Podešavanje e-pošte u programu Outlook 2010 ili Outlook 2013

 

Primenjuje se na: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Microsoft Exchange, Live@edu

Poslednja izmena teme: 2012-07-31

Program Outlook 2010 možete automatski da podesite tako da pristupa vašem nalogu pomoću Exchange naloga koristeći samo vašu e-adresu i lozinku.

Ako koristite Microsoft Office 365, moraćete da podesite svoj računar pre nego što podesite Outlook. Više informacija potražite u odeljku Podešavanje računara za Office 365.

noteNapomena:
Takođe ćete moći da podesite Outlook 2010 za pristup svom nalogu e-pošte putem POP ili IMAP protokola. Međutim, ako koristite POP ili IMAP protokol, nećete moći da koristite veliki broj funkcija kalendara i ostalih funkcija za saradnju koje su dostupne ako nalogu pristupite preko Exchange naloga. Više informacija potražite u odeljku Podešavanje programa Outlook 2010 za IMAP ili POP pristup nalogu e-pošte.
Pogledajte ovaj video da biste saznali kako se podešava Outlook 2010

4873755a-8b1e-497e-bc54-101d1e75d3e7
Kako da podesim program Outlook 2010?

 1. Otvorite Outlook 2010. Ako se čarobnjak za pokretanje programa Microsoft Outlook 2010 automatski prikaže, na prvoj stranici čarobnjaka kliknite na dugme Dalje. Potom na stranici Nalozi e-pošte u okviru čarobnjaka ponovo kliknite na dugme Dalje da biste podesili nalog e-pošte.

  Ako se čarobnjak za pokretanje programa Microsoft Outlook 2010 ne prikaže, na traci sa alatkama u programu Outlook 2010 kliknite na karticu Datoteka. Zatim neposredno iznad dugmeta Postavke naloga kliknite na dugme Dodaj nalog.

 2. Na stranici Automatsko podešavanje naloga Outlook će možda pokušati da automatski popuni polja Vaše ime i E-adresa na osnovu toga kako ste prijavljeni na računar. Ako su unete ispravne postavke, kliknite na dugme Dalje da bi Outlook dovršio podešavanje vašeg naloga.

  Ako postavke na stranici Automatsko podešavanje naloga nisu unete ili nisu tačna, razmotrite sledeću mogućnost pri ispravljanju tih postavki:

  • Ako postavke na stranici Automatsko podešavanje naloga nisu uneta, upišite ispravne postavke na osnovu informacija koje vam je dostavila osoba koja upravlja vašim nalogom e-pošte.

  • Ako u okviru Vaše ime nije navedeno tačno ime, možda ćete morati da uspostavite početnu vrednost opcija na stranici Automatsko podešavanje naloga kako biste mogli da uredite ime. Da biste uspostavili početnu vrednost opcija, kliknite na dugme opcije pored stavke Omogući ručno podešavanje postavki servera ili dodatnih tipova servera, a zatim na dugme opcije pored stavke Nalog e-pošte.

 3. Nakon što kliknete na dugme Dalje na stranici Automatsko podešavanje naloga u okviru čarobnjaka, Outlook će putem pretrage na mreži pokušati da pronađe postavke vašeg servera e-pošte. Od vas će tokom ove pretrage biti zatraženo da unesete korisničko ime i lozinku. Obavezno unesite svoju punu e-adresu (na primer, tony@contoso.com) kao korisničko ime.

  Ako Outlook može da podesi vaš nalog, videćete sledeći tekst: Nalog e-pošte je uspešno konfigurisan. Kliknite na dugme Završi.

  Ako Outlook ne može automatski da podesi vaš nalog, u nastavku ove teme pogledajte odeljak „Šta je još potrebno da znam?“.

Šta je još potrebno da znam?

 • Ako je tip vašeg naloga e-pošte onaj koji zahteva registraciju, morate da ga registrujete prvi put kada se prijavite na Outlook Web App. Povezivanje sa vašim nalogom e-pošte putem programa Outlook neće uspeti ako niste registrovali nalog preko programa Outlook Web App. Kada se prijavite na svoj nalog, odjavite se. Zatim pokušajte da se povežete koristeći Outlook. Više informacija o tome kako da prijavite svoj nalog koristeći Outlook Web App potražite u odeljku Prijavljivanje u e-poštu pomoću Veb pregledača. Ako imate problem sa prijavljivanjem, pogledajte odeljak Najčešća pitanja: problemi prilikom prijavljivanja i problemi sa lozinkom ili se obratite osobi koja upravlja vašim nalogom e-pošte.

 • Ako pomoću automatskog podešavanja naloga ne možete da se povežete sa nalogom, možete da uradite nešto od navedenog:

  • Pokušajte ponovo za nekoliko minuta.

  • Ako je potrebno da se odmah povežete na svoj nalog e-pošte, upotrebite Veb pregledač ili program za e-poštu koji podržava POP ili IMAP protokol kako biste se povezali na nalog koristeći program Outlook Web App. Više informacija o povezivanju pomoću Veb pregledača potražite u odeljku Prijavljivanje u e-poštu pomoću Veb pregledača. Više informacija o načinima povezivanja sa nalogom pomoću POP ili IMAP programa za e-poštu pronađite u odeljku Pristup nalogu pomoću IMAP ili POP programa za e-poštu.

  • Ako znate ime osobe koja upravlja vašim poštanskim sandučetom (ponekad se naziva administratorom e-pošte), obratite se toj osobi i prijavite grešku koju dobijate kada pokušate da se povežete sa programom Outlook.

Šta ako želim da saznam više?

 
Srodne teme pomoći
Učitavanje...
Nije pronađen nijedan resurs.