Konfigurisanje POP ili IMAP e-pošte na mobilnom telefonu na kom je omogućen Internet

 

Primenjuje se na: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Microsoft Exchange, Live@edu

Poslednja izmena teme: 2011-11-23

Možete da podesite e-poštu na mnogo različitih mobilnih telefona koji imaju pristup Internetu. Ako znate koji je operativni sistem vašeg mobilnog telefona, u odeljku Funkcije mobilnog telefona potražite veze za posebna uputstva za svaki operativni sistem mobilnih telefona.

Kako da konfigurišem POP ili IMAP e-poštu na telefonu na kom je omogućen Internet?

U programu za razmenu poruka na mobilnom telefonu možete da konfigurišete e-poštu pomoću sledećih postavki:

  • E-mail address: To je vaša puna e-adresa (na primer, tony@contoso.com).

  • User name: Korisničko ime je vaša puna e-adresa (na primer, tony@contoso.com).

  • Password: To je lozinka za nalog e-pošte.

  • Incoming mail server: Unesite ime POP3 ili IMAP servera. Više informacija o tome kako da pronađete ime servera dolazne pošte (POP3 ili IMAP4) potražite u odeljku Kako da pronađem postavke servera? u nastavku ove teme.

  • Server odlazne pošte: Više informacija o pronalaženju imena servera odlazne pošte (SMTP) potražite u odeljku Kako da pronađem postavke servera? u nastavku ove teme.

  • Advanced Settings: Ako vam program za razmenu poruka na mobilnom telefonu dozvoljava da konfigurišete napredne postavke, uverite se da ste izabrali opciju „Outgoing server requires authentication (Server odlazne pošte zahteva potvrdu identiteta)“, kao i opciju „Use the same user name and password for sending e-mail (Za slanje e-pošte koristite isto korisničko ime i lozinku)“.

Kako da pronađem postavke servera?

Pre nego što podesite POP3 ili IMAP4 program za e-poštu, morate da potražite sopstvene postavke POP3, IMAP4 i SMTP servera.

Pogledajte ovaj video zapis da biste saznali kako da pronađete postavke svog servera za POP ili IMAP program za e-poštu.

4873755a-8b1e-497e-bc54-101d1e75d3e7

Da biste pronašli postavke servera, prijavite se u nalog e-pošte pomoću programa Outlook Web App. Nakon što ste se prijavili, izaberite stavke Opcije > Prikaži sve opcije > Nalog > Moj nalog > Postavke za POP, IMAP i SMTP pristup. POP3, IMAP4 i SMTP ime servera i druge postavke koje ćete možda morati da unesete navedene su na stranici Postavke protokola u okviru stavki POP postavka ili IMAP postavka i SMTP postavka.

noteNapomena:
Ako vidite poruku Nije dostupno pored stavke POP postavka, IMAP postavka i SMTP postavka, vaš nalog možda nije podešen za korišćenje POP ili IMAP programa e-pošte. Više informacija možete pronaći ukoliko se obratite osobi koja upravlja vašim nalogom e-pošte.

Šta je još potrebno da znam?

  • Konfigurisanje naloga e-pošte na mobilnom telefonu zahteva da imate neograničenu razmenu podataka (data plan) kod operatera mobilne telefonije.

  • Ako je tip vašeg naloga e-pošte onaj koji zahteva registraciju, morate da ga registrujete prvi put kada se prijavite na Outlook Web App. Povezivanje sa vašim nalogom e-pošte putem mobilnog telefona neće uspeti ako niste registrovali nalog preko programa Outlook Web App. Kada se prijavite na svoj nalog, odjavite se. Zatim pokušajte da se povežete preko mobilnog telefona. Više informacija o tome kako da prijavite svoj nalog koristeći Outlook Web App potražite u članku Prijavljivanje u e-poštu pomoću Veb pregledača. Ako imate problem sa prijavljivanjem, pogledajte odeljak Najčešća pitanja: problemi prilikom prijavljivanja i problemi sa lozinkom ili se obratite osobi koja upravlja vašim nalogom e-pošte.

  • Ako sa Windows Mobile telefona ne možete da pošaljete poruke koristeći POP3 ili IMAP4, ali možete da primate poruke, možda je došlo do problema u podešavanju e-pošte na Windows Mobile telefonu. Ovaj problem može da se otkloni ukoliko preuzmete i instalirate hitnu ispravku za slanje e-pošte preko POP i IMAP protokola u operativnom sistemu Windows Mobile 6.1. Da biste preuzeli hitnu ispravku, kliknite na sledeću vezu.

 
Srodne teme pomoći
Učitavanje...
Nije pronađen nijedan resurs.