Филтрирање безвредне поште и заштита порука

 

Примењује се на: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Live@edu

Последња измена теме: 2012-12-04

Све верзије Microsoft услуга е-поште заснованих на технологији информатичког облака користе Forefront заштиту на мрежи за Exchange (FOPE) у борби против безвредне поште и phishing-a. Када сервер мрежног пролаза за услугу засновану на технологији информатичког облака прими поруке, врши се њихова процена и додељује им се степен поузданости заштите од безвредне поште (SCL вредност). SCL оцена додељена поруци указује на вероватноћу тога да је порука безвредна на основу карактеристика као што су садржај, заглавље поруке и тако даље. SCL се додаје метаподацима поруке док порука путује кроз инфраструктуру услуге е-поште засноване на технологији информатичког облака.

SCL вредност је број између 0 и 9. Виша оцена указује на већу вероватноћу да је порука безвредна. Инфраструктура услуге е-поште засноване на технологији информатичког облака има фиксне SCL граничне вредности које дефинишу радње које се извршавају на одређеним SCL вредностима.

 

SCL ограничење

Радња

SCL је 5 или више.

Порука се испоручује у услугу е-поште засновану на технологији информатичког облака, у којој се смешта у фасциклу корисника „Нежељена е-пошта“.

SCL је 4 или мање.

Порука се испоручује у услугу е-поште засновану на технологији информатичког облака, у којој се смешта у пријемно поштанско сандуче корисника.

Крајњи корисници могу да конфигуришу листе сигурних пошиљалаца, чија е-пошта никада не треба да се третира као безвредна и листу блокираних пошиљалаца, чија е-пошта увек треба да се третира као безвредна.

Филтрирање безвредне поште којим управља корисник

Према подразумеваним вредностима, филтрирање нежељене е-поште је омогућено за све поштанске сандучиће у услузи е-поште заснованој на технологији информатичког облака. Корисници могу да управљају појединим поставкама за безвредну пошту за своје поштанско сандуче. Више информација о томе како корисници могу управљати безвредном е-поштом потражите у одељку Поставке нежељене е-поште.

Заштита порука под управом администратора и FOPE

Иако су сви Microsoft системи е-поште засновани на технологији информатичког облака заштићени FOPE инфраструктуром, могућност управљања функцијама за заштиту порука у оквиру FOPE административног центра ограничена је на администраторе решења Microsoft Office 365 за велика предузећа и услуге Live@edu.

У следећој табели су описане функције за заштиту порука којима можете да управљате у FOPE администраторском центру.

Више информација о томе како да управљате овим функцијама за Microsoft Office 365 за велика предузећа потражите у одељку Разлике у функцијама услуге FOPE у систему Microsoft Office 365.

 

Област

Опис

Заштита од безвредне поште

Филтрирање везе помоћу листе блокираних ставки засноване на Microsoft DNS серверу.

Заштита од безвредне поште

Филтрирање садржаја Microsoft тима за анализу безвредне поште за SPAM ажурирања у реалном времену

Заштита од безвредне поште

Подршка за безбедне пошиљаоце

Антивирусна заштита

Вишеструко скенирање антивирусним програмом на FOPE мрежном пролазу

Контрола долазне поште

Листа безбедних адреса, пописивање са заобилажењем IP адресе

Контрола долазне поште

Конфигурисање и спровођење TLS шифровања

Контрола долазне поште

Филтрирање везе, садржаја и смерница

Контрола одлазне поште

Прилагођено усмеравање SMTP сервера одлазне поште

Контрола одлазне поште

Конфигурисање и спровођење TLS шифровања

Процес филтрирања безвредне поште

Потребно је применити две врсте филтрирања безвредне поште да би се е-пошта испоручила у поштанске сандучиће засноване на технологији информатичког облака:

  • Филтрирање везе   Прати се количина порука послатих са једне IP адресе. Везе са једном IP адресом са које се шаље велика количина е-поште једном примаоцу или већем броју њих у оквиру вашег домена могу бити сумњиве и третиране као безвредне.

  • Филтрирање садржаја   У теми и телу поруке траже се кључне речи или фразе које могу означавати да је порука безвредна пошта.

Поруке које испуњавају критеријуме за филтрирање могу бити блокиране или испоручене у фасциклу „Нежељена е-пошта“. Можете да користите правила за целу организацију да бисте контролисали испоруку е-порука у својој организацији. На пример, на основу правила може се одбити е-пошта која садржи одређене кључне речи или која потиче из одређеног извора.

Хитне ситуације и дистрибуиране поруке

У хитним ситуацијама организација ће можда морати да шаље дистрибуиране поруке свим корисницима услуге е-поште засноване на технологији информатичког облака. Поједине организације за то користе услуге за обавештавања о хитним случајевима независних произвођача.

Да бисте се уверили да ове поруке неће бити третиране као безвредна пошта у услузи FOPE и да ће сви корисници примити ове поруке што је брже могуће, предузмите следеће мере предострожности:

Ако шаљете дистрибуиране поруке већем броју корисника у исто време, имајте на уму да се прихвата само 100 порука по вези. Ако више од 100 порука чека на испоруку у услузи е-поште заснованој на технологији информатичког облака, веза ће бити прекинута после 100 порука и ваши локални сервери за е-пошту ће морати поново да успоставе везу да би послали следећу групу од 100 порука. Стога морате осмислити план дистрибуирања порука за хитне ситуације који вам омогућава да брзо пошаљете е-поруку свим корисницима, а да не премашите ограничење од 100 порука по вези. Најбољи начин да ово урадите у је да користите групе за дистрибуцију или динамичку групу за дистрибуцију како бисте смањили број порука које се одједном шаљу. Група се третира као један прималац када су у питању ограничења у испоруци е-поште. Више информација потражите у одељку Слање дистрибуираних порука свим корисницима.

Ако користите услугу за обавештавање о хитним ситуацијама независног произвођача да бисте дистрибуирали хитне поруке корисницима, обратите се свом представнику услуге е-поште засноване на технологији информатичког облака да бисте се уверили да је услуга у складу са услугом Windows Live.

 
Сродне теме помоћи
Учитавање...
Није пронађен ниједан ресурс.