Хибридна примена размене и миграција са системом Office 365

 

Примењује се на: Office 365 for enterprises

Последња измена теме: 2012-05-02

Ако тренутно управљате локалним системом за е-пошту и сада примењујете Microsoft Office 365 за велика предузећа, потребно је да пажљиво испланирате примену. Прво размотрите дугорочне циљеве:

 • Ако је ваш дугорочни циљ је да одржите поштанске сандучиће у оквиру локалне организације, као и у информатичком облаку, требало би да примените Exchange у локалној организацији користећи такозвану хибридну примену.

  Хибридна примена захтева Microsoft Exchange Server 2010. Међутим, комплетна Exchange 2010 организације није обавезна за омогућавање хибридне примене. Можете да инсталирате минимални Exchange 2010 хибридни сервер у постојећој Exchange 2003 или Exchange 2007 организацији.

 • Ако је ваш дугорочни циљ је да преместите све поштанске сандучиће у информатички облак, морате да процените своју тренутну локалну инфраструктуру за е-пошту, као и да изаберете алатку и метод за миграцију који ће највише одговарати вашој организацији. Постоји неколико метода за мигрирање свих поштанских сандучића у Office 365 за велика предузећа. Сваки метод подразумева одређене предности и мане за администраторе и кориснике, као и одређене захтеве и услове.

Ова тема је сачињена да би вам помогла да разумете све опције и испланирате примену. Објашњени су термини и описане су опције примене, као и алатке укључене у услугу Exchange Online и услугу Office 365 за велика предузећа, и то како следи:

Терминологија: ваш мали речник

Док будете истраживали софтвер и пратеће документе, видећете да смо користили термине као што су „обогаћена коегзистенција“ и „једноставна коегзистенција“, као и „унакрсне примене“ и „хибридне примене“. Ти термини представљају како се софтвер развијао да би могао да се користи у „унакрсном“ окружењу.

Радимо на томе да прецизно дефинишемо термине. У међувремену, надамо се да ће вам ова табела помоћи да разумете терминологију која се користи у софтверу и документацији.

 

Термин

Опис

хибридна примена

Примена Exchange решења за размену порука у унакрсном окружењу са свим функцијама, укључујући и примену услуга Office 365 за велика предузећа и Exchange Online. Обухваћене су следеће функције:

 • усмеравање поште између локалне и организације засноване на технологији информатичког облака;

 • усмеравање поште са дељеним простором за име домена. – на пример и локална организација и организација заснована на технологији информатичког облака могу да користе @contoso.com SMTP домен;

 • јединствена глобална листа адреса, такође позната и као „дељени адресар“;

 • дељење информација о заузетости и дељење календара између локалне организације и организације засноване на технологији информатичког облака;

 • централизована контрола протока поште – локална организација може да контролише проток поште за локалну организацију и организацију засновану на технологији информатичког облака;

 • јединствена URL адреса за Outlook Web App за локалну организацију и организацију засновану на технологији информатичког облака;

 • могућност премештања постојећих локалних поштанских сандучића у организацију засновану на технологији информатичког облака;

 • централизовано управљање поштанским сандучићима помоћу апликације Exchange Management Console (EMC);

 • праћење порука, савети у вези са поштом и функција претраживања више поштанских сандучића у оквиру локалне организације и организације засноване на технологији информатичког облака заједно.

хибрид

Скраћен облик термина „хибридна примена“

унакрсно

Генеричка фраза која означава сваку примену система за размену порука у којем усмеравање поште заједно покрива локалну организацију и организацију засновану на технологији информатичког облика.

обогаћена коегзистенција

Погледајте термин „хибридна примена“. Термин „обогаћена коегзистенција“ је замењен термином „хибридна примена“.

једноставна коегзистенција

Превазиђен термин који се односи на унакрсне примене које не укључују примену система Exchange 2010 у локалном окружењу. Временом смо дошли до закључка да је овај термин превише обухватан, па смо решили да га не користимо више. Приметићете да се „једноставна коегзистенција“ помиње у одређеним документацијама и у корисничком интерфејсу.

Exchange миграција

Функција Exchange Online коју можете да користите за премештање поштанских сандучића или, у случају миграције IMAP е-поште, садржаја корисничких поштанских сандучића из локалне Exchange организације у информатички облак. Exchange Online алатке за миграцију наћи ћете на картици „Миграција е-поште“ у оквиру Exchange контролне табле. Постоје три врсте Exchange миграције:

 • Убрзана Exchange миграција, која се раније звала једноставна Exchange миграција.

