Претрага и брисање порука из поштанских сандучића корисника

[Ова тема напредује.]  

Примењује се на: Office 365 for enterprises, Live@edu

Последња измена теме: 2011-11-23

Повремено администратори морају да пронађу и избришу неприкладне или потенцијално штетне е-поруке које су послате у већи број поштанских сандучића у оквиру организације. На пример, е-поруке могу да садрже вирусе или везе за преузимање вируса, неприкладан садржај као што је материјал за одрасле или поверљиве информације које су грешком послате погрешним особама.

У те сврхе можете да користите функцију претраге више поштанских сандучића која постоји у оквиру Exchange контролне табле, али у програму Windows PowerShell то можете да урадите уз помоћ Search-Mailbox cmdlet команде са параметром прекидача DeleteContent.

Важно   Ако користите Search-Mailbox cmdlet команду са параметром DeleteContent поруке ће бити трајно избрисане из корисничког поштанског сандучета и нећете моћи да их опоравите.

Пре него што почнете

UNRESOLVED_TOKEN_VAL(<rte:TA_RPSBeforeYouBegin>)

Додела неопходних RBAC улог

Да бисте могли да претражујете и бришете поруке у поштанским сандучићима корисника, неопходно је да имате додељене следеће улоге:

  • Претрага поштанског сандучета   Ова улога вам омогућава да претражујете поруке унутар вишеструких поштанских сандучића у организацији. Администраторима се ова улога не додељује подразумевано. Да бисте претраживали вишеструке поштанске сандучиће, додајте себе у чланове групе улога „Управљање откривањем“. Погледајте одељак Додавање или уклањање чланова групе улога.

  • Увоз и извоз поштанског сандучета   Ова улога вам омогућава да бришете поруке из корисничког поштанског сандучета. Ова улога није подразумевано додељена администраторима. Да бисте брисали поруке из корисничких поштанских сандучића, додајте улогу „Увоз и извоз поштанског сандучета“ у групу улога „Управљање организацијом“. Погледајте одељак Уређивање својстава групе улога.

Прикупљање информација за упит за претрагу

Потребно је да прибавите и прегледате неколико примерака заражене или неприкладне поруке да бисте могли да креирате упит за претрагу којим, ћете је пронаћи.

Врх странице

Опције претраге и брисања

Можете да користите cmdlet команду Search-Mailbox са параметром DeleteContent да бисте одједном претражили и избрисали поруке. Ипак, ако то радите, не можете да прегледате резултате претраге нити да генеришете евиденцију у којој су записане поруке које су добијене претрагом. То значи да нећете знати које су поруке избрисане.

Боље је да најпре покренете cmdlet команду Search-Mailbox са параметром LogOnly. Ова команда генерише евиденцију са информацијама о свим резултатима који испуњавају критеријум претраге, али не брише поруке. Те информације су наведене у датотеци која садржи вредности раздвојене зарезима (CSV), а она је приложена е-поруци која је послата у поштанско сандуче и фасциклу коју сте дефинисали параметрима TargetMailbox и TargetFolder у оквиру cmdlet команде Search-Mailbox. Када прегледате евиденцију, можете да прецизирате критреријум претраге и по потреби поново покренете претрагу само у сврхе евидентирања, или да покренете претрагу са параметром DeleteContent.

Трећа опција је да најпре копирате увредљиву поруку пре него што је избришете из поштанског сандучета корисника да бисте касније могли да јој приступите уколико буде било потребе. Ово можете да урадите тако што ћете у команду за брисање коју покрећете додати параметре TargetMailbox и TargetFolder.

Врх странице

Претрага порука и евидентирање резултата претраге

Хајде да прођемо кроз неколико примера онога што можете да урадите помоћу cmdlet команде Search-Mailbox. Да бисте видели листу својстава поруке која можете да унесете у вредност параметра SearchQuery, погледајте одељак Својства е-поруке за претрагу.

Претрага једног поштанског сандучета

Следећа команда претражује поруке унутар одређеног поштанског сандучета које садрже одређену вредност у рeдu „Тема“, а затим шаље поруку са резултатима у одредишно поштанско сандуче. Поруке се не бришу из поштанског сандучета које се претражује.

