Конфигурисање POP или IMAP е-поште на мобилном телефону на ком је омогућен Интернет

 

Примењује се на: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Microsoft Exchange, Live@edu

Последња измена теме: 2011-11-23

Можете да подесите е-пошту на много различитих мобилних телефона који имају приступ Интернету. Ако знате који је оперативни систем вашег мобилног телефона, у одељку Функције мобилног телефона потражите везе за посебна упутства за сваки оперативни систем мобилних телефона.

Како да конфигуришем POP или IMAP е-пошту на телефону на ком је омогућен Интернет?

У програму за размену порука на мобилном телефону можете да конфигуришете е-пошту помоћу следећих поставки:

  • E-mail address: То је ваша пуна е-адреса (на пример, tony@contoso.com).

  • User name: Корисничко име је ваша пyна е-адреса (на пример, tony@contoso.com).

  • Password: То је лозинка за налог е-поште.

  • Incoming mail server: Унесите име POP3 или IMAP сервера. Више информација о томе како да пронађете име сервера долазне поште (POP3 или IMAP4) потражите у одељку Како да пронађем поставке сервера? у наставку ове теме.

  • Сервер одлазне поште: више информација о томе како да пронађете име сервера одлазне поште (SMTP) потражите у одељку Како да пронађем поставке сервера? у наставку ове теме.

  • Advanced Settings: Ако вам програм за размену порука на мобилном телефону дозвољава да конфигуришете напредне поставке, уверите се да сте изабрали опцију „Outgoing server requires authentication (Сервер одлазне поште захтева потврду идентитета)“, као и опцију „Use the same user name and password for sending e-mail (За слање е-поште користите исто корисничко име и лозинку)“.

Како да пронађем поставке сервера?

Пре него што подесите POP3 или IMAP4 програм за е-пошту, морате да потражите сопствене поставке POP3, IMAP4 и SMTP сервера.

Погледајте овај видео запис да бисте сазнали како да пронађете поставке свог сервера за POP или IMAP програм за е-пошту.

4873755a-8b1e-497e-bc54-101d1e75d3e7

Да бисте пронашли поставке сервера, пријавите се на налог е-поште помоћу апликације UNRESOLVED_TOKEN_VAL(еxOutlookWebApp). Након што сте се пријавили, изаберите ставке Опције > Прикажи све опције > Налог > Мој налог > Поставке за POP, IMAP и SMTP приступ. POP3, IMAP4 и SMTP име сервера и друге поставке које ћете можда морати да унесете наведене су на страници Поставке протокола у оквиру ставки POP поставка или IMAP поставкаи SMTP поставка.

noteНапомена:
Ако видите поруку Није доступно поред ставке POP поставка, IMAP поставкаи SMTP поставка, ваш налог можда није подешен за коришћење POP или IMAP програма е-поште. Више информација можете добити уколико се обратите особи која управља вашим налогом е-поште.

Шта је још потребно да знам?

  • Конфигурисање налога е-поште на мобилном телефону захтева да имате неограничену размену података (data plan) код оператера мобилне телефоније.

  • Ако је тип вашег налога е-поште онај који захтева регистрацију, морате да га региструјете први пут када се пријавите на Outlook Web App. Повезивање са вашим налогом е-поште путем мобилног телефона неће успети ако нисте регистровали налог преко програма Outlook Web App. Када се пријавите на свој налог, одјавите се. Затим покушајте да се повежете преко мобилног телефона. Више информација о томе како да пријавите свој налог користећи Outlook Web App потражите у чланку Пријављивање у е-пошту помоћу Веб прегледача. Ако имате проблем са пријављивањем, погледајте одељак Најчешћа питања: проблеми са пријавом и лозинком или се обратите особи која управља вашим налогом е-поште.

  • Ако са Windows Mobile телефона не можете да пошаљете поруке користећи POP3 или IMAP4, али можете да примате поруке, можда је дошло до проблема у подешавању е-поште на Windows Mobile телефону. Овај проблем може да се отклони уколико преузмете и инсталирате хитну исправку за слање е-поште преко POP и IMAP протокола у оперативном систему Windows Mobile 6.1. Да бисте преузели хитну исправку, кликните на следећу везу.

 
Сродне теме помоћи
Учитавање...
Није пронађен ниједан ресурс.