Покретање извештаја о приступу поштанском сандучету особе која није власник

 

Примењује се на: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Live@edu

Последња измена теме: 2011-11-23

Извештај о приступу поштанском сандучету особе која није власник у Exchange контролној табли приказује листу поштанских сандучића којима је приступила особа која није власник поштанског сандучета. Када поштанском сандучету приступи особа која није власник, Exchange Online евидентира информације о овој радњи у евиденцији надзора поштанског сандучета која се чува као е-порука у скривеној фасцикли поштанског сандучета које се надгледа. Ставке ове евиденције приказују се као резултати претраге и укључују листу поштанских сандучића којима је приступила особа која није власник, ко је приступио поштанском сандучету и када, које радње је извршила особа која није власник као и да ли је радња била успешна. Ставке у евиденцији надзора поштанског сандучета подразумевано се задржавају 90 дана.

У оквиру ове теме је објашњено следеће:

Зашто је потребно да знате да је поштанском сандучету приступила особа која није власник?

 • Организације базиране на Вебу желе да се увере да подацима у поштанским сандучићима не приступају запослени у Microsoft центру података.

 • Желите да примените прописе о усаглашености и приватности надгледањем радњи које над подацима поштанског сандучета извршавају особе које нису његови власници.

 • Потребно је да се припремите да пружите информације релевантне за правне случајеве, попут приказивања стања поштанског сандучета у датом тренутку, ко је послао е-поруку из тог поштанског сандучета и да ли је одређена особа прегледала податке поштанског сандучета.

 • Потребно је да идентификујете неовлашћени приступ подацима поштанског сандучета од стране корисника у вашој организацији и ван ње.

Пре него што можете покренути извештај о приступу поштанском сандучету особе која није власник

Морате да омогућите евиденцију надгледања поштанског сандучета за свако поштанско сандуче за које желите да покрећете извештај о приступу поштанском сандучету особе која није власник. Ако није омогућено евидентирање надзора поштанског сандучета, нећете моћи да добијете резултате када покренете извештај.

Да бисте омогућили евиденцију надзора једног поштанског сандучета, покрените следећу Windows PowerShell команду:

Set-Mailbox <Identity> -AuditEnabled $true

На пример, да бисте омогућили надгледање поштанског сандучета за корисника са именом Florence Flipo, покрените следећу команду:

Set-Mailbox "Florence Flipo" -AuditEnabled $true

Да бисте омогућили надгледање свих поштанских сандучића у својој организацији, покрените следеће команде:

$UserMailboxes = Get-mailbox -Filter {(RecipientTypeDetails -eq 'UserMailbox')}
$UserMailboxes | ForEach {Set-Mailbox $_.Identity -AuditEnabled $true}
Који су типови приступа особа које нису власници?

Када омогућите евиденцију надзора за поштанско сандуче, Microsoft Exchange евидентира одређене радње особа које нису власници, укључујући администраторе и кориснике, који се називају делегираним корисницима а који имају додељене дозволе за поштанско сандуче. Претрагу можете сузити на кориснике у вашој организацији или ван ње.

Шта се евидентира у евиденцију надзора поштанског сандучета?

Када покренете извештај о приступу поштанском сандучету особе која није власник, ставке евиденције надзора поштанског сандучета се приказују као резултати претраге у Exchange контролној табли. Свака ставка извештаја садржи следеће информације:

 • ко је приступио поштанском сандучету и када;

 • које радње је извршила особа која није власник;

 • дотична порука и локација фасцикле у којој се налази;

 • да ли је радња била успешна.

Следећа табела описује типове радњи које се евидентирају и да ли се ове радње подразумевано евидентирају за приступ од стране администратора и за приступ од стране делегираних корисника. Ако желите да пратите радње које нису подразумевано укључене у евиденцију, морате да користите Windows PowerShell да бисте омогућили евиденцију тих радњи.

 

Радња Опис Администратори Делегирани корисници

Ажурирање

Порука је промењена.

Да

Да

Копирање

Порука је копирана у другу фасциклу.

Не

Не

Премештање

Порука је премештена у другу фасциклу.

Да

Не

Премештање у избрисане ставке

Порука је премештена у фасциклу „Избрисане ставке“.

Да

Не

Условно брисање

Порука је избрисана из фасцикле „Избрисане ставке“.

Да

Да

Трајно брисање

Порука је очишћена из фасцикле „Спасене ставке“. Више информација потражите у одељку Спасавање избрисаних ставки.

Да

Да

FolderBind

Приступљено је фасцикли поштанског сандучета.

Да

Не

Слање као

Порука је послата коришћењем дозволе SendAs. Ово значи да је други корисник послао поруку као да је власник поштанског сандучета.

Да

Да

Слање у име

Порука је послата коришћењем дозволе SendOnBehalf. Ово значи да је други корисник послао поруку у име власника поштанског сандучета. Порука ће примаоцу указати на то у чије име је послата порука као и ко ју је заправо послао.

Да

Не

MessageBind

Порука је прегледана у окну за преглед или је отворена.

Не

Не

Покретање извештаја о приступу поштанском сандучету особе која није власник

 1. Изаберите следеће ставке: „Управљање мојом организацијом“ > „Улоге и надгледање“ > „Надгледање“.

 2. Кликните на дугме „Покрени извештај о приступу поштанском сандучету особе која није власник“.

  Microsoft Exchange покреће извештај о приступу особа које нису власници за поштанске сандучиће у организацији у последње две седмице. Поштански сандучићи на листи резултата претраге су омогућени за евиденцију надзора поштанских сандучића.

 3. Да бисте прегледали приступ особе која није власник за одређено поштанско сандуче, у оквиру резултата претраге изаберите то поштанско сандуче. Прегледајте резултате претраге у окну са детаљима.

Желите да сузите резултате претраге?

Изаберите почетни датум, крајњи датум или оба и изаберите одређене поштанске сандучиће за претрагу. Кликните на дугме „Претражи“ да бисте поново покренули извештај.

Напомена Корисник мора да има одређене дозволе да би могао да приступи и покрене неки од извештаја на картици „Извештаји о надзору“ у оквиру Exchange контролне табле Више информација потражите у одељку „Одобравање корисничког приступа извештајима о надзору“ у оквиру Коришћење извештаја надгледања у услузи Exchange Online.

Претраживање одређених типова приступа особа које нису власници

Можете да одредите тип приступа особе која није власник, што се назива и тип пријављивања, који желите да претражите. На располагању су вам следеће опције:

 • Сви који нису власници Претрага приступа од стране администратора и делегираних корисника у вашој организацији и од стране администратора Microsoft центра података.

 • Спољашњи корисници Претрага приступа од стране администратора Microsoft центра података.

 • Администратори и делегирани корисници   Претрага приступа од стране администратора и делегираних корисника у вашој организацији.

 • Администратори   Претрага приступа од стране администратора у вашој организацији.

 
Сродне теме помоћи
Учитавање...
Није пронађен ниједан ресурс.