Обједињена е-пошта и дневно ограничење учесталости прималаца

 

Примењује се на: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Live@edu

Последња измена теме: 2013-03-07

Налози е-поште засновани на технологији информатичког облака имају ограничење учесталости прималаца, које се често назива ограничење пошиљаоца или ограничење слања. Ово ограничење дефинише максималан број прималаца који могу да примају е-поруке које се шаљу са једног налога заснованог на технологији информатичког облака у току једног дана. Ограничења учесталости прималаца за UNRESOLVED_TOKEN_VAL(еxExchangeNoVersion) На мрежи су:

 

Microsoft Office 365 за професионалце и мала предузећа

10,000

Microsoft Office 365 за велика предузећа

10,000

Microsoft Live@edu

1,500*

noteНапомена:
* Кад се Microsoft Live@edu организација надогради у услугу Office 365 за образовање, ограничење учесталости прималаца се повећава на 10.000 прималаца дневно.

Ограничење учесталости прималаца се примењује на поруке послате примаоцима унутар и изван ваше организације. Када се ограничење достигне, није могуће слати поруке из поштанског сандучета док број прималаца којима су послате поруке у последња 24 часа не спадне испод ограничења. Више порука послатих истом примаоцу се рачуна одвојено. На пример, ако корисник пошаље 10 порука истом примаоцу у периоду од 24 часа, тих 10 порука се рачуна као 10 прималаца у односу на ограничење учесталости прималаца.

importantВажно:
Најбољи начин да избегнете премашивање ограничења учесталости прималаца јесте да приликом слања порука великом броју прималаца користите групе за дистрибуцију или динамичке групе за дистрибуцију. Групе се рачунају као један прималац у односу на ограничење учесталости прималаца. На пример, ако пошаљете поруку за 100 прималаца тако што додајете сваког од тих прималаца у поља „За:“, „Cc:“ или „Bcc:“, то се рачуна као 100 прималаца у односу на ограничење учесталости прималаца. Али ако тих истих 100 прималаца додате у групу за дистрибуцију или у динамичку групу за дистрибуцију, а затим пошаљете исту поруку групи, то се рачуна као један прималац у односу на ограничење учесталости прималаца. Погледајте одељак Стратегије за слање обједињене е-поште.
Примери ограничења учесталости прималаца

Ограничење учесталости прималаца је засновано на 24-часовној евиденцији по временским интервалима. То значи да се ограничење учесталости прималаца израчунава у односу на број прималаца којима су послате поруке у периоду од 24 часа. Следе примери који илуструју ограничење учесталости прималаца.

 • У понедељак ујутру, пошто током викенда нисте слали е-пошту, користите апликацију која аутоматски шаље поруке за 10 000 прималаца, почевши у 11 часова. Не можете да пошаљете више порука до 11 часова следећег дана.

 • Другог понедељка ујутру шаљете поруку за 500 прималаца у 9 часова. Другу поруку за 500 прималаца шаљете на сваких 30 минута од тада. Последња порука се шаље у 19 часова. Не можете да пошаљете више порука до 9 часова следећег дана.

 • У последња 24 часа нисте послали ниједну поруку, а онда шаљете поруку за 500 прималаца у 7:30. Настављате да шаљете е-пошту многим примаоцима током дана. Ако пошаљете поруку 10 000-итом примаоцу у 17 часова, не можете да шаљете поруке до 7:30 следећег дана.

Exchange Online такође не прихвата поруку за делимичну испоруку неким примаоцима. Ако корисник пошаље поруку већем броју прималаца, а број прималаца за ту поруку премашује ограничење учесталости прималаца, испорука поруке се блокира за све примаоце.

Зашто постоји ово ограничење?

Ограничење учесталости прималаца помаже у борби против безвредних порука и спречава злоупотребу корисника унутар ваше организације или некога ко користи украден налог. Злоупотреба било ког налога може да утиче на доступност услуге у вашој организацији.

Microsoft обезбеђује додатну заштиту, као што је филтрирање везе и филтрирање садржаја, за поруке послате примаоцима у виртуелном облаку. За више информација погледајте чланак Филтрирање безвредне поште и заштита порука.

