Подржани програми за е-пошту и подржане функције

 

Примењује се на: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Microsoft Exchange, Live@edu

Последња измена теме: 2012-11-01

Постоји више начина за приступ налогу е-поште. Најчешћи начини су помоћу апликације Outlook Web App или инсталиране верзије програма Microsoft Office Outlook, или програма Microsoft Entourage. Ови програми омогућавају приступ е-пошти, као и многе друге функције за сарадњу. Осим што је могуће користити ове програме, налогу е-поште може да се приступи и помоћу гласовног приступа програму Outlook, различитих других програма за е-пошту и преко мобилног телефона.

Упутства за подешавање потражите у одељцима Чаробњак за помоћ при конфигурисању е-поште и Чаробњак за подешавање мобилног телефона.

Повезивање на налог е-поште

На следећој слици су приказани неки начини повезивања на налог е-поште.

Начини на који се повезујете са поштанским сандучетом.

У следећој листи можете да пронађете више информација о сваком начину повезивања.

 • Веб прегледач   Користите апликацију Outlook Web App или light верзију апликације Outlook Web App са прегледачима као што су Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome и Apple Safari.

 • Интернет програми за е-пошту   Користите било који програм који подржава IMAP4 или POP3, као што је Mozilla Thunderbird, Outlook Express Windows или Windows Live Пошта.

 • Приступ Exchange налогу помоћу програма Outlook или Entourage   Програми који подржавају приступ Exchange налогу укључују Outlook 2007, Outlook 2010, Outlook 2013, Outlook 2011 за Mac и Entourage 2008 Web Services Edition.

 • Приступ Exchange налогу помоћу програма Windows 8 пошта и Apple Mail   Windows 8 пошта подржава приступ Exchange налогу користећи Exchange ActiveSync. Apple Mail 10.6 Snow Leopard и Apple Mail 10.7 Lion подржавају и приступ Exchange налозима. Верзије програма Apple Mail 10.5 Leopard и старије верзије програма Apple Mail користе протоколе IMAP4 или POP3. Outlook 2003 је подржан само ако користите протоколе IMAP4 или POP3.

 • Мобилни телефони са Интернет везом   Можете да се повежете помоћу уређаја Android, BlackBerry, iPhone, IPad, iPod Touch, Nokia (Symbian), Windows Phone, Windows Mobile или других телефона и таблет рачунара са приступом Интернету.

 • Било који телефон   Користите гласовни приступ програму Outlook са било ког телефона за приступ е-пошти, календару и контактима.

Поређење функција у подржаним програмима

У следећој табели наведен је резиме неких разлика које је препоручљиво размотрити пре избора програма за е-пошту који ће се користити за повезивање са налогом е-поште.

 

Програм за е-пошту Уређивање и преглед контаката, ставки календара, задатака и е-порука Уређивање и преглед осталих фасцикли за е-пошту, осим пријемног поштанског сандучета Слушање говорне поште Приступ информацијама ван мреже Аутоматска конфигурација Приступачност за слепе и слабовиде кориснике

Outlook Web App

Да

Да

Да

Не

Није применљиво

Не

Light верзија апликације Outlook Web App

Да

Да

Да

Не

Није применљиво

Да

Outlook 2007, Outlook 2010 или Outlook 2013

Да

Да

Да

Да

Да

Да

Windows 8 пошта

Да

Да

Да

Да

Да

Да

Outlook 2011 за Mac

Да

Да

Да

Да

Да

Да

Entourage 2008, Web Services Edition

Да

Да

Да

Да

Да

Да

Програми који користе Exchange ActiveSync

Да

Да

Да

Да

Да

Неки програми можда подржавају функцију приступачности.

Outlook Voice Access

Да

Да

Да

Није применљиво

Није применљиво

Није доступно

Програми који користе POP3

Не

Не

Не

Да

Не

Неки програми можда подржавају функцију приступачности.

Програми који користе IMAP4

Не

Да

Не

Да

Не

Неки програми можда подржавају функцију приступачности.

Outlook Web App

Е-пошти можете да приступите преко више различитих Веб прегледача. Можете да користите рачунар који је повезан на Интернет или локалну интерну мрежу, без обзира на то да ли сте код куће, на послу или путујете. Можете да прегледате и уређујете е-поруке, заказане обавезе и састанке, као и контакте и задатке. Можете и да слушате говорне поруке и да читате текстуалне поруке. Остале радње које је могуће обавити помоћу програма Outlook Web App су:

 • провера правописа

 • коришћење различитих фонтова, боја и величина фонта у е-порукама

 • груписање е-порука на различите начине

 • подсећање на наступајуће догађаје

Light верзија програма Outlook Web App садржи неке функције као и програм Outlook Web App. Light верзија обезбеђује искуство за особе са слабим видом или које не виде и ради са свим Веб прегледачима. У Light верзији није доступно неколико функција, а то су:

 • подсетници

 • приказ календара за који је омогућен истовремени приказ више седмица

 • промена опција говорне поште

 • промена шеме боја

Верзије прегледача за коришћење са програмом Outlook Web App

Више информација о подржаним прегледачима потражите у одељку Подржани Веб прегледачи.

