Подешавање програма Outlook 2010 за IMAP или POP приступ налогу е-поште

 

Примењује се на: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Microsoft Exchange, Live@edu

Последња измена теме: 2012-05-29

Можете да повежете програм Microsoft Outlook 2010 са својим налогом е-поште помоћу POP3 или IMAP4 протокола.

importantВажно:
Ако користите Outlook 2010, препоручујемо да се са својим налогом е-поште повежете помоћу Exchange налога уместо путем POP3 или IMAP4 приступа. Коришћење Exchange налога вам омогућава да користите календар и друге функције за сарадњу које не можете да добијете ако се повежете путем IMAP4 или POP3 протокола. Више информација о начинима повезивања програма Outlook 2010 помоћу Exchange налога потражите у одељку Подешавање е-поште у програму Outlook 2010 или Outlook 2013.
Како да конфигуришем Outlook 2010 за POP3 или IMAP4 приступ налогу е-поште?

 1. Отворите Outlook 2010. Ако се чаробњак за покретање програма Microsoft Outlook 2010 аутоматски прикаже, на првој страници чаробњака кликните на дугме Даље. Потом на страници Налози е-поште у оквиру чаробњака поново кликните на дугме Даље да бисте подесили налог е-поште.

  Ако се чаробњак за покретање програма Microsoft Outlook 2010 не прикаже, на траци са алаткама у програму Outlook 2010 кликните на картицу Датотека. Затим непосредно изнад дугмета Поставке налога кликните на дугме Додај налог.

 2. Кликните на опцију Ручно конфигуриши поставке сервера или додатне типове сервера, а затим кликните на дугме Даље.

 3. На страници чаробњака Одаберите услугу изаберите опцију Интернет е-пошта, а затим кликните на дугме Даље.

 4. На страници Интернет поставке за е-пошту наведите следеће информације.

  У оквиру Корисничке информације:

  1. У пољу Ваше име унесите име које желите да корисници виде када шаљете е-пошту са овог налога.

  2. У пољу Е-адреса унесите своју е-адресу.

  У оквиру Информације о серверу:

  1. У оквиру Тип налога изаберите ставку IMAP или POP3. Препоручујемо коришћење опције IMAP пошто подржава више функција.

  2. У пољу Сервер долазне поште унесите име IMAP или POP сервера. Више информација о томе како да пронађете име POP3 или IMAP4 сервера долазне поште потражите у одељку Како да пронађем поставке сервера? у наставку ове теме.

  3. У пољу Сервер одлазне поште (SMTP) унесите име SMTP сервера. Више информација о томе како да пронађете име SMTP сервера одлазне поште потражите у одељку Како да пронађем поставке сервера? у наставку ове теме.

  У оквиру Информације о пријављивању:

  1. У пољу Корисничко име унесите своју е-адресу.

  2. У пољу Лозинка унесите своју лозинку. Ако желите да Outlook запамти вашу лозинку, уверите се да је потврђен избор у пољу за потврду Запамти лозинку.

 5. У доњем десном углу странице кликните на дугме Још поставки, a затим попуните дијалог Поставке Интернет е-поште на следећи начин:

  На картици Oдлазни сервер изаберите опцију Mој сервер одлазне поште (SMTP) захтева потврду идентитета.

  На картици Више опција:

  1. У оквиру Долазни сервер (IMAP) или Долазни сервер (POP3), поред ставке Користи следећи тип шифроване везе, на падајућој листи изаберите ставку SSL.

  2. У оквиру Одлазни сервер (SMTP) поред ставке Користи следећи тип шифроване везе, изаберите ставку TLS, а затим кликните на дугме У реду.

  3. Ако користите POP3 и желите да задржите копију својих порука на серверу, у оквиру Испорука изаберите ставку Остави копију порука на серверу. Ако не изаберете ову опцију, све поруке ће бити уклоњене са сервера и ускладиштене локално на вашем рачунару.

 6. На страници Додавање новог налога кликните на дугме Даље. Након што Outlook 2010 провери ваш налог, кликните на команду Затвори да бисте затворили дијалог Провера поставки налога.

 7. На страници Честитамо кликните на дугме Заврши.

 8. На страници Поставке налога кликните на дугме Затвори.

 9. Ако користите IMAP4 сервер, можда ће се појавити порука са питањем да ли желите да преузмете фасцикле за сервер поште који сте додали. Кликните на дугме Да. Користите кориснички интерфејс програма Outlook 2010 да бисте изабрали фасцикле које ћете синхронизовати између сервера и локалног рачунара, а затим кликните на дугме У реду.

Више информација о начину коришћења програма Outlook 2010 потражите у документацији помоћи која се добија уз програм Outlook 2010.

Како да пронађем поставке сервера?

Пре него што подесите POP3 или IMAP4 програм за е-пошту, морате да потражите сопствене поставке POP3, IMAP4 и SMTP сервера.

Погледајте овај видео запис да бисте сазнали како да пронађете поставке свог сервера за POP или IMAP програм за е-пошту.

4873755a-8b1e-497e-bc54-101d1e75d3e7

Да бисте пронашли поставке сервера, пријавите се на налог е-поште помоћу апликације UNRESOLVED_TOKEN_VAL(еxOutlookWebApp). Након што сте се пријавили, изаберите ставке Опције > Прикажи све опције > Налог > Мој налог > Поставке за POP, IMAP и SMTP приступ. POP3, IMAP4 и SMTP име сервера и друге поставке које ћете можда морати да унесете наведене су на страници Поставке протокола у оквиру ставки POP поставка или IMAP поставкаи SMTP поставка.

noteНапомена:
Ако видите поруку Није доступно поред ставке POP поставка, IMAP поставкаи SMTP поставка, ваш налог можда није подешен за коришћење POP или IMAP програма е-поште. Више информација можете добити уколико се обратите особи која управља вашим налогом е-поште.

Шта је још потребно да знам?

 • Ако не знате да ли да користите POP3 или IMAP4, размотрите могућност коришћења IMAP4 протокола пошто подржава више функција.

 • Ако је тип вашег налога е-поште онај који захтева регистрацију, морате да га региструјете први пут када се пријавите на Outlook Web App. Повезивање са вашим налогом е-поште путем програма POP3 или IMAP4 неће успети ако нисте регистровали налог преко програма Outlook Web App. Када се пријавите на свој налог, одјавите се. Затим покушајте да се повежете користећи POP3 или IMAP4 програм. Више информација о томе како да пријавите свој налог користећи Outlook Web App потражите у одељку Пријављивање у е-пошту помоћу Веб прегледача. Ако имате проблем са пријављивањем, погледајте одељак Најчешћа питања: проблеми са пријавом и лозинком или се обратите особи која управља вашим налогом е-поште.

Шта ако желим да сазнам више?

 
Сродне теме помоћи
Учитавање...
Није пронађен ниједан ресурс.