Traženje stavke

 

Primenjuje se na: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Microsoft Exchange, Live@edu

Poslednja izmena teme: 2013-07-23

U okviru ove teme, koja obuhvata i video zapis, objašnjeno vam je kako da pretražujete stavke u okviru usluge Outlook Web App. Outlook Web App omogućava da tražite bilo koju stavku u poštanskom sandučetu ili na listi adresa. Kalendar nema prozor za pretragu, ali pozivi za sastanak i odgovori uključeni su u rezultate pretrage fascikli za poštu u kojima se ti pozivi i odgovori nalaze.

Kako da tražim stavku?

 • U svakoj fascikli sa e-poštom, kontaktima ili zadacima pronaći ćete prozor za pretragu koji se nalazi na vrhu liste stavki. Kliknite na strelicu nadole u prozoru za pretragu da biste naveli gde treba da se izvrši pretraga:

  • Ova fascikla

  • Ova fascikla i potfascikle

  • Sve fascikle i stavke (Pošta)

  • Pretraži sve stavke kontakata (Kontakti)

  • Pretraži sve stavke zadataka (Zadaci)

 • Takođe, možete bilo koju od ovih posebnih lokacija postaviti kao podrazumevanu lokaciju za pretragu.

 • Kliknite na ševron ikona proširenja na desnoj strani prozora za pretragu da biste izabrali dodatne opcije za sužavanje opsega pretrage. U e-pošti možete da suzite pretragu na:

  • rezultate u temi i telu poruke, samo u telu poruke ili samo u temi;

  • stavke koje su poslate određenoj osobi ili grupi ili primljene od njih;

  • stavke iz posebne kategorije (kada pretražujete u kontaktima ili zadacima ovo je jedina dostupna opcija).

 • Nakon što konfigurišete pretragu, pritisnite taster Enter ili kliknite na dugme Ikona pretragePretraži da biste pokrenuli pretragu. Da biste otkazali ili obrisali pretragu, kliknite na dugme otkazivanje pretrage.

Video zapis: Traženje stavke

Ovaj video zapis prikazuje kako da koristite prozor za pretragu da biste pretraživali stavke u poštanskom sandučetu.

4873755a-8b1e-497e-bc54-101d1e75d3e7
noteNapomena:
Da biste prikazali ovaj video zapis, morate da imate instaliran Silverlight. Informacije o instaliranju aplikacije Silverlight potražite u članku Preuzimanje aplikacije Silverlight.
Kako da tražim adresu?

 • Koristite opciju Pronađi nekoga na vrhu prozora aplikacije Outlook Web App. Upišite deo imena osobe koju želite da pronađete i pritisnite taster ENTER da biste videli listu mogućih podudaranja. Kliknite na ime osobe da biste videli njene kontakt informacije.

Kako da koristim filter?

 1. Kliknite na strelicu pored stavke Filtriranje filter da biste izabrali bar jedan kriterijum za filter.

 2. Kada kliknete na strelicu, biće prikazana padajuća lista sa kriterijumima. Kliknite na kriterijum koji želite da koristite, a zatim kliknite na dugme Primeni.

 3. Da biste uklonili filter, kliknite na dugme Obriši filter brisanje filtera.

Šta je još potrebno da znam?

 • Da biste pretraživali na osnovu početka reči ili imena, dodajte zvezdicu (*) posle termina za pretragu. Na primer, da biste tražili sve što počinje rečju „neki“, otkucajte reč „neki“ u prozor za pretragu.

 • Stavku možete da tražite pomoću funkcije „Napredna pretraga upita“ (AQS). Da biste koristili AQS, u prozor „Pretraga“ unesite ključnu reč i dve tačke, a zatim stavku za pretragu. Na primer, da biste pronašli sve što u temi sadrži reč "tomorrow“, otkucajte „subject:tomorrow".

   

  AQS termin Opis

  From

  Pretražuje red „Od“.

  To

  Pretražuje red „Za“.

  Cc

  Pretražuje red „Cc“.

  Bcc

  Pretražuje red „Bcc“.

  Participants

  Pretražuje redove „Za“, „Cc“ i „Bcc“.

  Subject

  Pretražuje temu.

  Body or Content

  Pretražuje telo.

  Sent

  Pretražuje datum slanja. Možete da pretražujete stavke sa određenim datumom ili pretražujte u okviru opsega datuma, pri čemu se datumi razdvajaju sa dve uzastopne tačke (..). Možete da pretražujete na osnovu relativnih datuma: danas, sutra, juče, ove sedmice, sledeći mesec, prošla sedmica, prošli mesec. Možete da pretražujete na osnovu dana u sedmici ili meseca u godini.

  Primljeno

  Pretražuje datum prijema. Možete da koristite iste termine za pretragu kao za „Poslato“.

  Category

  Pretražuje na osnovu kategorije.

  Attachment

  Traži navedeni prilog. Na primer, ako otkucate „prilog: pismo.doc“, biće pronađen prilog čije je ime pismo.doc.

  Has

  Otkucajte „sadrži:zastavica“ da biste pronašli stavke označene zastavicom.

 • Kada koristite AQS, možete da pretražujete više termina. Kada unesete više termina za pretragu, možete da tražite bilo koji od njih, sve termine ili tačan izraz.

  • Ako otkucate „tema: proizvodni plan“, biće pronađene sve poruke čija tema sadrži reči „proizvodni“ ili „plan“.

  • Ako otkucate „tema: (proizvodni plan)“, biće pronađene sve poruke čija tema sadrži reč „proizvodni“ i reč „plan“.

  • Ako otkucate „Tema: ’Proizvodni plan’“, biće pronađene sve poruke čija tema sadrži izraz „proizvodni plan“.

 • Možete da pronađete neku osobu tako što ćete izabrati stavku Adresar adresar na vrhu prozora Filtriranje filter kako biste prikazali i pretražili svoju fasciklu „Kontakti“ ili deljeni adresar organizacije.

 • Takođe, možete da kreirate fasciklu za pretragu na osnovu filtera tako što ćete kliknuti na stavku Dodaj filter u omiljene dodavanje u omiljene. Kada kliknete na Dodaj filter u omiljene, u omiljenim stavkama pojaviće se nova fascikla za pretragu kod koje se koriste kriterijumi tog filtera. Na primer, ako je filter koji prikazuje poruke označene zastavicom u vašem poštanskom sandučetu aktivan, a vi kliknete na Dodaj filter u omiljene, fascikla koja prikazuje poruke označene zastavicom u vašem prijemnom poštanskom sandučetu biće dodata u omiljene stavke. Više informacija o fascikli „Omiljeno“ potražite u odeljku Omiljeno.

Šta ako želim da saznam više?

 
Srodne teme pomoći
Učitavanje...
Nije pronađen nijedan resurs.