Search-Mailbox -Identity <name> -SearchQuery subject:"<verbatim subject line>" -TargetMailbox <name of mailbox> -TargetFolder <name of folder> -LogOnly -LogLevel Full

Пример   Следећа команда претражује поштанско сандуче корисника Пилар Пинила да би пронашла поруке које у пољу „Тема“ садрже израз Преузми ову датотеку и евидентира резултате претраге у поштанском сандучету администратора, у фасцикли SearchLogs.

Search-Mailbox -Identity "Pillar Pinilla" -SearchQuery subject:"Download this file" -TargetMailbox Administrator -TargetFolder SearchLogs -LogOnly -LogLevel Full
Претрага свих поштанских сандучића

Следећа команда претражује поруке унутар свих поштанских сандучића које имају одређену датотеку као прилог, а затим шаље поруку са резултатима у одредишно поштанско сандуче. Поруке се не бришу из поштанских сандучића који се претражују.

Get-Mailbox -ResultSize unlimited | Search-Mailbox -SearchQuery attachment:<filename> -TargetMailbox <name of mailbox> -TargetFolder <name of folder> -LogOnly -LogLevel Full

Пример   Следећа команда претражује све поштанске сандуче да би пронашла поруке којима је приложена датотека било ког типа са именом Trojan и шаље поруку са евиденцијом у поштанско сандуче администратора.

Get-Mailbox -ResultSize unlimited | Search-Mailbox -SearchQuery attachment:trojan* -TargetMailbox Administrator -TargetFolder SearchLogs -LogOnly -LogLevel Full

Врх странице

Претрага и брисање порука

Следећа команда претражује све поштанске сандуче и брише све поруке које у пољу „Тема“ садрже одређену вредност:

Get-Mailbox -ResultSize unlimited | Search-Mailbox -SearchQuery subject:<verbatim subject line> -DeleteContent

Пример   Следећа команда претражује све поштанске сандуче да би пронашла поруке које у рedu за тему садрже вредност Преузми ову датотеку, а затим их трајно брише.

Get-Mailbox -ResultSize unlimited | Search-Mailbox -SearchQuery subject:"Download this file" -DeleteContent

Важно   Препоручујемо вам да пре него што трајно избришете поруке користите параметар LogOnly да бисте генерисали евиденцију порука које су пронађене током претраге, или да копирате поруке у друго поштанско сандуче пре него што из избришете из изворног сандучета.

Копирање поруке пре брисања

Следећа команда претражује све поштанске сандуче да би пронашла поруке које у реду за тему садрже одређени текст, копира саме резултате претраге фасциклу, а затим брише све поруке које испуњавају критеријум претраге.

Get-Mailbox -ResultSize unlimited | Search-Mailbox -SearchQuery subject:<verbatim subject line> -TargetMailbox <name of mailbox> -TargetFolder <name of folder> -DeleteContent

Пример   Следећа команда претражује све поштанске сандуче да би пронашла поруке које у реду за тему садрже текст Преузми ову датотеку, копира резултате претраге у поштанско сандуче администратора, у фасциклу DeletedMessages, а затим трајно брише поруке из поштанског сандучета корисника.

Get-Mailbox -ResultSize unlimited | Search-Mailbox -SearchQuery subject:"Download this file" -TargetMailbox Administrator -TargetFolder DeletedMessages -DeleteContent

Врх странице

Својства е-поруке за претрагу

У табели су наведена основна својства поруке која можете да укључите у вредност параметра SearchQuery.

 

Својство Пример Резултати претраге

Прилози

attachment:annualreport.ppt

Поруке које садрже прилог са именом „godišnjiizveštaj.ppt“. Претрагом помоћу упита „prilog:godišnjiizveštaj.ppt“ или упита „prilog:godišnji*“ добијају се исти резултати као и када се користи пуно име прилога.

Cc

cc:"goran simić"

cc:gorans

cc: gorans@fineartschool.edu

Поруке које у пољу Cc садрже име Горан Симић

Од

from:"marko stević"

from:markos

from:markos@contoso.com

Поруке које је послао Марко Стевић

Послато

sent:10/19/2010

Поруке које су послате 19. октобра 2010.

Тема

subject:"finansijski izveštaj za poslednji kvartal"

Поруке које у реду за тему садрже тачну фразу "Финансијски извештај за последњи квартал"

За

to:"jasna lukić"

to:јasnal

to:jasnal@contoso.com

Поуке послате Јасни Лукић

 
Сродне теме помоћи
Учитавање...
Није пронађен ниједан ресурс.