Сазнајте више о повезаним налозима

 

Примењује се на: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Live@edu

Последња измена теме: 2011-11-23

Преко налога заснованог на технологији информатичког облака можете да успоставите везу са највише пет других налога е-поште. То вам омогућава слање, пријем и читање е-порука из тих повезаних налога у: Outlook Web App. Почните тако што ћете да изаберете ставке Опције > Види све опције > Налог > Повезани налози.

noteНапомена:
Ова функција можда није доступна за ваш налог.
Повезивање са другим налозима е-поште

Налог са којим успостављате везу највероватније дозвољава POP или IMAP приступ. За неке услуге е-поште је неопходно да омогућите POP или IMAP приступ тако што ћете се пријавити на налог. Остале услуге омогућавају аутоматски POP или IMAP приступ. Пре повезивања из услуге Outlook Web App проверите да сте омогућили POP или IMAP приступ на налогу са којим се повезујете. Више информација о томе да ли је потребно да се омогући POP или IMAP приступ за услуге е-поште које се најчешће користе потражите у одељку Укључивање POP или IMAP приступа ради повезивања са другим налогом.

Post Office Protocol (POP) верзија 3 омогућава програму е-поште да преко Интернета издвоји информације са сервера е-поште и преузме те информације у програм е-поште на рачунару или мобилном телефону. Internet Message Access Protocol (IMAP) верзија 4rev1 осим што повлачи е-пошту са других повезаних налога, он још и копира сваку структуру фасцикле или ознаке из другог повезаног налога на рачунар или мобилни телефон. Више информација о POP и IMAP протоколу потражите у одељку Коришћење POP3 и IMAP4 програма за е-пошту.

Преузимање е-поште са других налога
Слање е-поште користећи адресу повезаног налога

Можете да одговорите на е-поруку или да је пошаљете преко налога заснованог на технологији информатичког облака користећи адресу повезаног налога. У оквиру е-поруке у падајућој листи Од изаберите е-адресу повезаног налога. Када шаљете поруку преко адресе повезаног налога, порука се шаље преко налога заснованог на технологији информатичког облака у име е-адресе повезаног налога. Уколико не можете да шаљете поруке помоћу адресе повезаног налога, проверите да ли сте потврдили власништво над тим налогом како бисте могли да шаљете пошту користећи адресу тог налога. У оквиру Опције > Налог > Повезани налози, кликните на везу за повезани налог приказану испод колоне Радња да бисте поново послали верификациону е-поруку повезаном налогу. Затим се пријавите на тај налог и кликните на везу у верификационој е-поруци како бисте омогућили приступ слању и одговарању преко те адресе са налога заснованог на технологији информатичког облака.

Коришћење правила пријемног поштанског сандучета за сортирање преузетих порука

Након што сте додали повезани налог, можете да користите правило пријемног поштанског сандучета Примљено преко овог налога да бисте поруке са тог налога преместили у фасциклу коју сте навели.

 1. Да бисте креирали правило, кликните на Опције > Креирање правила пријемног поштанског сандучета.

 2. Кликните на дугме Ново.

 3. У прозору Ново правило за пријемно поштанско сандуче кликните на Више опција.

 4. У оквиру ставке Када порука стигне и кликните на ставку Послато или примљено, а затим кликните на ставку Примљено преко овог налога.

 5. Изаберите повезани налог за који сте креирали ово правило.

 6. У оквиру ставке Урадите следеће изаберите ставку Преместите поруку у фасциклу, а затим пратите одзиве да бисте изабрали и креирали фасциклу у коју ћете пренети поруку.

 7. Кликните на дугме Сачувај да бисте довршили правило.

Провера статуса повезаног налога и учесталост преузимања е-поште

Да бисте брзо проверили статус повезаног налога, у колони Статус потражите изабрани налог у оквиру Опције > Види све опције > Налог > Повезани налози. Можете и да изаберете ставку Детаљи за одређени налог како бисте видели детаље о статусу везе у одељку Тренутни статус. У одељку Тренутни статус приказане су корисне информације о повезаном налогу. Ако ваш повезани налог не преузима е-пошту, одељак може да понуди информације о томе како да решите проблем. Након што унесете измене препоручене у одељку Тренутни статус, кликните на дугме Сачувај и Outlook Web App ће поново покушати да преузме е-пошту са налога. Препоручујемо вам да решите проблем са повезаним налогом помоћу информација у одељку Тренутни статус, а не да бришете везу са налогом. Ако избришете и поново направите везу, поново ће бити преузете поруке које сте већ преузели.

Када први пут додате повезани налог, е-пошта се одмах преузима. После почетног преузимања е-пошта се преузима са повезаног налога сваког часа када нисте пријављени у Outlook Web App. Када сте пријављени у Outlook Web App, е-пошта се преузима чешће. Да бисте преузели е-пошту са повезаних налога у било ком тренутку, кликните на дугме „Провери поруке“ на врху приказа листе порука.

Шта је још потребно да знам?

 • Ако сте повезани са налогом који дозвољава POP приступ, према подразумеваним вредностима е-поруке ће се чувати и у том поштанском сандучету повезаног налога и у оквиру е-поште у услузи заснованој на технологији информатичког облака. Међутим, неке услуге неће чувати копију у својим пријемним поштанским сандучићима, осим ако не одете у поставке налога и изаберете опцију за чување копија поруке.

 • Ако сте повезани са Hotmail налогом да бисте слали е-пошту на тај налог и примали пошту са њега, водите рачуна да се пријавите на Hotmail налог сваких 120 дана како он не би био избрисан. (У циљу смањења количине нежељене поште, Hotmail брише неактивне налоге.)

 • Можете додати Hotmail налог е-поште, налог на коме је омогућен IMAP или POP приступ. Ако желите да примате е-пошту са неког другог, а не Hotmail налога који не подржава POP или IMAP приступ, биће неопходно да конфигуришете прослеђивање е-поште. Обратите се свом добављачу налога е-поште како бисте сазнали да ли подржава прослеђивање е-поште. Уколико подржава, можете да прослеђујете е-поруке са других налога у налог заснован на технологији информатичког облака.

 • Када се повежете са налогом користећи POP приступ, можда нећете примити све поруке из пријемног поштанског сандучета другог налога. Ако их не примите, проверите поставке за POP приступ на другом налогу.

 • Уколико не видите очекивани садржај са повезаног налога, могуће је да сте подесили два налога користећи исто корисничко име и лозинку. Погледајте чланак „Веза је подешена за налог који није Hotmail налог, али Outlook Web App се ипак повезао са Hotmail налогом“ у одељку Најчешћа питања: преузимање е-поште са повезаних налога.

Шта ако желим да сазнам више?

 
Сродне теме помоћи
Учитавање...
Није пронађен ниједан ресурс.