Pristup nalogu pomoću IMAP ili POP programa za e-poštu

 

Primenjuje se na: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Microsoft Exchange, Live@edu

Poslednja izmena teme: 2012-07-31

Ako vaš nalog podržava POP3 i IMAP4 protokole, za povezivanje sa njim možete da izaberete jedan od nekoliko različitih POP3 i IMAP4 programa za e-poštu. Funkcije koje podržavaju ti programi za e-poštu se razlikuju. Više informacija o funkcijama koje nude određeni POP3 i IMAP4 programi za e-poštu potražite u dokumentaciji koju dobijete uz dati program.

Ako program za e-poštu koji koristite podržava Exchange naloge (na primer, Microsoft Outlook, Microsoft Entourage 2008 ili Apple Mail za Mac), preporučujemo da umesto POP ili IMAP veze podesite Exchange vezu sa nalogom. Exchange veze podržavaju više funkcija nego POP ili IMAP veze. Više informacija potražite u odeljku Podržani programi za e-poštu i podržane funkcije.

noteNapomena:
Ako vam nije poznato da li vaš nalog e-pošte podržava POP3 i IMAP4 protokole, obratite se osobi koja upravlja vašim poštanskim sandučetom (ponekad se naziva administrator e-pošte).
Uputstva za POP3 i IMAP4 programe

Ako se program koji koristite ne nalazi u gorenavedenoj listi, konfigurišite ga na osnovu sledećih informacija kako biste primali e-poštu:

 • Korisničko ime   Unesite svoje korisničko ime (na primer, tony@contoso.com).

 • Lozinka   Unesite lozinku.

 • Potvrda identiteta   Potvrdite identitet na serveru dolazne i serveru odlazne (pošte za slanje) e-pošte pomoću istog korisničkog imena i iste lozinke. Nemojte da koristite bezbednu potvrdu verodostojnosti lozinke.

 • Imena servera, brojevi porta i metodi šifrovanja   Pre nego što podesite POP3 ili IMAP4 program za e-poštu, morate da potražite sopstvene postavke POP3, IMAP4 i SMTP servera.

  Pogledajte ovaj video zapis da biste saznali kako da pronađete postavke svog servera za POP ili IMAP program za e-poštu.

  4873755a-8b1e-497e-bc54-101d1e75d3e7

  Da biste pronašli postavke servera, prijavite se na nalog e-pošte koristeći Outlook Web App. Nakon prijavljivanja izaberite Opcije > Pogledaj sve opcije > Nalog > Moj nalog > Postavke za POP, IMAP i SMTP pristup. Ime POP3, IMAP4 i SMTP servera i ostala podešavanja koja ćete možda morati da unesete navedeni su na stranici Postavke protokola u okviru POP postavka ili IMAP postavka i SMTP postavka.

  noteNapomena:
  Ako pored stavki POP postavka, IMAP postavka i SMTP postavka vidite opciju Nije dostupno, vaš nalog možda nije podešen za korišćenje POP ili IMAP programa za e-poštu. Više informacija možete pronaći ukoliko se obratite osobi koja upravlja vašim nalogom e-pošte.

Šta je još potrebno da znam?

 • Protokol bezbednog prenosa (SSL) i protokol za bezbednost prenosnog sloja (TLS) predstavljaju metode šifrovanja na osnovu kojih je komunikacija između računara i servera e-pošte bezbedna. U nekim programima se za e-poštu za SSL i TLS protokole koristi i naziv „šifrovanje“. U većini programa za e-poštu je neophodno da se otvori postavka ili kartica „Napredno“ kako bi se konfigurisao protokol SSL za vezu sa POP i IMAP serverima i TLS protokol za vezu sa SMTP serverom.

 • Vaš program za e-poštu može automatski pokušati da koristi port 110 ako koristite POP server ili 143 ako koristite IMAP. Ako vaš program za e-poštu prikazuje port 110 ili 143, obavezno izaberite SSL metod šifrovanja. Zatim unesite broj porta 995 da biste zamenili podrazumevani broj porta (110) ako koristite POP server ili broj 993 da biste zamenili podrazumevani broj porta (143) ako koristite IMAP.

 • Program za e-poštu može automatski pokušati da koristi port servera 25 za SMTP. Ako vaš program za e-poštu prikazuje port 25 za SMTP, obavezno izaberite TLS metod šifrovanja. Zatim unesite 587 da biste zamenili podrazumevani broj porta koji je postavljen na 25.

 • Ako je tip vašeg naloga e-pošte onaj koji zahteva registraciju, morate da ga registrujete prvi put kada se prijavite na Outlook Web App. Povezivanje sa vašim nalogom e-pošte putem programa POP3 ili IMAP4 neće uspeti ako niste registrovali nalog preko programa Outlook Web App. Kada se prijavite na svoj nalog, odjavite se. Zatim pokušajte da se povežete koristeći POP3 ili IMAP4 program. Više informacija o tome kako da prijavite svoj nalog koristeći Outlook Web App potražite u odeljku Prijavljivanje u e-poštu pomoću Veb pregledača. Ako imate problem sa prijavljivanjem, pogledajte odeljak Najčešća pitanja: problemi prilikom prijavljivanja i problemi sa lozinkom ili se obratite osobi koja upravlja vašim nalogom e-pošte.

Šta ako želim da saznam više?

 
Srodne teme pomoći
Učitavanje...
Nije pronađen nijedan resurs.