Podešavanje programa Windows Pošta za nalog e-pošte

 

Primenjuje se na: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Microsoft Exchange, Live@edu

Poslednja izmena teme: 2013-05-01

Program Windows Pošta za Windows Vista možete da povežete sa nalogom e-pošte koristeći POP3 ili IMAP4 vezu.

Kako da podesim program Windows Pošta za pristup nalogu e-pošte?

 1. Pokrenite program Windows Pošta. Prilikom prvog otvaranja pokrenuće se čarobnjak za internet vezu. Ukoliko se čarobnjak za internet vezu ne pokrene kada prvi put otvorite ovaj program, uradite sledeće:

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Nalozi.

  2. U dijalogu Internet nalozi izaberite stavku Dodavanje.

  3. Na stranici Izbor tipa naloga izaberite stavku Nalog e-pošte, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 2. Na stranici Ime unesite ime u polje Ime za prikaz .

 3. Na stranici Internet e-adresa unesite e-adresu u polje E-adresa , a zatim kliknite na dugme Dalje.

 4. Na stranici Podešavanje servera e-pošte izaberite stavku IMAP ili POP3 u okviru stavke Tip servera dolazne pošte u padajućem meniju. Možda bi trebalo da se opredelite za IMAP pošto podržava više funkcija. Uradite sledeće:

  1. U okviru stavke Server dolazne pošte (POP3 ili IMAP)unesite ime IMAP ili POP servera. Više informacija o tome kako da pronađete ime servera dolazne pošte (POP3 or IMAP4) potražite u odeljku Kako da pronađem postavke servera? u nastavku ove teme.

  2. U okviru stavke Ime servera odlazne pošte (SMTP servera)unesite ime SMTP servera. Informacije o tome kako da pronađete ime servera odlazne pošte (SMTP servera) potražite u odeljku Kako da pronađem postavke servera? u nastavku ove teme.

  3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu pored stavke Server odlazne pošte zahteva potvrdu identiteta, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 5. Na stranici Prijavljivanje na internet poštu unesite e-adresu i lozinku. Ako želite da Windows Pošta zapamti lozinku, potvrdite izbor u polju za potvrdu pored stavke Zapamti lozinku. Nakon što unesete ove informacije, kliknite na dugme Dalje.

 6. Na stranici Čestitke potvrdite izbor u jednom od sledećih polja za potvrdu, a zatim kliknite na dugme Završi.

  • Ako koristite IMAP4, tekst polja za potvrdu će glasiti Ovog puta nemoj da preuzimaš e-poštu i fascikle.

  • Ako koristite POP3, tekst polja za potvrdu će glasiti Ovog puta nemoj da preuzimaš e-poštu.

 7. Na stranici Internet nalozi , u okviru stavke Poštaizaberite nalog koji ste upravo podesili, a zatim izaberite stavku Svojstva.

  noteNapomena:
  Da biste otvorili stranicu Internet nalozi , u meniju Alatke izaberite stavku Nalozi.
 8. Na stranici Svojstva za nalog izaberite karticu Više opcija i uradite sledeće:

  1. U okviru stavke Brojevi porta serverapronađite stavku Odlazna pošta (SMTP). U okviru toga potvrdite izbor u polju za potvrdu Ovaj server zahteva bezbednu vezu (SSL).

  2. U okviru stavke Dolazna pošta (IMAP) ili Dolazna pošta (POP3)potvrdite izbor u polju za potvrdu pored stavke Ovaj server zahteva bezbednu vezu (SSL).

  3. Ako koristite POP3, bilo bi dobro da podesite klijenta tako da na serveru čuva kopije poruka koje preuzimate na lokalni računar. Da biste to uradili, izaberite stavku Ostavi kopije poruka na serveru u okviru stavke Isporuka. Ova opcija vam omogućava da pristupate porukama iz različitih programa za e-poštu.

  4. Kliknite na dugme Primeni, a zatim kliknite na dugme U redu.

 9. Na stranici Internet nalozi kliknite na dugme Zatvori.

 10. Ako koristite IMAP4, biće vam zatraženo da preuzmete fascikle sa servera pošte koji ste dodali. Kliknite na dugme Da. Koristite korisnički interfejs programa Windows Pošta da biste izabrali fascikle koje ćete sinhronizovati između servera i lokalnog računara, a zatim kliknite na dugme U redu.

Kako da pronađem postavke servera?

Pre nego što podesite POP3 ili IMAP4 program za e-poštu, morate da potražite sopstvene postavke POP3, IMAP4 i SMTP servera.

Pogledajte ovaj video zapis da biste saznali kako da pronađete postavke svog servera za POP ili IMAP program za e-poštu.

4873755a-8b1e-497e-bc54-101d1e75d3e7

Da biste pronašli postavke servera, prijavite se u nalog e-pošte pomoću programa Outlook Web App. Nakon što ste se prijavili, izaberite stavke Opcije > Prikaži sve opcije > Nalog > Moj nalog > Postavke za POP, IMAP i SMTP pristup. POP3, IMAP4 i SMTP ime servera i druge postavke koje ćete možda morati da unesete navedene su na stranici Postavke protokola u okviru stavki POP postavka ili IMAP postavka i SMTP postavka.

noteNapomena:
Ako vidite poruku Nije dostupno pored stavke POP postavka, IMAP postavka i SMTP postavka, vaš nalog možda nije podešen za korišćenje POP ili IMAP programa e-pošte. Više informacija možete pronaći ukoliko se obratite osobi koja upravlja vašim nalogom e-pošte.

Šta je još potrebno da znam?

 • Informacije o tome kako da konfigurišete program Windows Pošta potražite u dokumentaciji pomoći koja se dobija uz program Windows Pošta.

 • Ako ne znate da li da koristite POP3 ili IMAP4, razmotrite mogućnost korišćenja IMAP4 protokola pošto podržava više funkcija.

 • Ako je tip vašeg naloga e-pošte onaj koji zahteva registraciju, morate da ga registrujete prvi put kada se prijavite na Outlook Web App. Povezivanje sa vašim nalogom e-pošte putem programa POP3 ili IMAP4 neće uspeti ako niste registrovali nalog preko programa Outlook Web App. Kada se prijavite na svoj nalog, odjavite se. Zatim pokušajte da se povežete koristeći POP3 ili IMAP4 program. Više informacija o tome kako da prijavite svoj nalog koristeći Outlook Web App potražite u odeljku Prijavljivanje u e-poštu pomoću Veb pregledača. Ako imate problem sa prijavljivanjem, pogledajte odeljak Najčešća pitanja: problemi prilikom prijavljivanja i problemi sa lozinkom ili se obratite osobi koja upravlja vašim nalogom e-pošte.

 • Ako ne možete da uspostavite vezu sa programom Windows Pošta nakon što primenite navedene korake, možda ćete morati da proverite da li koristite odgovarajuću postavku za potvrdu verodostojnosti. To možete da proverite tako što ćete pratiti sledeće korake:

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Nalozi.

  2. Na stranici Internet nalozi izaberite nalog, a zatim izaberite stavku Svojstva.

  3. Na stranici Svojstva za nalog izaberite karticu Serveri i uverite se da nije potvrđen izbor u polju za potvrdu Prijavi se korišćenjem bezbedne potvrde verodostojnosti lozinke .

Šta ako želim da saznam više?

 
Srodne teme pomoći
Učitavanje...
Nije pronađen nijedan resurs.