Повезивање програма Windows PowerShell са услугом

 

Примењује се на: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Live@edu

Последња измена теме: 2013-01-24

Пошто инсталирате и конфигуришете WindowsWindows PowerShell и даљинско управљање оперативним системом Windows (WinРМ) на свом рачунару, морате да повежете Windows PowerShell на свом локалном рачунару са услугом заснованом на технологији информатичког облака да бисте извршили задатке у организацији заснованој на технологији информатичког облака.

Када покренете Windows PowerShell, ви сте у Windows PowerShell сесији свог локалног рачунара. Сесија је инстанца програма Windows PowerShell која садржи све команде које су вам доступне.

Ваша Windows PowerShell сесија локалног рачунара, звана сесија на страни клијента, има доступне само основне Windows PowerShell команде. Када се повежете са услугом заснованом на технологији информатичког облака, повезујете се и са окружењем сервера Microsoft центра са подацима, званим сесија на страни сервера. Ово садржи команде које се користе у услузи заснованој на технологији информатичког облака.

Пре него што почнете

Пре повезивања проверите да ли на рачунару имате инсталирану и конфигурисану исправну верзију програма Windows PowerShell и WinРМ. За више информација погледајте чланак Инсталација и конфигурисање програма Windows PowerShell.

Проверите да ли је налог који ћете користити овлашћен за повезивање помоћу програма Windows PowerShell. За више информација погледајте чланак Контрола корисничког приступа даљинском управљању оперативним системом Windows.

Повезивање програма Windows PowerShell на локалном рачунару са услугом заснованом на систему облака

 1. Изаберите ставку Почетак, поставите показивач на ставку Сви програми, изаберите ставку Прибор, изаберите ставку Windows PowerShell, а затим кликните на дугме Windows PowerShell.

 2. Покрените следећу команду:

  $LiveCred = Get-Credential
  
 3. У прозору са захтевом за акредитиве за Захтев за акредитиве за Windows PowerShell унесите акредитиве налога у организацији заснованој на систему информатичког облака. Затим кликните на дугме У реду.

 4. Покрените следећу команду:

  $Session = New-PSSession -ConfigurationName Microsoft.Exchange -ConnectionUri https://ps.outlook.com/powershell/ -Credential $LiveCred -Authentication Basic -AllowRedirection
  
  noteНапомена:
  Параметар AllowRedirection омогућава организацијама заснованим на систему облака у центрима података широм света да повежу програм Windows PowerShell са услугом заснованом на технологији информатичког облака користећи исту URL адресу.
 5. Покрените следећу команду:

  Import-PSSession $Session
  

  Команде које се користе у услузи заснованој на технологији информатичког облака ће се сада увести у сесију на страни клијента локалног рачунара, као што прати трака напретка. Када се овај процес доврши, можете да покренете ове команде.

Прекидање везе између програма Windows PowerShell и услуге засноване на технологији информатичког облака

Када завршите са коришћењем сесије на страни сервера, увек прекините везу између програма Windows PowerShell тако што ћете покренути следећу команду:

Remove-PSSession <променљива сесије>

На пример, да бисте прекинули везу са сесијом на страни сервера која је дефинисана променљивом $Session покрените следећу команду:

Remove-PSSession $Session

ВажноАко затворите прозор програма Windows PowerShell без прекидања везе са сесијом на страни сервера, веза ће остати отворена 15 минута. Ваш налог може истовремено да има само три везе са сесијом на страни сервера.

Потребна вам је помоћ за одређене задатке?

Након што успоставите везу са сесијом на страни сервера, можете да извршавате задатке у услузи заснованој на технологији информатичког облака. Детаљна упутства потражите у одељку Коришћење технологије Windows PowerShell у услузи Exchange Online.

Информације о решавању проблема потражите у видео запису: Office 365: Решавање проблема са програмом PowerShell за Exchange Online.

Више информација о решавању проблема потражите у одељку Windows PowerShell: најчешћа питања за администраторе.

 
Сродне теме помоћи
Учитавање...
Није пронађен ниједан ресурс.