Брисање садржаја са мобилног уређаја у име корисника

 

Примењује се на: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Live@edu

Последња измена теме: 2010-09-14

Ако је мобилни уређај корисника изгубљен или украден, биће потребно да одмах избришете све податке са њега како осетљивим информацијама, попут личне идентификације или поверљиве комуникације, не би приступио неко ко није власник поштанског сандучета. Такође, можете да избришете све податке са мобилног уређаја у власништву организације који желите да доделите другом кориснику. Мобилни уређај за корисника можете да обришете само ако се за синхронизацију садржаја поштанског сандучета користи алатка Exchange ActiveSync.

Брисање садржаја са мобилног уређаја који вам није физички доступан познато је као брисање на удаљеном уређају.

Мобилни уређај може да се очисти на неколико начина:

Садржај на мобилном такође може бити обрисан аутоматски помоћу Exchange ActiveSync смерница уређаја ако сте подесили опцију за брисање свих података на уређају након што корисник премаши максимални дозвољени број неуспешних пријављивања пре брисања уређаја.

Пре него што почнете

Морате бити члан уграђене групе за управљање организацијом или групе са улогом „Техничка подршка“ да бисте приступили страници „Опције“ неког корисника. Да бисте сазнали како да додате корисника у групу улога, погледајте одељак Додавање или уклањање чланова групе улога. RBAC улога за опције корисника додељује посебне дозволе потребне за приступ страници „Опције“ неког корисника.

Напомена   Не подржавају сви уређаји даљинско брисање података. Да бисте заштитили интелектуалну својину своје организације, можда бисте желели да ограничите употребу уређаја који то не подржавају.

Опрез   Због тога што се даљинско брисање података на уређају ослања на уређај који је повезан са сервером, такође би требало да наметнете закључавање уређаја и максимални број неуспешних покушаја пријављивања користећи Exchange ActiveSync смернице уређаја. Ево како: Креирање нових ActiveSync смерница уређаја.

Опрез   Када се уређај ресетује помоћу даљинског брисања података, можда је још увек могуће повратити податке помоћу софистицираних алатки.

Затражите од корисника да сам обрише садржај на свом мобилном уређају

Ако корисник може приступити поштанском сандучету помоћу програма Outlook Web App, затражите од њега да обрише садржај на мобилном уређају тако што ће пратити кораке из одељка Управљање мобилним телефоном.

Обришите садржај на мобилном уређају помоћу листа поштанских сандучића

  1. У оквиру Exchange контролне табле, у пољу „Изаберите чиме ћете управљати“, изаберите следеће ставке: Моја организација > Корисници и групе > Поштански сандучићи.

  2. Изаберите корисника са листе поштански сандучића, а затим кликните на дугме „Детаљи“.

  3. У оквиру ставке „Phone & Voice функције“ изаберите ставке „Exchange ActiveSync“ и „Уреди“.

  4. У оквиру ставке „Мобилни уређаји“ изаберите мобилни уређај који је изгубљен, а затим ставку „Избриши податке са уређаја“.

  5. Кликните на дугме „Сачувај“.

Статус брисања садржаја на уређају можете видети тако што ћете изабрати уређај, а затим изабрати ставку „Детаљи“.

Напомена   Мобилни уређај неће примити команду за даљинско брисање све док следећи пут не покуша синхронизацију са Microsoft Exchange сервером. Ако пронађете изгубљени телефон пре него што је садржај на њему избрисан, можете да обрнете процес даљинског брисања уређаја ако што је објашњено у одељку Враћање обрисаног садржаја са мобилног уређаја. Обавестите корисника да, ако пронађе телефон, прво обавести вас да бисте повратили уређај у стање пре даљинског брисања уместо да покуша синхронизацију. Е-порука са потврдом се шаље кориснику чим се заврши брисање на удаљеном уређају.

Повратак на врх

Брисање садржаја са мобилног уређаја помоћу странице „Опције“ корисника

  1. У Exchange контролној табли, у пољу „Изаберите чиме ћете управљати“ изаберите ставку „Други корисник“.

  2. У дијалогу „Избор поштанског сандучета“ изаберите кориснички налог, а затим кликните на дугме „У реду“. Биће приказана страница „Опције“ за изабраног корисника. При врху странице се налази напомена са информацијом о томе на ком поштанском сандучету радите.

  3. Изаберите ставке: Телефон > Мобилни телефони.

  4. Изаберите уређај са ког желите да избришете садржај, а затим кликните на дугме „Избриши податке са уређаја“.

  5. Појавиће се дијалог са питањем „Желите ли заиста да обришете уређај?“. Кликните на дугме „Да“. Статус мобилног уређаја ће бити „Брисање на чекању“ све док се уређај не повеже са налогом.

  6. Када се доврши брисање на удаљеном уређају, можете га уклонити са листе мобилних телефона.

  7. Кад завршите, само затворите прозор да бисте се вратили у Exchange контролну таблу за вашу организацију.

Напомена   Мобилни уређај неће примити команду за даљинско брисање све док следећи пут не покуша синхронизацију са Microsoft Exchange сервером. Ако пронађете изгубљени телефон пре него што је садржај на њему избрисан, можете да обрнете процес даљинског брисања уређаја ако што је објашњено у одељку Враћање обрисаног садржаја са мобилног уређаја. Обавестите корисника да, ако пронађе телефон, прво обавести вас да бисте повратили уређај у стање пре даљинског брисања уместо да покуша синхронизацију. Е-порука са потврдом се шаље кориснику чим се заврши брисање на удаљеном уређају.

Повратак на врх

 
Сродне теме помоћи
Учитавање...
Није пронађен ниједан ресурс.