Конфигурисање програма Outlook Express за налог е-поште

 

Примењује се на: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Microsoft Exchange, Live@edu

Последња измена теме: 2011-11-23

Програм Outlook Express можете да повежете са налогом е-поште помоћу POP3 или IMAP4 везе.

Како да конфигуришем програм Outlook Express за приступ услузи Outlook Live?

 1. Отворите Outlook Express. Чаробњак за Интернет везу ће се покренути када први пут отворите Outlook Express. Уколико се чаробњак за Интернет везу не покрене када први пут отворите Outlook Express, урадите следеће:

  1. У менију Алатке изаберите ставку Налози.

  2. У дијалогу Интернет налози кликните на дугме Додај, а затим изаберите ставку Пошта.

 2. На страници Ваше име унесите цело име у поље Име за приказ.

 3. На страници Интернет е-адреса унесите своју е-адресу у поље Е-адреса.

 4. На страници Имена сервера е-поште, у падајућем менију у оквиру Мој сервер долазне поште је <type> сервер изаберите ставку IMAP или POP3. IMAP4 подржава више функција.

 5. У оквиру Сервер долазне поште (POP3, IMAP или HTTP) унесите име свог POP3 или IMAP4 сервера. Више информација о томе како да пронађете име сервера долазне поште (POP3 или IMAP4) потражите у одељку Како да пронађем поставке сервера? у наставку ове теме.

 6. У оквиру Сервер одлазне поште (SMTP) унесите име SMTP сервера. Више информација о томе како да пронађете име сервера одлазне поште (SMTP) потражите у одељку Како да пронађем поставке сервера? у наставку ове теме.

  Када унесете име сервера, кликните на дугме Даље.

 7. На страници Пријављивање за Интернет пошту унесите своју е-адресу и лозинку. Ако желите да Outlook Express запамти вашу лозинку, потврдите избор у пољу за потврду поред ставке Запамти лозинку. Кликните на дугме Даље.

 8. На страници Честитамо кликните на дугме Заврши.

 9. На страници Интернет налози изаберите налог који сте управо подесили, а затим кликните на дугме Својства.

  noteНапомена:
  Да бисте отворили страницу Интернет налози, у менију Алатке изаберите ставку Налози.
 10. На страници Својства за налог изаберите картицу Више опција, а затим урадите следеће:

  1. У оквиру Бројеви порта сервера, у оквиру Одлазна пошта (SMTP) изаберите ставку Овај сервер захтева безбедну везу (SSL)

  2. У оквиру Долазна пошта (IMAP) или Долазна пошта (POP3) изаберите ставку Овај сервер захтева безбедну везу (SSL).

  3. Ако користите POP3, било би добро да на серверу чувате копију порука које преузимате на локалном рачунару. Да бисте то урадили, у оквиру Испорука изаберите ставку Остави копију порука на серверу. Ова опција вам омогућава да приступате својим порукама из различитих програма за е-пошту.

  4. Кликните на дугме Примени.

 11. На картици Сервери, у оквиру Сервер одлазне поште изаберите ставку Мој сервер захтева проверу идентитета.

 12. Кликните на дугме Примени, а затим на дугме У реду.

 13. На страници Интернет налози кликните на дугме Затвори.

 14. Ако користите IMAP4 сервер, појавиће се порука са питањем да ли желите да преузмете фасцикле за сервер поште који сте додали. Кликните на дугме Да. Користите Outlook Express да бисте изабрали фасцикле које ћете синхронизовати између сервера и локалног рачунара, а затим кликните на дугме У реду.

Више информација о томе како да користите програм Outlook Express потражите у документацији помоћи која је обезбеђена са програмом Outlook Express.

Како да пронађем поставке сервера?

Пре него што подесите POP3 или IMAP4 програм за е-пошту, морате да потражите сопствене поставке POP3, IMAP4 и SMTP сервера.

Погледајте овај видео запис да бисте сазнали како да пронађете поставке свог сервера за POP или IMAP програм за е-пошту.

4873755a-8b1e-497e-bc54-101d1e75d3e7

Да бисте пронашли поставке сервера, пријавите се на налог е-поште помоћу апликације UNRESOLVED_TOKEN_VAL(еxOutlookWebApp). Након што сте се пријавили, изаберите ставке Опције > Прикажи све опције > Налог > Мој налог > Поставке за POP, IMAP и SMTP приступ. POP3, IMAP4 и SMTP име сервера и друге поставке које ћете можда морати да унесете наведене су на страници Поставке протокола у оквиру ставки POP поставка или IMAP поставкаи SMTP поставка.

noteНапомена:
Ако видите поруку Није доступно поред ставке POP поставка, IMAP поставкаи SMTP поставка, ваш налог можда није подешен за коришћење POP или IMAP програма е-поште. Више информација можете добити уколико се обратите особи која управља вашим налогом е-поште.

Шта је још потребно да знам?

 • Ако не знате да ли да користите POP3 или IMAP4, размотрите могућност коришћења IMAP4 протокола пошто подржава више функција.

 • Ако је тип вашег налога е-поште онај који захтева регистрацију, морате да га региструјете први пут када се пријавите на Outlook Web App. Повезивање са вашим налогом е-поште путем програма POP3 или IMAP4 неће успети ако нисте регистровали налог преко програма Outlook Web App. Када се пријавите на свој налог, одјавите се. Затим покушајте да се повежете користећи POP3 или IMAP4 програм. Више информација о томе како да пријавите свој налог користећи Outlook Web App потражите у одељку Пријављивање у е-пошту помоћу Веб прегледача. Ако имате проблем са пријављивањем, погледајте одељак Најчешћа питања: проблеми са пријавом и лозинком или се обратите особи која управља вашим налогом е-поште.

Шта ако желим да сазнам више?

 
Сродне теме помоћи
Учитавање...
Није пронађен ниједан ресурс.