Први кораци у програму Outlook Web App

 

Примењује се на: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Microsoft Exchange, Live@edu

Последња измена теме: 2011-04-23

Outlook Web App вам омогућава приступ поштанском сандучету преко Веб прегледача на било ком рачунару са Интернет везом. Овај програм можете да користите за читање и слање е-порука, организовање контаката, креирање задатака и управљање календаром.

Садржај

Подржани прегледачи

Рад са порукама

Коришћење календара

Контакти и групе

Прилагођавање

Приступачност

Проналажење помоћи

Одјављивање

Други начини повезивања поштанског сандучета

Подржани прегледачи

Поштанском сандучету можете да приступите преко било ког прегледача који подржава HTML 3.2 и ECMA формате. Тиме су обухваћени прегледачи Internet Explorer, Mozilla Firefox, Apple Safari, Chrome и други Веб прегледачи на рачунарима са оперативним системима UNIX, Apple Macintosh или Microsoft Windows. Више информација потражите у одељку Подржани прегледачи за апликацију Outlook Web App. Outlook Web App Light је једноставнија верзија програма Outlook Web App коју подржава скоро сваки прегледач.

Рад са порукама

Осим што можете да читате и шаљете е-поруке, можете и да их прилагодите тако што ћете, рецимо, да им додате прилог, захтевате потврде да је порука прочитана или испоручена и додате категорију поруци.

За организовање порука можете да користите фасцикле као што користите систем архивирања да бисте уредили папирна документа. Порукама које примите можете да управљате помоћу правила за сортирање у различите фасцикле.

Према подразумеваним вредностима, Outlook Web App користи приказ „Разговор“ у свим фасциклама е-поште увек када је укључено окно за читање. У оквиру приказа разговора, свака порука се отвара у засебном прозору. Више информација потражите у одељку Сазнајте више о разговорима.

Више информација о начину рада са порукама потражите у одељку Пошта.

Коришћење календара

Календар у програму функционише исто као и зидни календар, само што садржи много додатних функција. Када у календар додате неку заказану обавезу, можете да је прилагодите на више начина, нпр. додавањем прилога, уписивањем детаља по жељи, постављањем подсетника или конфигурисањем те заказане обавезе као понављајуће тако да редовно аутоматски буде додата у календар.

Осим што можете да креирате заказане обавезе, можете и да заказујете састанке. Састанак је исти као и заказана обавеза, осим што за састанак другима шаљете позивнице. Сваки корисник ког позовете прима е-поуку са детаљима о састанку. У зависности од услуге за е-пошту коју позване особе користе, моћи ће помоћу те примљене поруке да додају састанак у свој календар.

Више информација о начину управљања календаром потражите у одељку Календар.

Контакти и групе

Фасцикла Контакти, која се налази у поштанском сандучету, представља ваш лични адресар са ставкама у оквиру којих можете по жељи да чувате информације о особама или групама. Можете да креирате контакт у ком ћете да чувате информације о особи или предузећу са којима комуницирате.

Групе вам омогућавају креирање једне ставке која укључује више контаката. Када е-поруку пошаљете групи, примиће је сваки контакт из дате групе.

Више информација о контактима и групама потражите у одељку Контакти.

Ако имате поштанско сандуче засновано на Вебу, можете да увезете контакте из других налога е-поште. Више информација потражите у одељку Увоз контаката.

Прилагођавање

Поштанско сандуче је спремно за коришћење чим се пријавите. Није потребно да мењате ниједну поставку нити да било шта укључујете, односно искључујете да бисте почели са слањем и пријемом е-порука. Међутим, ипак по жељи можете да промените неке поставке.

На пример, можете да конфигуришете програм тако да аутоматски провери правопис пре слања е-поруке, да додате потпис у поруку коју шаљете и да изаберете подразумевани фонт за поруке.

Више информација о начину прилагођавања програма Outlook Web App потражите у одељку Препоруке везане за опције.

Приступачност

Доступна је light верзија програма која је оптимизована за кориснике који су слепи или слабовиди. Више информација потражите у одељку Outlook Web App Light.

Проналажење помоћи

Да бисте добили помоћ у прозору у којем радите, на траци са алаткама кликните на икону „Помоћ“ помоћ.

Уколико вам је познато ко је администратор ваше е-поште, контактирајте ту особу да бисте добили више информација о начину коришћења програма Outlook Web App преко интерне мреже или Интернета.

Одјављивање

Када завршите са коришћењем поштанског сандучета, обавезно кликните на дугме Одјављивање на траци са алаткама, а затим затворите све прозоре прегледача. Одјављивање помаже у спречавању других особа да користе рачунар за приступ вашем поштанском сандучету. Чак и ако планирате да наставите да користите рачунар да бисте посетили неке друге Веб локације, кликните на дугме Одјављивање и затворите све прозоре прегледача након сваке сесије.

Други начини повезивања поштанског сандучета

 • Приступите свом поштанском сандучету помоћу омиљеног програма за е-пошту   Осим преко програма Outlook Web App, за приступ поштанском сандучету може да се користи и било шта од наведеног:
  • Office Outlook 2007.
  • мобилни телефони са софтвером Windows Mobile који подржавају програм Exchange ActiveSync, укључујући Windows Mobile 5.0 и Windows Mobile 6.0. Више информација потражите у одељку Подешавање налога за е-пошту на мобилном телефону;
  • мобилни телефони програме за е-пошту са POP3 или IMAP4 протоколом, нпр. Apple iPhone;
  • програми за е-пошту са POP3 или IMAP4 протоколом, на пример, Outlook Express, Entourage за оперативни систем MAC OS X, Mozilla Thunderbird и Windows Mail.
  Више информација потражите у одељку Подешавање е-поште.
 • Конфигурисање говорне поште   Говорну пошту можете да омогућите тако што ћете налогу да додате свој број мобилног телефона. Када омогућите говорну пошту, можете у пријемно поштанско сандуче да примате говорну пошту послату на телефон. Више информација потражите у одељку Говорна пошта.

Шта је још потребно да знам?

 • У зависности од конфигурисања сервера који хостује ваше поштанско сандуче Outlook Web App може аутоматски прекинути везу са поштанским сандучетом након периода неактивности у циљу заштите вашег поштанског сандучета од неовлашћеног приступа.
 • Доступност неких функција описаних у помоћи зависи од конфигурације сервера који хостује поштанско сандуче.

Шта ако желим да сазнам више?

 
Сродне теме помоћи
Учитавање...
Није пронађен ниједан ресурс.