Outlook 2003, Outlook 2007, Outlook 2010, Outlook 2013 и Outlook 2011 за Mac

Ако користите Outlook 2007, Outlook 2010, Outlook 2013 или Outlook 2011 за Mac, можете да подесите везу за ваш налог е-поште преко Exchange сервера или користећи IMAP4 односно POP3. Повезивање програма Outlook 2007, Outlook 2010, Outlook 2013 или Outlook 2011 за Mac путем Exchange налога обезбеђује више функција од IMAP4 или POP3 протокола, укључујући следеће:

 • приступ е-пошти, контактима и календару када није успостављена веза са Интернетом.

 • могућност предлагања новог времена за састанак при пријему захтева за састанак.

 • Могућност увоза, извоза и архивирања контаката и других информација сачуваних у програму Outlook.

Ако се поштанско сандуче налази у окружењу заснованом на технологији информатичког облака (на пример, у оквиру Microsoft Office 365 за велика предузећа или Office 365 за професионалце и мала предузећа) и желите да се повежете са налогом помоћу програма Outlook 2003, при подешавању налога морате да одаберете опцију POP3 или IMAP4. Више информација о подршци за Outlook 2003, погледајте у најчешћим питањима у одељку „Моли ли да користим Outlook 2003 за повезивање са налогом е-поште?“ у Најчешћа питања: Програми за е-пошту.

Entourage 2008, Web Services Edition

Програм Microsoft Entourage 2008 за оперативни систем Mac OS X можете да повежете са налогом користећи програм Entourage 2008, Web Services Edition. Да бисте то учинили, неопходно је да најпре инсталирате програм Entourage 2008, Web Services Edition. Ова верзија програма Entourage је доступна као ажурирање за Microsoft Office 2008 за оперативни систем Mac.

Да бисте преузели ову исправку и сазнали више о програму Web Services Edition, посетите Веб локацију Microsoft Entourage 2008 за Mac, Web Services Edition.

Иако програм Entourage за оперативни систем Mac OS X можете да повежете са налогом и преко (Entourage 2004 или Entourage 2008) POP3 или IMAP4 протокола, тиме неће бити омогућене све функције које су доступне када се за повезивање користи Exchange налог. На пример, ако повезивање вршите помоћу програма Entourage 2008, Web Services Edition, моћи ћете да синхронизујете белешке, задатке, ставке календара и категорије између програма Outlook Web App и програма Entourage 2008.

Коришћење гласовног приступа програму Outlook за приступ налогу е-поште

Гласовни приступ програму Outlook је могуће користити на било ком телефону и може да се користи за слушање говорне поште, приступ информацијама о личном контакту и интеракцију са календаром. Кретање у менијима гласовног приступа програму Outlook се врши гласом или помоћу тастера телефона.

Брзи референтни водич за гласовни приступ програму Outlook садржи информације о свим опцијама менија и начину кретања у менијима. Да бисте преузели копију брзог референтног водича, посетите Веб локацију Microsoft Download Center.

Коришћење мобилног телефона за приступ налогу е-поште

Много мобилних телефона може да се конфигурише за приступ налогу е-поште. Ако имате мобилни телефон са оперативним системом Windows Mobile или Apple iPhone телефон, можете да користите програм Exchange ActiveSync за приступ е-пошти, календару, контактима и задацима преко телефона. Други мобилни телефони подржавају и IMAP4 и POP3 протокол који вам омогућавају слање и пријем е-порука преко телефона.

Коришћење других програма за е-пошту за приступ налогу е-поште

Уколико имате програм за е-пошту који подржава IMAP4 или POP3 протокол, можете да га конфигуришете за пријем и слање е-поште. IMAP4 или POP3 протоколи се не могу користити за приступ контактима, задацима нити календару. Неки од програма са подржаним IMAP4 или POP3 протоколима који се могу користити за приступ налогу е-поште су:

 • Microsoft Outlook Express

 • Windows пошта

 • Microsoft Entourage

 • Mozilla Thunderbird

 • Mac Mail за оперативни систем Mac OS X

noteНапомена:
Коришћење оперативног система Mac OS 10.6 Snow Leopard не подразумева повезивање на налог е-поште помоћу IMAP4 или POP3 протокола. Повезивање на налог помоћу програма Mail за оперативни систем Mac OS 10.6 Snow Leopard захтева мање ручног конфигурисања. Више информација потражите у одељку Конфигурисање програма Mail оперативног система Mac OS 10.6 Snow Leopard за приступање налогу е-поште.

Шта је још потребно да знам?

 • Коришћење програма Outlook Web App на мобилном телефону није подржано.

 • Уколико покушате да покренете програм Outlook Web App на рачунару или Веб прегледачу на којима није подржан, отвориће се light верзија програма Outlook Web App.

Шта ако желим да сазнам више?

 
Сродне теме помоћи
Учитавање...
Није пронађен ниједан ресурс.