Сазнајте више о јавним групама

 

Примењује се на: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Microsoft Exchange, Live@edu

Последња измена теме: 2011-03-19

Јавна група у дељеном адресару организације функционише као листа за слање е-поште. Корисници могу да пошаљу е-поруку на адресу јавне групе како би порука била дистрибуирана свим члановима те групе. Можете да се придружите постојећим групама или да креирате сопствену помоћу ставки Опције > Прикажи све опције > Групе. Креирајте сопствене групе и управљајте њима помоћу окна Јавне групе чији сам власник. Придружите се постојећој групи која се налази у дељеном адресару или је напустите помоћу ставки Јавне групе чији сам члан За.

noteНапомена:
UNRESOLVED_TOKEN_VAL(<rte:Alert_FeatureNotAvailable>)

Јавне групе се могу користити у различите сврхе. Ево неколико примера:

  • Група под називом coffeeklatsch намењена корисницима који желе да шаљу поруке групи на тему кафе и у вези искуствима са кафом.

  • Група под називом InsuranceTalk намењена искључиво за агенте осигурања одређеног осигуравајућег завода преко које ће делити информације у вези са својим понудама осигурања.

Основни подаци о јавним групама
Упознавање са различитим корисницима у групама

Јавна група садржи следеће типове корисника, у зависности од њихових веза у оквиру групе.

Власник   Ако сте креирали јавну групу, њен сте власник. Као власник, можете да избришете групу, додате или уклоните чланове, додате или уклоните власнике, наведете коме је дозвољено да шаље поруке групи и поставите опције одобрења за поруке пре него што буду послате групи.

Други власници   Ако сте додати као власник групе, имате исти ниво контроле над групом као и креатор групе.

Чланови   Ако сте се придружили одређеној групи из адресара или сте јој додати као члан, можете да шаљете поруке групи и да примате све поруке послате групи. Можете да видите њене власнике, чланове, модераторе и друге информације о групи из адресара тако што ћете да изаберете опцију Детаљи за ту групу.

Модератор   Ако сте власник групе и креирали сте групу, онда сте према подразумеваним вредностима модератор дате групе када за њу укључите опцију „Одобравање порука“. Ако сте додати као власник, али нисте креирали дату групу, можете сами да се додате као модератор групе. Као модератор, можете да додате друге модераторе, одобрите или одбијете поруке пре него што буду послате групи и да одлучите о начину обавештавања пошиљаоца порука када њихове поруке нису одобрене.

Пошиљаоци   Није неопходно да будете члан да бисте могли да пошаљете поруку одређеној групи. Према подразумеваним вредностима, свако (укључујући особе које се не налазе у дељеном адресару) може да шаље поруке јавној групи.

Креирање или брисање групе

Сопствене групе можете да креирате помоћу окна Јавне групе чији сам власник. Више информација потражите у одељку Креирање јавне групе. Да бисте избрисали групу коју поседујете, погледајте одељак Брисање јавне групе чији сте власник.

Управљање сопственом групом

Приликом креирања групе можете брзо изабрати неколико основних опција и доделити тој групи име, псеудоним и опис. Да бисте управљали свим поставкама групе, изаберите ставку Детаљи. Да бисте сазнали које су све поставке доступне, погледајте одељак Промена поставки за јавну групу коју сте креирали.

У наставку је наведено неколико додатних поставки којима можете управљати за своју групу:

  • Власништво   Према подразумеваним вредностима, ви сте власник групе коју креирате. Пошто сте креирали групу, ви сте њен главни власник и не можете за себе да уклоните ту улогу. Уколико покушате, добићете поруку о грешци. Међутим, можете да додате и друге кориснике из адресара као власнике. Као власник групе, можете да додате и уклоните чланове, контролишете коме је дозвољено слање порука групи, контролишете одобрење за поруке послате групи и још више. Ове поставке конфигуришете у одељку Власништво.

  • Чланство   У овом одељку можете да додајете чланове групи или да их уклањате из ње.

  • Одобрење чланства   Помоћу овог одељка одаберите да ли ће корисницима бити потребно одобрење за приступање групи, односно напуштање групе.

  • Управљање испоруком   Можете да контролишете коме је дозвољено слање порука вашој групи. Слање порука групи можете да ограничите помоћу одељка Управљање испоруком.

  • Одобравање порука   Можете да укључите опцију одобравања порука за своју групу. Када то учините, порука послата вашој групи прво стиже у ваше пријемно поштанско сандуче да бисте је одобрили. Можете да одобрите или одбијете поруку пошиљаоца. Порука пошиљаоца неће стићи до чланова групе све док је ви или неки други модератор групе не одобри. Можете и да додате више корисника као модераторе групе. Овим опцијама можете да управљате помоћу одељка Одобравање порука.

Придруживање групи или напуштање групе

Можете да се придружите постојећој групи у адресару или да је напустите помоћу ставки Јавне групе чији сам члан За. Да бисте сазнали више о одређеној групи, изаберите ставку Детаљи за изабрану групу. Можете да сазнате више о групи, на пример ко је њен власник и ко су њени чланови. Помоћу тог дијалога са детаљима можете и да се придружите групи или да је напустите. Више информација потражите у одељку Придруживање јавној групи или напуштање јавне групе.

Укључивање и коришћење правила пријемног поштанског сандучета

Уколико сте конфигурисали правила пријемног поштанског сандучета да се примењују на поруке послате групи чији сте члан, по избору можете да укључите опцију да се на ове поруке не примењују додатна правила. То је корисно уколико желите да се само једно од тих правила примењује на поруку. Правила се примењују редом, од врха листе правила ка дну те листе. Уколико порука испуни критеријуме за више правила, на њу ће бити примењено свако од тих правила. Можете да креирате правила како бисте лакше организовали поруке које примате у своје пријемно поштанско сандуче. Више информација потражите у одељку Научите више о правилима за пријемно поштанско сандуче.

Шта ако желим да сазнам више?

 
Сродне теме помоћи
Учитавање...
Није пронађен ниједан ресурс.