Примена решења за јединствено пријављивање за Live@edu

 

Примењује се на: Live@edu

Последња измена теме: 2014-01-03

Решење са јединственим пријављивањем омогућава корисницима да се премештају између локалних ресурса и информатичког облака, а да при том не морају да се пријављују више пута. На постојећи веб портал можете додати решење за јединствено пријављивање помоћу комплета за развој софтвера за јединствено пријављивање (SSO SDK) који обезбеђује програм Microsoft Live@edu. Ово ће вам омогућити да мапирате локалне акредитиве у Windows Live ID-ове како бисте прилагодили веб портал и омогућили потврду идентитета корисника унапред и додали улазну тачку за е-пошту. Корисници затим могу да приступе поштанском сандучету заснованом на технологији информатичког облака са вашег веб портала, а да при том не морају да наведу друге акредитиве.

noteНапомена:
SSO SDK садржи комплетно упутство за примену.
Захтеви

SSO SDK захтева следеће:

  1. Сви корисници који приступају SSO решењу морају имати акредитиве у услузи унутрашњег директоријума и Windows Live ID који се користи за приступ услузи.

  2. Веб портал на којем се потврђује идентитет корисника.

  3. Домен мора да има омогућену функцију привременог токена (SLT).

    noteНапомена:
    Ову функцију подешавамо за вас када упутите SSO захтев на порталу за управљање услугом Live@edu.

Сервер на који примењујете SSO решење мора да испуњава следеће захтеве.

 

Предуслов Опис

Оперативни систем

Windows Server 2003 или Windows Server 2008

Софтвер

Microsoft .NET Framework или новије верзије

Безбедносни цертификат

Безбедносни цертификат се користи за потврду идентитета на WindowsLive серверима.

Напомена Од нас добијате цертификат након што у порталу за управљање услугом Live@edu упутите захтев за SSO.

Следећи кораци

У прозору са захтевом за акредитиве за портал за управљање услугом Live@eduизаберите ставку Јединствено пријављивање. Затим кликните на дугме Захтев за SSO подршку како бисте упутили захтев за комплет SSO SDK и цертификат.

Након што обрадимо захтев, послаћемо вам е-поруку са упутствима како да преузмете комплет SSO SDK и цертификат. Ова е-порука ће бити послата на налог администратора за домен и сваком додатном контакту на запису налога. Запис налога можете да ажурирате тако што ћете се пријавити на портал за управљање услугом Live@edu и изабрати ставку „Профил институције“. Windows Live ID услуге ће омогућити функцију SLT за домен.

Више информација о потврди идентитета корисника потражите у одељку Live@edu сценарији потврде идентитета.

Управљање цертификатом о безбедности

Када подесите SSO, цертификат морате редовно ажурирати. Ако цертификат истекне, корисници неће моћи да се пријаве. Месец дана пре датума истека добићете обавештење е-поштом и упутства за ажурирање цертификата. Ова обавештења ће се послати на адресе наведене за домен на страници „Профил институције“ на порталу за управљање услугом Live@edu.

Да бисте проверили када ће цертификат истећи, откуцајте веб адресу странице за пријављивање у прегледач, кликните на жуту икону у облику катанца, изаберите ставку Прикажи цертификате, а затим проверите поље Важи од .

 
Сродне теме помоћи
Учитавање...
Није пронађен ниједан ресурс.