Ова тема садржи видео запис Ова тема садржи видео запис

Подешавање е-поште у програму Outlook 2010 или Outlook 2013

 

Примењује се на: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Microsoft Exchange, Live@edu

Последња измена теме: 2012-07-31

Програм Outlook 2010 можете аутоматски да подесите тако да приступа вашем налогу помоћу Exchange налога користећи само вашу е-адресу и лозинку.

Ако користите Microsoft Office 365, мораћете да подесите свој рачунар пре него што подесите Outlook. Више информација потражите у одељку Подешавање рачунара за Office 365.

noteНапомена:
Такође ћете моћи да подесите Outlook 2010 за приступ свом налогу е-поште путем POP или IMAP протокола. Међутим, ако користите POP или IMAP протокол, нећете моћи да користите велики број функција календара и осталих функција за сарадњу које су доступне ако налогу приступите преко Exchange налога. Више информација потражите у одељку Подешавање програма Outlook 2010 за IMAP или POP приступ налогу е-поште.
Погледајте овај видео да бисте сазнали како се подешава Outlook 2010

4873755a-8b1e-497e-bc54-101d1e75d3e7
Како да подесим програм Outlook 2010?

 1. Отворите Outlook 2010. Ако се чаробњак за покретање програма Microsoft Outlook 2010 аутоматски прикаже, на првој страници чаробњака кликните на дугме Даље. Потом на страници Налози е-поште у оквиру чаробњака поново кликните на дугме Даље да бисте подесили налог е-поште.

  Ако се чаробњак за покретање програма Microsoft Outlook 2010 не прикаже, на траци са алаткама у програму Outlook 2010 кликните на картицу Датотека. Затим непосредно изнад дугмета Поставке налога кликните на дугме Додај налог.

 2. На страници Аутоматско подешавање налога Outlook ће можда покушати да аутоматски попуни поља Ваше име и Е-адреса на основу тога како сте пријављени на рачунар. Ако су унете исправне поставке, кликните на дугме Даље да би Outlook довршио подешавање вашег налога.

  Ако поставке на страници Аутоматско подешавање налога нису унете или нису тачна, размотрите следећу могућност при исправљању тих поставки:

  • Ако поставке на страници Аутоматско подешавање налога нису унета, упишите исправне поставке на основу информација које вам је доставила особа која управља вашим налогом е-поште.

  • Ако у оквиру Ваше име није наведено тачно име, можда ћете морати да успоставите почетну вредност опција на страници Аутоматско подешавање налога како бисте могли да уредите име. Да бисте успоставили почетну вредност опција, кликните на дугме опције поред ставке Омогући ручно подешавање поставки сервера или додатних типова сервера, а затим на дугме опције поред ставке Налог е-поште.

 3. Након што кликнете на дугме Даље на страници Аутоматско подешавање налога у оквиру чаробњака, Outlook ће путем претраге на мрежи покушати да пронађе поставке вашег сервера е-поште. Од вас ће током ове претраге бити затражено да унесете корисничко име и лозинку. Обавезно унесите своју пyну е-адресу (на пример, tony@contoso.com) као корисничко име.

  Ако Outlook може да подеси ваш налог, видећете следећи текст: Налог е-поште је успешно конфигурисан. Кликните на дугме Заврши.

  Ако Outlook не може аутоматски да подеси ваш налог, у наставку ове теме погледајте одељак „Шта је још потребно да знам?“.

Шта је још потребно да знам?

 • Ако је тип вашег налога е-поште онај који захтева регистрацију, морате да га региструјете први пут када се пријавите на Outlook Web App. Повезивање са вашим налогом е-поште путем програма Outlook неће успети ако нисте регистровали налог преко програма Outlook Web App. Када се пријавите на свој налог, одјавите се. Затим покушајте да се повежете користећи Outlook. Више информација о томе како да пријавите свој налог користећи Outlook Web App потражите у одељку Пријављивање у е-пошту помоћу Веб прегледача. Ако имате проблем са пријављивањем, погледајте одељак Најчешћа питања: проблеми са пријавом и лозинком или се обратите особи која управља вашим налогом е-поште.

 • Ако помоћу аутоматског подешавања налога не можете да се повежете са налогом, можете да урадите нешто од наведеног:

  • Покушајте поново за неколико минута.

  • Ако је потребно да се одмах повежете на свој налог е-поште, употребите Веб прегледач или програм за е-пошту који подржава POP или IMAP протокол како бисте се повезали на налог користећи програм Outlook Web App. Више информација о повезивању помоћу Веб прегледача потражите у одељку Пријављивање у е-пошту помоћу Веб прегледача. Више информација о начинима повезивања са налогом помоћу POP или IMAP програма за е-пошту пронађите у одељку Приступ налогу помоћу IMAP или POP програма за е-пошту.

  • Ако знате име особе која управља вашим поштанским сандучетом (понекад се назива администратором е-поште), обратите се тој особи и пријавите грешку коју добијате када покушате да се повежете са програмом Outlook.

Шта ако желим да сазнам више?

 
Сродне теме помоћи
Учитавање...
Није пронађен ниједан ресурс.