Konfigurisanje programa Outlook Express za nalog e-pošte

 

Primenjuje se na: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Microsoft Exchange, Live@edu

Poslednja izmena teme: 2011-11-23

Program Outlook Express možete da povežete sa nalogom e-pošte pomoću POP3 ili IMAP4 veze.

Kako da konfigurišem program Outlook Express za pristup usluzi Outlook Live?

 1. Otvorite Outlook Express. Čarobnjak za Internet vezu će se pokrenuti kada prvi put otvorite Outlook Express. Ukoliko se čarobnjak za Internet vezu ne pokrene kada prvi put otvorite Outlook Express, uradite sledeće:

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Nalozi.

  2. U dijalogu Internet nalozi kliknite na dugme Dodaj, a zatim izaberite stavku Pošta.

 2. Na stranici Vaše ime unesite celo ime u polje Ime za prikaz.

 3. Na stranici Internet e-adresa unesite svoju e-adresu u polje E-adresa.

 4. Na stranici Imena servera e-pošte, u padajućem meniju u okviru Moj server dolazne pošte je <type> server izaberite stavku IMAP ili POP3. IMAP4 podržava više funkcija.

 5. U okviru Server dolazne pošte (POP3, IMAP ili HTTP) unesite ime svog POP3 ili IMAP4 servera. Više informacija o tome kako da pronađete ime servera dolazne pošte (POP3 ili IMAP4) potražite u odeljku Kako da pronađem postavke servera? u nastavku ove teme.

 6. U okviru Server odlazne pošte (SMTP) unesite ime SMTP servera. Više informacija o tome kako da pronađete ime servera odlazne pošte (SMTP) potražite u odeljku Kako da pronađem postavke servera? u nastavku ove teme.

  Kada unesete ime servera, kliknite na dugme Dalje.

 7. Na stranici Prijavljivanje za Internet poštu unesite svoju e-adresu i lozinku. Ako želite da Outlook Express zapamti vašu lozinku, potvrdite izbor u polju za potvrdu pored stavke Zapamti lozinku. Kliknite na dugme Dalje.

 8. Na stranici Čestitamo kliknite na dugme Završi.

 9. Na stranici Internet nalozi izaberite nalog koji ste upravo podesili, a zatim kliknite na dugme Svojstva.

  noteNapomena:
  Da biste otvorili stranicu Internet nalozi, u meniju Alatke izaberite stavku Nalozi.
 10. Na stranici Svojstva za nalog izaberite karticu Više opcija, a zatim uradite sledeće:

  1. U okviru Brojevi porta servera, u okviru Odlazna pošta (SMTP) izaberite stavku Ovaj server zahteva bezbednu vezu (SSL)

  2. U okviru Dolazna pošta (IMAP) ili Dolazna pošta (POP3) izaberite stavku Ovaj server zahteva bezbednu vezu (SSL).

  3. Ako koristite POP3, bilo bi dobro da na serveru čuvate kopiju poruka koje preuzimate na lokalnom računaru. Da biste to uradili, u okviru Isporuka izaberite stavku Ostavi kopiju poruka na serveru. Ova opcija vam omogućava da pristupate svojim porukama iz različitih programa za e-poštu.

  4. Kliknite na dugme Primeni.

 11. Na kartici Serveri, u okviru Server odlazne pošte izaberite stavku Moj server zahteva proveru identiteta.

 12. Kliknite na dugme Primeni, a zatim na dugme U redu.

 13. Na stranici Internet nalozi kliknite na dugme Zatvori.

 14. Ako koristite IMAP4 server, pojaviće se poruka sa pitanjem da li želite da preuzmete fascikle za server pošte koji ste dodali. Kliknite na dugme Da. Koristite Outlook Express da biste izabrali fascikle koje ćete sinhronizovati između servera i lokalnog računara, a zatim kliknite na dugme U redu.

Više informacija o tome kako da koristite program Outlook Express potražite u dokumentaciji pomoći koja je obezbeđena sa programom Outlook Express.

Kako da pronađem postavke servera?

Pre nego što podesite POP3 ili IMAP4 program za e-poštu, morate da potražite sopstvene postavke POP3, IMAP4 i SMTP servera.

Pogledajte ovaj video zapis da biste saznali kako da pronađete postavke svog servera za POP ili IMAP program za e-poštu.

4873755a-8b1e-497e-bc54-101d1e75d3e7

Da biste pronašli postavke servera, prijavite se u nalog e-pošte pomoću programa Outlook Web App. Nakon što ste se prijavili, izaberite stavke Opcije > Prikaži sve opcije > Nalog > Moj nalog > Postavke za POP, IMAP i SMTP pristup. POP3, IMAP4 i SMTP ime servera i druge postavke koje ćete možda morati da unesete navedene su na stranici Postavke protokola u okviru stavki POP postavka ili IMAP postavka i SMTP postavka.

noteNapomena:
Ako vidite poruku Nije dostupno pored stavke POP postavka, IMAP postavka i SMTP postavka, vaš nalog možda nije podešen za korišćenje POP ili IMAP programa e-pošte. Više informacija možete pronaći ukoliko se obratite osobi koja upravlja vašim nalogom e-pošte.

Šta je još potrebno da znam?

 • Ako ne znate da li da koristite POP3 ili IMAP4, razmotrite mogućnost korišćenja IMAP4 protokola pošto podržava više funkcija.

 • Ako je tip vašeg naloga e-pošte onaj koji zahteva registraciju, morate da ga registrujete prvi put kada se prijavite na Outlook Web App. Povezivanje sa vašim nalogom e-pošte putem programa POP3 ili IMAP4 neće uspeti ako niste registrovali nalog preko programa Outlook Web App. Kada se prijavite na svoj nalog, odjavite se. Zatim pokušajte da se povežete koristeći POP3 ili IMAP4 program. Više informacija o tome kako da prijavite svoj nalog koristeći Outlook Web App potražite u odeljku Prijavljivanje u e-poštu pomoću Veb pregledača. Ako imate problem sa prijavljivanjem, pogledajte odeljak Najčešća pitanja: problemi prilikom prijavljivanja i problemi sa lozinkom ili se obratite osobi koja upravlja vašim nalogom e-pošte.

Šta ako želim da saznam više?

 
Srodne teme pomoći
Učitavanje...
Nije pronađen nijedan resurs.