 • постепена Exchange миграција, која вам омогућава да дугорочно или краткорочно одржите усмеравање поште у оквиру локалне организације и организације засноване на технологији информатичког облака заједно;

 • IMAP миграција е-поште, која се корити за премештање садржаја поштанских сандучића корисника из IMAP система за размену порука у њихове поштанске сандучиће засноване на технологији информатичког облака.

јединствено пријављивање

Процес потврде идентитета који корисницима омогућава да користе своје Active Directory корпоративне акредитиве (корисничко име и лозинку) да би приступали Office 365 за велика предузећа услугама. Такође познато као удруживање идентитета, јединствено пријављивање у систему Microsoft Office 365 користи Active Directory услуге за уједињавање 2.0 (AD FS).

удруживање идентитета

Овај термин, који се такође користи за означавање „јединственог пријављивања“, користи се у документацији система Microsoft Office 365, али у потпуности ће га заменити термин „јединствено пријављивање“. Погледајте wiki пост Удруживање у систему Office 365 и Exchange за објашњење терминологије удруживања која се користи у систему Office 365.

хибридни сервер

Рачунар на којем је покренуто Hybrid издање система Exchange Server 2010 и инсталирано у Exchange Server 2007 или Exchange Server 2003 организацији за омогућавање хибридне примене. Ово се раније у документацији звало „сервер за коегзистенцију“.

Повратак на врх

Главне опције за дугорочну примену е-поште

Алатке за планирање и примену услуге Office 365 за велика предузећа намењене су као подршка код било које од следеће две опције за дугорочну примену е-поште:

 • Хибридна примена   Поштански сандучићи ваше организације могу да буду смештени у локалној Exchange организацији и у информатичком облаку. У сценарију хибридне примене, размена порука се неометано одвија у оквиру локалне организације и организације засноване на технологији информатичког облака заједно. За обухватну листу подржаних функција погледајте ставку „Хибридна примена“ у табели изнад.

  Сценарио хибридне примене такође може да укључује јединствено пријављивање, које корисницима омогућава да користе своје Active Directory локалне акредитиве да би приступали локалним ресурсима и ресурсима у облаку.

 • Сви поштански сандучићи у информатичком облаку   Ако ваш дугорочни циљ не захтева функцију унакрсне размене порука, препоручујемо да све поштанске сандучиће преместите у информатички облак. Миграција може потрајати недељу дана или неколико месеци, али то је најбоља опција ако је ваш дугорочни циљ да све поштанске сандучиће мигрирате у информатички облак.

Како је објашњено у наредном одељку, многе алатке за миграцију и алатке које се користе у унакрсним окружењима које су осмишљене тако да подрже ове две дугорочне опције за поштанске сандучиће могу да се користе и као подршка за рад у осталим унакрсним окружењима. Међутим, алатке за планирање и примену које су саставни део услуга Office 365 за велика предузећа и Exchange Online осмишљене су тако да подрже премештање свих поштанских сандучића у информатички облак, као и хибридну примену.

Повратак на врх

Додатне опције за примену

Заједно са алаткама описаним у овом документу можете да користите и друга решења која одговарају вашој организацији, краткорочно, само током миграције, или дугорочно. Хајде да укратко сагледамо ове опције.

Управљање локалним корисницима помоћу Office 365 алатки

Друга опција за миграцију је да преместите све поштанске сандучиће у информатички облак, али да наставите да управљате корисницима и ресурсима користећи постојећи Active Directory. Након што конфигуришете јединствено пријављивање и инсталирате алатку Microsoft Online Services Directory Synchronization, корисници ће моћи да користе своје Active Directory корпоративне акредитиве (корисничко име и лозинку) за приступ својим поштанским сандучићима у информатичком облаку и постојећим локалним поштанским сандучићима. Ако организација користи Exchange 2003 или новију верзију, и ако имате мање од 1.000 поштанских сандучића, можете покренути убрзану Exchange миграцију да бисте преместили поштанске сандучиће и тек затим конфигурисати јединствено пријављивање. Више информација потражите у чланку Убрзана Exchange миграција и јединствено пријављивање.

