Podešavanje e-pošte u programu Outlook 2007

 

Primenjuje se na: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Microsoft Exchange, Live@edu

Poslednja izmena teme: 2013-01-21

Možete automatski da podesite Office Outlook 2007 tako da pristupa nalogu koristeći samo e-adresu i lozinku.

Ako koristite Microsoft Office 365 moraćete da podesite računar pre nego što podesite Outlook. Više informacija potražite u odeljku Podešavanje računara za Office 365.

noteNapomena:
Outlook 2007 podržava samo jedan Exchange nalog e-pošte po Outlook profilu. Ako dobijete poruku o grešci kada pokušate da dodate drugi Exchange nalog e-pošte u Outlook 2007 profil, možda će biti potrebno da kreirate nov profil pre nego što budete mogli da koristite Exchange nalog sa programom Outlook 2007. Informacije potražite u odeljku „Šta je još potrebno da znam?“ u nastavku ove teme.
Pogledajte ovaj video da biste saznali kako se podešava Outlook 2007

4873755a-8b1e-497e-bc54-101d1e75d3e7
Kako podesiti Outlook 2007

 1. Pokrenite program Outlook 2007. Ako se čarobnjak za pokretanje programa Outlook 2007 automatski prikaže, na prvoj stranici čarobnjaka kliknite na dugme Dalje. Zatim na stranici Nalozi e-pošte čarobnjaka kliknite ponovo na dugme Dalje da biste podesili nalog e-pošte.

  Ako se čarobnjak za pokretanje programa Outlook 2007 ne prikaže, u meniju Alatke izaberite stavku Postavke naloga. U dijalogu Postavke naloga , na kartici E-pošta izaberite stavku Novo.

 2. Na stranici Podešavanje automatskog naloga program Outlook će možda pokušati da automatski popuni postavke Ime i E-adresa na osnovu toga kako ste prijavljeni na računar. Ako su postavke unete i ispravne, kliknite na dugme Dalje da bi Outlook završio podešavanje naloga.

  Ako postavke na stranici Podešavanje automatskog naloga nisu unete ili nisu ispravne, razmotrite sledeću mogućnost pri ispravljanju tih postavki:

  • Ako postavke na stranici Podešavanje automatskog naloga nisu unete, upišite ispravne postavke na osnovu informacija koje vam je dostavila osoba koja upravlja vašim nalogom e-pošte.

  • Ako ime u polju Ime nije ispravno, možda ćete morati da uspostavite početne vrednosti opcija na stranici Podešavanje automatskog naloga pre nego što budete mogli da uređujete ime. Da biste uspostavili početne vrednosti opcija, izaberite i zatim opozovite izbor u polju za potvrdu pored stavke Ručno konfiguriši postavke servera ili dodatne tipove servera.

 3. Kada kliknete na dugme Dalje na stranici Podešavanje automatskog naloga čarobnjaka, Outlook obavlja pretragu na mreži da bi pronašao postavke servera e-pošte.

  Outlook 2007 prikazuje poruku u kojoj će se od vas tražiti da dozvolite veb lokaciji da automatski podesi nalog. Outlook se mora periodično povezivati sa tom veb lokacijom kako bi nalog stalno bio ažuriran. Ukoliko ne želite da vidite ovu poruku prilikom svakog pokretanja automatskog podešavanja, izaberite stavku Ne pitaj me opet za ovu veb lokaciju, a zatim kliknite na dugme Dozvoli.

  Outlook 2007 će nastaviti sa podešavanjem naloga. Od vas će biti zatraženo da unesete korisničko ime i lozinku da bi Outlook 2007 mogao da se poveže sa nalogom. Obavezno unesite punu e-adresu (na primer, tony@contoso.com) kao korisničko ime. Možda će se od vas tražiti da nekoliko puta unesete korisničko ime i lozinku da biste se povezali.

  • Ako Outlook može da podesi nalog, videćete sledeći tekst: Nalog e-pošte je uspešno konfigurisan za korišćenje programa Microsoft Exchange. Kliknite na dugme Završi.

  • Ako Outlook ne može automatski da podesi nalog, u nastavku ove teme pogledajte odeljak „Šta je još potrebno da znam?“.

Šta je još potrebno da znam?

 • Ako je tip vašeg naloga e-pošte onaj koji zahteva registraciju, morate da ga registrujete prvi put kada se prijavite na Outlook Web App. Povezivanje sa vašim nalogom e-pošte putem programa Outlook neće uspeti ako niste registrovali nalog preko programa Outlook Web App. Kada se prijavite na svoj nalog, odjavite se. Zatim pokušajte da se povežete koristeći Outlook. Više informacija o tome kako da prijavite svoj nalog koristeći Outlook Web App potražite u odeljku Prijavljivanje u e-poštu pomoću Veb pregledača. Ako imate problem sa prijavljivanjem, pogledajte odeljak Najčešća pitanja: problemi prilikom prijavljivanja i problemi sa lozinkom ili se obratite osobi koja upravlja vašim nalogom e-pošte.

 • Ako pomoću automatskog podešavanja naloga ne možete da se povežete sa nalogom, uradite nešto od navedenog:

  • Sačekajte nekoliko minuta i pokušajte ponovo.

  • Ako je potrebno da se odmah povežete sa nalogom e-pošte, upotrebite veb pregledač ili program za e-poštu koji podržava POP ili IMAP protokol kako biste se povezali na nalog koristeći program Outlook Web App. Informacije o povezivanju pomoću veb pregledača potražite u odeljku Prijavljivanje u e-poštu pomoću Veb pregledača. Informacije o načinima povezivanja sa nalogom pomoću POP ili IMAP programa za e-poštu potražite u odeljku Pristup nalogu pomoću IMAP ili POP programa za e-poštu.

  • Ako znate ime osobe koja upravlja vašim poštanskim sandučetom (ponekad se naziva administratorom e-pošte), obratite se toj osobi i prijavite grešku koju dobijate kada pokušate da se povežete sa programom Outlook.

 • Outlook 2007 podržava samo jedan Exchange nalog e-pošte po Outlook profilu. Ako pokušate da dodate drugi Exchange nalog na profil dok je pokrenut program Outlook , možda ćete dobiti sledeću poruku o grešci:

   

  Nije moguće dodati Microsoft Exchange nalog ovog profilu dok je pokrenut Outlook. Izađite iz programa Outlook i koristite ikonu „Pošta“ na kontrolnoj tabli da biste dodali Microsoft Exchange nalog.

   

  Ako već imate Exchange nalog u Outlook profilu, možda će biti potrebno da izbrišete trenutni profil ili kreirate novi pre nego što budete mogli da sledite korake u ovoj temi. Više informacija o Outlook profilima potražite u odeljku Dodavanje ili uklanjanje naloga e-pošte na Microsoft Office Online veb lokaciji.

  Takođe ćete moći da se povežete sa nalogom e-pošte pomoću POP ili IMAP protokola. Više informacija potražite u odeljku Podešavanje programa Outlook 2007 za IMAP ili POP pristup nalogu e-pošte.

Šta ako želim da saznam više?

 
Srodne teme pomoći
Učitavanje...
Nije pronađen nijedan resurs.