Podešavanje programa Outlook 2007 za IMAP ili POP pristup nalogu e-pošte

 

Primenjuje se na: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Microsoft Exchange, Live@edu

Poslednja izmena teme: 2013-01-22

Program Microsoft Office Outlook 2007 možete da povežete sa nalogom e-pošte koristeći POP3 ili IMAP4.

importantVažno:
Ako koristite Outlook 2007, preporučujemo da se sa nalogom e-pošte povežete pomoću Exchange naloga umesto pomoću POP3 ili IMAP4 protokola. Korišćenje Exchange naloga vam omogućava da koristite kalendar i druge funkcije za saradnju koje ne možete da dobijete ako se povežete putem IMAP4 ili POP3 protokola. Informacije o tome kako da povežete Outlook 2007 pomoću Exchange naloga potražite u odeljku Podešavanje e-pošte u programu Outlook 2007.
Kako da podesim Outlook 2007 za POP3 ili IMAP4 pristup nalogu e-pošte?

 1. Pokrenite Outlook. Otvara se dijalog Postavke naloga kada prvi put pokrenete Outlook. Ako se dijalog Postavke naloga ne otvori kada prvi put pokrenete Outlook, uradite sledeće:

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Postavke naloga.

  2. U dijalogu Postavke naloga izaberite stavku Novo na kartici E-pošta .

 2. Na stranici Izbor usluge e-pošte proverite da li je izabrana stavka Microsoft Exchange, POP, IMAP ili HTTP , a zatim kliknite na dugme Dalje.

 3. Na dnu stranice Podešavanje automatskog naloga potvrdite izbor u polju za potvrdu Ručno konfiguriši postavke servera ili dodatne tipove servera .

 4. Izaberite stavku Internet e-pošta, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 5. Na stranici Internet postavke za e-poštu navedite sledeće informacije.

  U okviru stavke Korisničke informacije:

  1. U polje Ime unesite ime koje želite da korisnici vide kada šaljete e-poštu sa ovog naloga.

  2. U polje E-adresa unesite e-adresu.

  U okviru stavke Informacije o serveru:

  1. U okviru stavke Tip nalogaizaberite stavku IMAP ili POP3. Razmotrite mogućnost korišćenja IMAP protokola.

  2. U polje Server dolazne pošte unesite ime IMAP ili POP servera. Informacije o tome kako da pronađete ime servera dolazne pošte (POP3 ili IMAP4) potražite u odeljku Kako da pronađem postavke servera? u nastavku ove teme.

  3. U polje Server odlazne pošte (SMTP) unesite ime SMTP servera. Informacije o tome kako da pronađete ime servera odlazne pošte (SMTP) potražite u odeljku Kako da pronađem postavke servera? u nastavku ove teme.

  U okviru stavke Informacije o prijavljivanju:

  1. U polje Korisničko ime unesite e-adresu.

  2. U polje Lozinka unesite lozinku. Ako želite da Outlook zapamti lozinku, uverite se da je potvrđen izbor u polju za potvrdu Zapamti lozinku .

 6. U donjem desnom uglu stranice izaberite stavku Još postavki, a zatim popunite dijalog Internet postavke za e-poštu na sledeći način:

  Na kartici Server odlazne pošte izaberite stavku Moj server odlazne pošte (SMTP) zahteva potvrdu verodostojnosti.

  Na kartici Više opcija :

  1. U okviru stavke Server dolazne pošte (IMAP)ili stavke Server dolazne pošte (POP3), pored stavke Koristi sledeći tip šifrovane vezeiz padajućeg okvira izaberite stavku SSL .

  2. U okviru stavke Server odlazne pošte (SMTP), pored stavke Koristi sledeći tip šifrovane vezeizaberite stavku TLS, a zatim kliknite na dugme U redu.

  3. Ako koristite POP3 i želite da zadržite kopiju poruka na serveru, izaberite stavku Ostavi kopiju poruka na serveru u okviru stavke Isporuka. Ako ne izaberete ovu opciju, sve poruke će biti uklonjene sa servera i uskladištene lokalno na računaru.

 7. Na stranici Dodavanje novih postavki e-pošte kliknite na dugme Dalje.

 8. Na stranici Čestitke kliknite na dugme Završi. Zatvorite dijalog Postavke naloga .

 9. Na stranici Postavke naloga kliknite na dugme Zatvori.

 10. Ako koristite IMAP4, biće vam zatraženo da preuzmete fascikle za server pošte koji ste dodali. Izaberite stavku Da. Koristite Outlook 2007 korisnički interfejs da biste izabrali fascikle koje ćete sinhronizovati između servera i lokalnog računara, a zatim kliknite na dugme U redu.

Više informacija o tome kako da koristite Outlook 2007potražite u dokumentaciji pomoći koja se dobija uz Outlook 2007.

Kako da pronađem postavke servera?

Pre nego što podesite POP3 ili IMAP4 program za e-poštu, morate da potražite sopstvene postavke POP3, IMAP4 i SMTP servera.

Pogledajte ovaj video zapis da biste saznali kako da pronađete postavke svog servera za POP ili IMAP program za e-poštu.

4873755a-8b1e-497e-bc54-101d1e75d3e7

Da biste pronašli postavke servera, prijavite se u nalog e-pošte pomoću programa Outlook Web App. Nakon što ste se prijavili, izaberite stavke Opcije > Prikaži sve opcije > Nalog > Moj nalog > Postavke za POP, IMAP i SMTP pristup. POP3, IMAP4 i SMTP ime servera i druge postavke koje ćete možda morati da unesete navedene su na stranici Postavke protokola u okviru stavki POP postavka ili IMAP postavka i SMTP postavka.

noteNapomena:
Ako vidite poruku Nije dostupno pored stavke POP postavka, IMAP postavka i SMTP postavka, vaš nalog možda nije podešen za korišćenje POP ili IMAP programa e-pošte. Više informacija možete pronaći ukoliko se obratite osobi koja upravlja vašim nalogom e-pošte.

Šta je još potrebno da znam?

 • Ako ne znate da li da koristite POP3 ili IMAP4, razmotrite mogućnost korišćenja IMAP4 protokola pošto podržava više funkcija.

 • Ako je tip vašeg naloga e-pošte onaj koji zahteva registraciju, morate da ga registrujete prvi put kada se prijavite na Outlook Web App. Povezivanje sa vašim nalogom e-pošte putem programa POP3 ili IMAP4 neće uspeti ako niste registrovali nalog preko programa Outlook Web App. Kada se prijavite na svoj nalog, odjavite se. Zatim pokušajte da se povežete koristeći POP3 ili IMAP4 program. Više informacija o tome kako da prijavite svoj nalog koristeći Outlook Web App potražite u odeljku Prijavljivanje u e-poštu pomoću Veb pregledača. Ako imate problem sa prijavljivanjem, pogledajte odeljak Najčešća pitanja: problemi prilikom prijavljivanja i problemi sa lozinkom ili se obratite osobi koja upravlja vašim nalogom e-pošte.

Šta ako želim da saznam više?

 
Srodne teme pomoći
Učitavanje...
Nije pronađen nijedan resurs.