Ако сте недавно локално покретали Exchange 2003 или Exchange 2007, можете користити постепену Exchange миграцију за омогућавање овог сценарија. Више информација потражите у одељку План за идентитет корисника у постепеној Exchange миграцији;

Додељивање привилегија за информатички облак корисницима у оквиру локалне Active Directory инфраструктуре

Ако вам није потребно једноставно пријављивање, применом Active Directory синхронизације само у локалној организацији биће вам омогућено да корисницима додељујете привилегије за информатички облак у оквиру локалне Active Directory инфраструктуре. Ово решење је погодно за организације које одржавају усмеравање поште са организације засноване на технологији информатичког облака на локални систем за размену поруке који није заснован на Exchange систему и обрнуто, односно за организације којима једноставно више одговара да локална Active Directory инфраструктура буде извор за све кориснике. Организације са пуно корисника би требало да размотре прилагођено решење за синхронизацију лозинки са локалне организације на облак за овај сценарио.

Истраживања решења независних произвођача

Ако не користите Exchange 2003 или каснију верзију, односно ако користите систем за размену порука заснован на Вебу или неки други локални систем за размену порука, узмите у обзир алатке описане у овом документу и договорите се са партнером о томе које решење ће најбоље задовољити ваше потребе. На пример, IMAP миграција е поште може задовољити потребе за премештањем података из поштанских сандучића корисника, док се неко решење независног произвођача може показати као најпогодније за мигрирање токова послова заснованих на размени порука у услугу Exchange Online.

Повратак на врх

Променљиве: ствари које треба узети у обзир пре примене

Пошто сте се одлучили за неку од опција за дугорочну примену е-поште, потребно је да научите нешто о алаткама које можете да користите за премештање поштанских сандучића у информатички облак и које ће вашим корисницима и особљу из одељења за IT пружити боље искуство током фазе миграције. Приликом планирања миграције или хибридне примене требало би такође да узмете у обзир усмеравање, проток поште и управљање идентитетима.

 • Управљање идентитетима

 • Алатка Microsoft Online Services Directory Synchronization

 • Усмеравање поште

 • Потребе код миграције и алатке за миграцију

Управљање идентитетима

Како желите да управљате идентитетима корисника у оквиру информатичког облака? На располагању су вам две опције:

 • Неудружени идентитет

 • Јединствено пријављивање (такође познато као удруживање идентитета)

Неудружени идентитет

Са неудруженим идентитетом, сви корисници поштанских сандучића у оквиру информатичког облака користе акредитиве које генерише систем Office 365 за приступ ресурсима истог система. У оквиру Office 365 портала можете да креирате нове корисничке налоге и лозинке за кориснике система Office 365. Такође можете да користите синхронизацију директоријума за аутоматско додељивање привилегија корисницима у оквиру локалне Active Directory инфраструктуре. У сваком случају, на крају све акредитиве генерише систем Office 365 и свим акредитивима се управља у истом систему.

Ако користите локални систем за управљање идентитетима, корисници добијају скуп акредитива за своје Office 365 ресурсе, као и скуп акредитива за своје локалне ресурсе.

Предност решења за неудружено управљање идентитетима је то што подразумевају мање трошкова приликом примене и конфигурисања. За поједине мале организације или организације које планирају да све ресурсе преместе у информатички облак у блиској будућности, неудружено управљање идентитетима представља идеално решење.

Мана решења која подразумевају неудружено управљање идентитетима за организације које и даље одржавају корисничке ресурсе локално је то што доживљај корисника није целовит и то што таква решења захтевају додатну обуку корисника за управљање акредитивима. Подршка може бити скупа ако очекујете да корисници управљају двама скуповима акредитива за приступање различитим ресурсима у оквиру две примене.

За средње или велике организације, решење које подразумева неудружене идентитете вероватно ће бити скупље него јединствено пријављивање због трошкова дугорочног управљања и техничке подршке.

Јединствено пријављивање

Када примените јединствено пријављивање, сви корисници са поштанским сандучићима у информатичком облаку користиће своје постојеће, локалне Active Directory акредитиве за приступање локалним ресурсима и ресурсима у оквиру информатичког облака.

Укратко, ово омогућавате инсталацијом AD FS сервера или сервера у локалној организацији. AD FS сервер се удружује са Office 365 услугом у информатичком облаку како би обезбедио делегирани приступ локалним идентитетима за одређене Office 365 и Exchange Online ресурсе у оквиру вашег простора за име домена у информатичком облаку.

