi aplikacije za automatsko slanje poruka koje šalju masovne e-poruke, na primer, obaveštenja biblioteke o isteklom roku za vraćanje knjiga, obaveštenja za klijente ili reklamne materijale.

Pogledajmo strategije koje podržavaju najčešće scenarije za slanje objedinjene e-pošte.

 

Scenario Primeri Rešenje

Distribuirane poruke   Pošaljite istu poruku velikom broju korisnika u organizaciji zasnovanoj na oblaku.

 • Obaveštenja na nivou fakulteta

 • Poruke za sve zaposlene od izvršnog direktora ili drugih službenih lica preduzeća

Korišćenje dinamičkih grupa za distribuciju   Zbog toga što se dinamičke grupe za distribuciju računaju kao pojedinačni primalac, pomoći će vam da ostanete ispod ograničenja pošiljalaca. Za više informacija pogledajte članak Slanje distribuiranih poruka svim korisnicima.

Korišćenje statičkih grupa za distribuciju   Standardne grupe za distribuciju, koje se nazivaju i javnim grupama, računaju se kao pojedinačni primalac. Koristite grupu za distribuciju ako se članovi grupe ne menjaju isuviše često.

Važno   Za velike grupe za distribuciju i dinamičke grupe za distribuciju uverite se da ste ograničili ko može da šalje poruke grupi ili uključili odobrenje poruka od strane moderatora. Ovo će pomoći da se spreče naleti odgovaranja svima i slanje bezvrednih poruka grupi.

Objedinjavanje e-poruka u poštanskim sandučićima zasnovanim na oblaku   Koristite objedinjavanje pošte ili aplikacije automatskog slanja da biste slali prilagođene poruke jedinstveno adresiranim primaocima u organizaciji zasnovanoj na oblaku.

 • Obaveštenja biblioteke

 • Informacije o naplati za studente

 • Poruka od izvršnog direktora ili drugih službenih lica preduzeća

Korišćenje lokalnog servera pošte   Konfigurišite automatsko slanje ili aplikacije objedinjavanja pošte da biste koristili lokalni server. Morate da dodate IP adrese za lokalne servere na listu bezbednih adresa u oblaku. Za više informacija pogledajte članak Scenario dolazne bezbedne liste.

Objedinjavanje e-poruka u spoljnim poštanskim sandučićima   Koristite objedinjavanje pošte ili aplikacije automatskog slanja da biste slali prilagođene poruke spoljnim korisnicima.

 • Poruke dobrodošlice sa akreditivima za prijavljivanje koje se šalju novim korisnicima

 • Poruka za učenike ili roditelje

 • Poruke za postojeće ili potencijalne klijente

 • Reklamni materijali ili specijalne ponude

Korišćenje lokalnog servera pošte   Konfigurišite automatsko slanje ili aplikacije za korišćenje lokalnog sistema.

Korišćenje statičke ili dinamičke grupe za distribuciju   Kreirajte spoljne kontakte za primaoce kao što su roditelji, kupci ili prodavci, a zatim dodajte spoljne kontakte kao članove statičke ili dinamičke grupe za distribuciju.

 
Srodne teme pomoći
Učitavanje...
Nije pronađen nijedan resurs.