Шта се дешава када поштанско сандуче премаши ограничење учесталости прималаца?

Outlook Web App спречава корисника да пошаље поруку и на информативној траци приказује поруку о грешци у којој се саопштава да је корисник достигао ограничење учесталости прималаца. Корисник може да изабере ставку Сачувај да би сачувао непослате поруке у фасцикли Радне верзије . Кад је поштанско сандуче поново испод ограничења, корисник може да отвори поруку у фасцикли Радне верзије и пошаље је поново.

У програму Microsoft Outlook корисник може послати поруку. Али порука се враћа кориснику са поруком о грешци у којој се саопштава да поруку није могуће испоручити и послати. Међутим, ова порука коју није могуће испоручити садржи опцију за поновно слање поруке. Кад је поштанско сандуче испод ограничења, корисник може да изабере ставку Пошаљи поново да би поново послао поруку.

Стратегије за слање обједињене е-поште

Има много легитимних разлога за слање велике количине е-поште у кратком временском периоду. На пример, можда треба да пошаљете поруку добродошлице, изјаве о плаћању, оцене или друге поруке већем броју прималаца одједном. Поред тога, ваша организација можда користи апликације за аутоматско слање порука које шаљу масовне е-поруке, на пример, обавештења библиотеке о истеклом року за враћање књига, обавештења за клијенте или рекламне материјале.

Погледајмо стратегије које подржавају најчешће сценарије за слање обједињене е-поште.

 

Сценарио Примери Решење

Дистрибуиране поруке   Пошаљите исту поруку великом броју корисника у организацији заснованој на облаку.

 • Обавештења на нивоу факултета

 • Поруке за све запослене од извршног директора или других службених лица предузећа

Коришћење динамичких група за дистрибуцију   Због тога што се динамичке групе за дистрибуцију рачунају као појединачни прималац, помоћи ће вам да останете испод ограничења пошиљалаца. За више информација погледајте чланак Слање дистрибуираних порука свим корисницима.

Коришћење статичких група за дистрибуцију   Стандардне групе за дистрибуцију, које се називају и јавним групама, рачунају се као појединачни прималац. Користите групу за дистрибуцију ако се чланови групе не мењају исувише често.

Важно   За велике групе за дистрибуцију и динамичке групе за дистрибуцију уверите се да сте ограничили ко може да шаље поруке групи или укључили одобрење порука од стране модератора. Ово ће помоћи да се спрече налети одговарања свима и слање безвредних порука групи.

Обједињавање е-порука у поштанским сандучићима заснованим на облаку   Користите обједињавање поште или апликације аутоматског слања да бисте слали прилагођене поруке јединствено адресираним примаоцима у организацији заснованој на облаку.

 • Обавештења библиотеке

 • Информације о наплати за студенте

 • Порука од извршног директора или других службених лица предузећа

Коришћење локалног сервера поште   Конфигуришите аутоматско слање или апликације обједињавања поште да бисте користили локални сервер. Морате да додате IP адресе за локалне сервере на листу безбедних адреса у облаку. За више информација погледајте чланак Сценарио долазне безбедне листе.

Обједињавање е-порука у спољним поштанским сандучићима   Користите обједињавање поште или апликације аутоматског слања да бисте слали прилагођене поруке спољним корисницима.

 • Поруке добродошлице са акредитивима за пријављивање које се шаљу новим корисницима

 • Порука за ученике или родитеље

 • Поруке за постојеће или потенцијалне клијенте

 • Рекламни материјали или специјалне понуде

Коришћење локалног сервера поште   Конфигуришите аутоматско слање или апликације за коришћење локалног система.

Коришћење статичке или динамичке групе за дистрибуцију   Креирајте спољне контакте за примаоце као што су родитељи, купци или продавци, а затим додајте спољне контакте као чланове статичке или динамичке групе за дистрибуцију.

 
Сродне теме помоћи
Учитавање...
Није пронађен ниједан ресурс.