Предност јединственог пријављивања је то што корисници не морају да уче нову шему за управљање акредитивима. Поред ових предности за кориснике, администратори такође добијају много олакшица:

 • Контрола смерница: користећи Active Directory администратор може да контролише смернице за налоге које му пружају могућност да управља смерницама за лозинке, ограничењима радних простора, контролама закључавања итд, без потребе за обављањем додатних задатака у информатичком облаку.

 • Контрола приступа: Администратор може да ограничи приступ систему Office 365 тако да приступ услугама буде могућ само преко корпоративног окружења, преко сервера на мрежи или преко и једног и другог.

 • Смањени захтеви за подршку: заборављене лозинке су уобичајен разлог за захтеве за подршку у свим предузећима. Ако корисници морају да запамте мање лозинка, мање су вероватноће да ће их заборавити.

 • Безбедност: идентитети корисника и информације о корисницима су заштићени јер се свим серверима који се користе за јединствено пријављивање управља локално.

 • Подршка за строгу потврду идентитета: У систему Office 365 можете користити строгу потврду идентитета,такође познату и као потврда идентитета са два фактора. Међутим, ако користите строгу потврду идентитета, морате користити јединствено пријављивање.

Након што примените AD FS и синхронизацију директоријума, свим корисницима и ресурсима управљате у оквиру локалне Active Directory инфраструктуре.

Мана јединственог пријављивања је то што морате да инсталирате нове сервере који захтевају цертификат који издаје ауторитет цертификата (CA), што ћете увести одређен ниво сложености у активности управљања корисницима и што ћете повећате трошкове за исте активности.

Напомена.   Јединствено пријављивање је препоручено, мада не и обавезно, у сценарију хибридне примене.

Јединствено пријављивање се такође може показати као добро решење за поједине велике организације које планирају да мигрирају све поштанске сандучиће у Office 365 током већег броја месеци.

Временом се показује да је за већину организација које планирају да одрже локални скуп Active Directory ресурса, заједно са системом Office 365, јединствено пријављивање добро решење за модернизовање управљања идентитетима корисника.

Важно

 • Јединствено пријављивање које укључује AD FS захтева локални Active Directory.

 • Да бисте користили јединствено пријављивање, морате да инсталирате и користите алатку Microsoft Online Services Directory Synchronization.

 • Ако планирате да мигрирате све поштанске сандучиће у облак и конфигуришете јединствено пријављивање, не можете да примените AD FS или синхронизацију директоријума пре него што покренете убрзану Exchange миграцију у оквиру Exchange контролне табле. Међутим, моћи ћете да покренете постепену Exchange миграцију након што примените AD FS синхронизацију директоријума.

Више информација можете видети у наставку:

Повратак на врх

Алатка Microsoft Online Services Directory Synchronization

Алатка Microsoft Online Services Directory Synchronization се углавном користи за синхронизовање Exchange глобалне листе адреса, која се такође назива дељени адресар, као подршка код комплексног усмеравања и за додељивање привилегија корисницима у оквиру унакрсне примене. Синхронизација директоријума представља један од захтева за сценарио хибридне примене, а може и да обезбеди боље искуство корисника у неким сценаријима миграције, нарочито ако планирате да омогућите јединствено пријављивање.

Међутим, из перспективе управљања корисницима, синхронизација директоријума је намењена дугорочној употреби. Иако можете да деактивирате (и поново активирате) синхронизацију директоријума, требало би да размотрите дугорочну примену синхронизацију директоријума. За више информација о планирању деактивације и поновне активације синхронизације директоријума погледајте wiki пост Синхронизација директоријума и извор ауторитета.

Алатка Directory Synchronization подразумевано врши једносмерну синхронизацију, из локалног директоријума у директоријум у информатичком облаку тако што информације о корисницима и поштанским сандучићима записује у директоријум у информатичком облаку за вашу Office 365 организацију.

Да бисте омогућили одређене функције хибридне примене, алатки Directory Synchronization морате да одобрите приступ за писање да би одређени подаци о корисницима везани за поруке могли повратно да буду синхронизовани у локалној Active Directory инфраструктури. Синхронизација са локалном Active Directory инфраструктуром са приступом за писање омогућава следеће функције:

 • архивирање локалних поштанских сандучића у информатички облак;

 • премештање поштанских сандучића из информатичког облака у локалну Exchange организацију;

 • синхронизовање, из информатичког облака, листе безбедних пошиљалаца и листе блокираних пошиљалаца којима управљају корисници;

 • синхронизовање обавештења за говорну пошту из информатичког облака.

