Подешавање програма Windows Пошта за налог е-поште

 

Примењује се на: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Microsoft Exchange, Live@edu

Последња измена теме: 2013-05-01

Програм Windows Пошта за Windows Vista можете да повежете са налогом е-поште користећи POP3 или IMAP4 везу.

Како да подесим програм Windows Пошта за приступ налогу е-поште?

 1. Покрените програм Windows Пошта. Приликом првог отварања покренуће се чаробњак за интернет везу. Уколико се чаробњак за интернет везу не покрене када први пут отворите овај програм, урадите следеће:

  1. У менију Алатке изаберите ставку Налози.

  2. У дијалогу Интернет налози изаберите ставку Додај.

  3. На страници Избор типа налога изаберите ставку Налог е-поште, а затим кликните на дугме Даље.

 2. На страници Име унесите име у поље Име за приказ .

 3. На страници Интернет е-адреса , унесите вашу е-адресу у поља Е-адреса , а затим кликните на дугме Даље.

 4. На страници Подешавање сервера е-поште изаберите ставку IMAP или POP3 у оквиру ставке Тип сервера долазне поште у падајућем менију. Можда би требало да се определите за IMAP пошто подржава више функција. Урадите следеће:

  1. У оквиру ставке Сервер долазне поште (POP3 или IMAP)унесите име IMAP или POP сервера. Више информација о томе како да пронађете име сервера долазне поште (POP3 или IMAP4) потражите у одељку Где се налазе поставке сервера? У наставку ове теме.

  2. У оквиру ставке Име сервера одлазне поште (SMTP сервера)унесите име SMTP сервера. Информације о томе како да пронађете име сервера одлазне поште (SMTP сервера) потражите у чланку Где се налазе поставке сервера? У наставку ове теме.

  3. Потврдите избор у пољу за потврду поред ставке Сервер одлазне поште захтева потврду идентитета, а затим кликните на дугме Даље.

 5. На страници Пријављивање на интернет пошту унесите е-адресу и лозинку. Ако желите да програм Windows Пошта запамти лозинку, потврдите избор у пољу за потврду поред ставке Запамти лозинку. Након што унесете ове информације, кликните на дугме Даље.

 6. На страници Честитке потврдите избор у једном од следећих поља за потврду, а затим кликните на дугме Заврши.

  • Ако користите IMAP4, текст поља за потврду ће гласити Овог пута немој да преузимаш е-пошту и фасцикле.

  • Ако користите POP3, текст поља за потврду ће гласити Овог пута немој да преузимаш е-пошту.

 7. На страници Интернет налози , у оквиру ставке Поштаизаберите налог који сте управо подесили, а затим изаберите ставку Својства.

  noteНапомена:
  Да бисте отворили страницу Интернет налози , у менију Алатке изаберите ставку Налози.
 8. На страници Својства вашег налога изаберите картицу Више опција и урадите следеће:

  1. У оквиру ставке Бројеви порта серверапронађите ставку Одлазна пошта (SMTP). У оквиру тога потврдите избор у пољу за потврду Овај сервер захтева безбедну везу (SSL).

  2. У оквиру ставке Долазна пошта (IMAP) или Долазна пошта (POP3)потврдите избор у пољу за потврду поред ставке Овај сервер захтева безбедну везу (SSL).

  3. Ако користите POP3, било би добро да подесите клијента тако да на серверу чува копије порука које преузимате на локални рачунар. Да бисте то урадили, изаберите ставку Остави копије порука на серверу у оквиру ставке Испорука. Ова опција вам омогућава да приступате порукама из различитих програма за е-пошту.

  4. Изаберите ставку Примени, а затим кликните на дугме У реду.

 9. На страници Интернет налози изаберите ставку Затвори.

 10. Ако користите IMAP4, биће вам затражено да преузмете фасцикле са сервера поште који сте додали. Изаберите ставку Да. Користите Windows Пошта да бисте изабрали фасцикле које ћете синхронизовати између сервера и локалног рачунара, а затим кликните на дугме У реду.

Где се налазе поставке сервера?

Пре него што подесите POP3 или IMAP4 програм за е-пошту, морате да потражите сопствене поставке POP3, IMAP4 и SMTP сервера.

Погледајте овај видео запис да бисте сазнали како да пронађете поставке свог сервера за POP или IMAP програм за е-пошту.

4873755a-8b1e-497e-bc54-101d1e75d3e7

Да бисте пронашли поставке сервера, пријавите се на налог е-поште помоћу апликације UNRESOLVED_TOKEN_VAL(еxOutlookWebApp). Након што сте се пријавили, изаберите ставке Опције > Прикажи све опције > Налог > Мој налог > Поставке за POP, IMAP и SMTP приступ. POP3, IMAP4 и SMTP име сервера и друге поставке које ћете можда морати да унесете наведене су на страници Поставке протокола у оквиру ставки POP поставка или IMAP поставкаи SMTP поставка.

noteНапомена:
Ако видите поруку Није доступно поред ставке POP поставка, IMAP поставкаи SMTP поставка, ваш налог можда није подешен за коришћење POP или IMAP програма е-поште. Више информација можете добити уколико се обратите особи која управља вашим налогом е-поште.

Шта је још потребно да знам?

 • Информације о томе како да конфигуришете програм Windows Пошта потражите у документацији помоћи која се добија уз програм Windows Пошта.

 • Ако не знате да ли да користите POP3 или IMAP4, размотрите могућност коришћења IMAP4 протокола пошто подржава више функција.

 • Ако је тип вашег налога е-поште онај који захтева регистрацију, морате да га региструјете први пут када се пријавите на Outlook Web App. Повезивање са вашим налогом е-поште путем програма POP3 или IMAP4 неће успети ако нисте регистровали налог преко програма Outlook Web App. Када се пријавите на свој налог, одјавите се. Затим покушајте да се повежете користећи POP3 или IMAP4 програм. Више информација о томе како да пријавите свој налог користећи Outlook Web App потражите у одељку Пријављивање у е-пошту помоћу Веб прегледача. Ако имате проблем са пријављивањем, погледајте одељак Најчешћа питања: проблеми са пријавом и лозинком или се обратите особи која управља вашим налогом е-поште.

 • Ако Windows Пошта након што примените наведене кораке, можда ћете морати да проверите да ли користите одговарајућу поставку за потврду веродостојности. То можете да проверите тако што ћете пратити следеће кораке:

  1. У менију Алатке изаберите ставку Налози.

  2. На страници Интернет налози изаберите налог, а затим изаберите ставку Својства.

  3. На страници Својства вашег налога изаберите картицу Сервери и уверите се да није потврђен избор у пољу за потврду Пријави се коришћењем безбедне потврде веродостојности лозинке .

Шта ако желим да сазнам више?

 
Сродне теме помоћи
Учитавање...
Није пронађен ниједан ресурс.