Конфигурисање програма Windows Live Пошта 2011 за налог е-поште

 

Примењује се на: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Microsoft Exchange, Live@edu

Последња измена теме: 2014-01-07

Програм Windows Live Пошта 2011 можете да повежете са налогом е-поште користећи POP3 или IMAP4 везу. Windows Live Пошта 2011 је програм за е-пошту који садржи услугу Windows Live Essentials 2011.

Ако користите верзију 2009 програма Windows Live Пошта, погледајте одељак Конфигурисање верзије 2009 програма Windows Live Mail за налог е-поште.

Како да подесим програм Windows Live Пошта 2011 за приступ налогу е-поште?

 1. Покрените програм Windows Live Пошта 2011. Ако се страница Додавање налога е-поште приказује када покренете програм Windows Live Пошта, идите на корак 2. Ако се страница Додавање налога е-поште не приказује приликом првог отварања програма, изаберите ставку Е-пошта изнад ставке Нови налог на страници Налози .

 2. На страници Додавање налога е-поште урадите следеће:

  1. У прозору са захтевом за акредитиве за Е-адреса унесите е-адресу коју сте добили од особе која управља вашим налогом е-поште. На пример, унесите toni@contoso.com.

  2. У прозору са захтевом за акредитиве за Лозинка унесите лозинку коју сте добили од особе која управља вашим налогом е-поште. Ако желите да програм Windows Live Пошта запамти вашу лозинку, потврдите избор у пољу за потврду поред ставке Запамти ову лозинку.

  3. У прозору са захтевом за акредитиве за Име за приказ у послатим порукама унесите име које желите да корисници виде када шаљете е-пошту.

  4. Кликните на дугме Даље.

 3. На страници Конфигурисање поставки сервера , у оквиру ставке Информације о серверу долазне поште, урадите следеће:

  1. У оквиру ставке Тип сервера у падајућем менију изаберите ставку IMAP или POP. IMAP подржава више функција.

  2. У оквиру ставке Адреса сервераунесите име за POP3 или IMAP4 сервер који сте добили од особе која управља вашим налогом е-поште. Можда ћете моћи да погледате поставке сопственог сервера. Више информација о томе како да пронађете сервер долазне поште (POP3 или IMAP4) потражите у одељку Где се налазе поставке сервера? У наставку ове теме.

  3. Изаберите ставку Обавезна сигурна веза (SSL).

  4. У оквиру ставке Корисничко име за пријављивањеунесите пуну е-адресу (на пример, toni@contoso.com).

 4. У оквиру ставке Информације о серверу одлазне поште, урадите следеће:

  1. У оквиру ставке Сервер одлазне поштеунесите име за SMTP сервер који сте добили од особе која управља вашим налогом е-поште. Можда ћете моћи да погледате поставке сопственог сервера. Информације о томе како да пронађете име сервера одлазне поште (SMTP сервера) потражите у чланку Где се налазе поставке сервера? У наставку ове теме.

  2. Потврдите избор у пољу за потврду поред ставке Обавезна сигурна веза (SSL).

  3. Потврдите избор у пољу за потврду поред ставке Обавезна потврда идентитета, а затим кликните на дугме Даље.

 5. На страници Налог е-поште је додат изаберите ставку Заврши.

 6. На страници Налози изаберите ставку Затвори.

Где се налазе поставке сервера?

Пре него што подесите POP3 или IMAP4 програм за е-пошту, морате да потражите сопствене поставке POP3, IMAP4 и SMTP сервера.

Погледајте овај видео запис да бисте сазнали како да пронађете поставке свог сервера за POP или IMAP програм за е-пошту.

4873755a-8b1e-497e-bc54-101d1e75d3e7

Да бисте пронашли поставке сервера, пријавите се на налог е-поште помоћу апликације UNRESOLVED_TOKEN_VAL(еxOutlookWebApp). Након што сте се пријавили, изаберите ставке Опције > Прикажи све опције > Налог > Мој налог > Поставке за POP, IMAP и SMTP приступ. POP3, IMAP4 и SMTP име сервера и друге поставке које ћете можда морати да унесете наведене су на страници Поставке протокола у оквиру ставки POP поставка или IMAP поставкаи SMTP поставка.

noteНапомена:
Ако видите поруку Није доступно поред ставке POP поставка, IMAP поставкаи SMTP поставка, ваш налог можда није подешен за коришћење POP или IMAP програма е-поште. Више информација можете добити уколико се обратите особи која управља вашим налогом е-поште.

Шта је још потребно да знам?

 • Ако не знате да ли да користите POP3 или IMAP4, размотрите могућност коришћења IMAP4 протокола пошто подржава више функција.

 • Ако је тип вашег налога е-поште онај који захтева регистрацију, морате да га региструјете први пут када се пријавите на Outlook Web App. Повезивање са вашим налогом е-поште путем програма POP3 или IMAP4 неће успети ако нисте регистровали налог преко програма Outlook Web App. Када се пријавите на свој налог, одјавите се. Затим покушајте да се повежете користећи POP3 или IMAP4 програм. Више информација о томе како да пријавите свој налог користећи Outlook Web App потражите у одељку Пријављивање у е-пошту помоћу Веб прегледача. Ако имате проблем са пријављивањем, погледајте одељак Најчешћа питања: проблеми са пријавом и лозинком или се обратите особи која управља вашим налогом е-поште.

 • Ако Windows Live Пошта не може да успостави везу након што завршите процедуру, проверите да ли користите одговарајућу поставку за потврду веродостојности. То можете да проверите тако што ћете пратити следеће кораке:

  1. У систему Windows Live Пошта изаберите налог е-поште.

  2. На картици Налози изаберите ставку Својства.

  3. На картици Својства за налог, на картици Сервери потврђен избор у пољу за потрвду Пријави се користећи потврду веродостојности чистог текста .

 • Ако користите IMAP4, Windows Live Пошта увек чува копију поруке на серверу након што преузмете копију на локални рачунар. Ако користите POP3, Windows Live Пошта подразумевано чува копије порука на серверу. Ако користите POP3, можете да подесите програм Windows Live Пошта тако да уклони копију поруке са сервера када је преузмете на локални рачунар. Препоручује се да копије порука чувате на серверу да бисте могли да им приступате и из других програма за пошту. Ако користите POP3, можете да подесите програм Windows Live Пошта тако да уклања копије са сервера. Да бисте то урадили, пратите следеће кораке:

  1. У програму Windows Live Пошта изаберите налог е-поште.

  2. На картици Налози изаберите ставку Својства.

  3. На страници Својства за налог, на картици Више опција , у оквиру ставке Испоруканије потврђен избор у пољу за потврду Остави копије порука на серверу .

Шта ако желим да сазнам више?

 
Сродне теме помоћи
Учитавање...
Није пронађен ниједан ресурс.