Важно   Синхронизација директоријума је обавезна за хибридну примену, јединствено пријављивање и Exchange миграцију.

Више информација потражите у одељку Синхронизација за Active Directory: приказ корака.

Повратак на врх

Усмеравање поште

Уопштено говорећи, усмеравање поште за хибридну примену је директно. Алатке (најчешће Directory Synchronization) оптимизоване су за усмеравање MX записа ка локалном Exchange систему као надређеном домену. Е-пошта намењена примаоцима у оквиру информатичког облака се потом релејно шаље из локалне Exchange организације у информатички облак. Алатка Exchange Server Deployment Assistant објашњава како да конфигуришете ову шему усмеравања за хибридне примене.

Усмеравање за хибридне примене такође можете да конфигуришете тако да MX запис директно усмерава е-пошту ка информатичком облаку као надређеном домену. За више информација погледајте одељак Хибридно усмеравање – усмеравање MX записа на облак.

Сложеније конфигурације усмеравање поште обично се користе у случају планирања дугорочне примене која подразумева системе за размену порука који заједно покривају локалне организације и организације засноване на технологији информатичког облака. У већини случајева, ако планирате да мигрирате све поштанске сандучиће у информатички облак, не морате да размишљате о сложенијим сценаријима усмеравања поште. Изузетак могу да буду постепене миграције у којима напредно усмеравање поште може бити неопходно како би се одржао квалитет услуге е-поште током миграције.

Важно   Убрзана Exchange миграција и постепена Exchange миграција подразумевају управљање краткорочном синхронизацијом е-поште током фазе миграције. Убрзана Exchange миграција синхронизује е-пошту до завршетка миграције користећи претплате. Постепена Exchange миграција усмерава е-пошту тако што локалне поштанске сандучиће означава циљним адресама које се налазе у информатичком облаку.

Повратак на врх

Потребе код миграције и алатке за миграцију

Доступни су следећи методи миграције и следеће алатке за миграцију:

 • захтеви за премештање помоћу услуге Mailbox Replication Service (MRS);

 • Убрзана Exchange миграција

 • постепена Exchange миграција;

 • IMAP миграција е-поште;

 • PST Capture

 • решења независних произвођача.

Exchange Server Deployment Assistant објашњава како се већина решења примењују.

Захтеви за премештање помоћу услуге Mailbox Replication Service (MRS)

Microsoft Exchange Mailbox Replication Service (MRS), услуга која се налази на свим Exchange 2010 „Клијентски приступ“ серверима представља услугу одговорну за премештања поштанских сандучића, увоз и извоз .pst датотека, као и за враћање онемогућених и условно избрисаних поштанских сандучића.

Захтеви за премештање захтевају хибридну примену. Захтеви за премештање вам омогућавају да премештате поштанске сандучиће из локалне Exchange организације у информатички облак и обрнуто. То можете да радите помоћу алатке Exchange Management Console.

Ако планирате миграцију и дугорочну хибридну примену са локалним Exchange системом, препоручујемо да за мигрирање поштанских сандучића користите захтеве за премештање.

Такође, велике организације које локално користе Exchange 2003 или Exchange 2007 и које планирају да преместе све поштанске сандучиће у облак током неколико месеци, могу да користе захтеве за премештање као алатку за дугу, постепену Exchange миграцију, што у суштини јесте хибридна примена.

Важно   Захтеви за премештање захтевају минималну инсталацију Exchange 2010 хибридног сервера у локалној Exchange организацији. Морате да користите Exchange 2003 или новију верзију да бисте применили хибридно решење. Exchange Server Deployment Assistant може да вам помогне да генеришете план хибридне примене.

Више информација можете видети у наставку:

Убрзана Exchange миграција

Убрзана Exchange миграција је намењена организацијама са мање од 1.000 поштанских сандучића, које желе све поштанске сандучиће да преместе у облак у једној операцији. Алатки можете да приступите из картице „Миграција е-поште“ у оквиру Exchange контролне табле.

Важно

 • Убрзана Exchange миграција подржава само Exchange 2003 и новије верзије. Ако користите старију верзију Exchange система, мораћете да користите IMAP миграцију е-поште или неко решење независног произвођача.

 • Ако користите Exchange и имате више од 1000 поштанских сандучића, размислите о коришћењу постепене Exchange миграције.

 • Ако планирате да примените јединствено пријављивање, прво покрените убрзану Exchange миграцију, а затим конфигуришите једноставно пријављивање (као и синхронизацију директоријума након завршетка миграције). Ако покренете синхронизацију директоријума пре убрзане Exchange миграције, миграција ће бити неуспешна.

За више информација погледајте неку од следећих тема које се односе на Exchange Online:

Повратак на врх

Постепена Exchange миграција

Постепена Exchange миграција је намењена већим организацијама, односно организацијама које намеравају да мигрирају поштанске сандучиће у информатички облак током дужег времена. У овом сценарију можете да мигрирате неке поштанске сандучиће у информатички облак док остатак одржавате у локалној организацији. Алатки можете да приступите из картице „Миграција е-поште“ у оквиру Exchange контролне табле.

Важно

 • Постепена Exchange миграција је намењена организацијама чији је крајњи циљ да преместе све локалне Exchange поштанске сандучиће у информатички облак. Коришћење постепене Exchange миграције за мигрирање мањег броја поштанских сандучића у оквиру дуготрајног сценарија коегзистенције није најбоље решење.

 • Постепена Exchange миграција подржава само Exchange 2003 или Exchange 2007. Ако су покренуте старије верзије услуге Exchange, морате да користите IMAP миграцију е-поште или решење независног произвођача. Ако користите Exchange 2010, мораћете да користите хибридну примену и захтеве за премештање да бисте извршили миграцију.

 • Постепена Exchange миграција захтева синхронизацију директоријума.

 • Ако планирате да примените јединствено пријављивање као део плана дугорочне примене, конфигуришите јединствено пријављивање и синхронизацију директоријума пре него што покренете постепену Exchange миграцију.

Више информација можете видети у наставку:

IMAP миграција е-поште

IMAP миграција е-поште је осмишљена као резервна алатка за мигрирање садржаја е-поште за разне сервере за е-пошту. Ако користите Exchange 2000 Server или Exchange Server 5.5 Service Pack 4, односно било који други компатибилан IMAP server, као што је Gmail, IMAP миграција е-поште стоји вам на располагању. Користите картицу „Миграција е-поште“ у оквиру Exchange контролне табле и CSV датотеку.

За више информација погледајте неку од следећих тема које се односе на Exchange Online:

PST Capture

Други метод за мигрирање ставки поштанског сандучета у поштанске сандучиће у облаку јесте алатка Microsoft Exchange PST Capture. PST Capture вам омогућава да потражите и прикупите PST датотеке на рачунарима у локалној организацији, а да затим увезете PST датотеке у поштанске сандучиће у облаку. Имајте на уму да PST Capture можете користити и за увоз PST датотека у локалне примарне или архивске поштанске сандучиће. Више информација потражите у одељку Microsoft Exchange PST Capture.

Решења независних произвођача

У наставку су дате неке алатке за миграцију независних произвођача које могу бити од помоћи приликом Exchange миграције са платформа које нису Microsoft платформе.

 • Binary Tree   Добављач софтвера за миграцију система за размену порука са једне платформе на другу, софтвера за коегзистенцију, као и производа који омогућавају анализу локалних окружења за сарадњу и размену порука за предузећа, односно окружења на мрежи за сарадњу и размену порука за предузећа, који су засновани на системима IBM Lotus Notes и Domino, Microsoft Exchange и Microsoft SharePoint, односно производа који омогућавају коегзистенцију таквих окружења и миграцију садржаја из једног окружења у друго.

 • BitTitan  Добављач самоуслужних решења за коегзистенцију и миграцију е-поште у Exchange 2007 и Exchange Online.

 • Cemaphore   Добављач решења за миграцију из локалног Microsoft Exchange система у Microsoft Online.

 • Quest   Добављач решења за миграцију за Exchange Online и SharePoint Online, укључујући миграцију из система Lotus Notes и Novell GroupWise у Exchange Online.

 • Metalogix   Добављач решења за миграцију у Exchange Online и SharePoint Online.

Повратак на врх

 
Сродне теме помоћи
Учитавање...
Није пронађен ниједан ресурс.