Креирање поруке

 

Примењује се на: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Microsoft Exchange, Live@edu

Последња измена теме: 2011-11-23

Можете креирати поруке у обрасцу за нову поруку. Ово је исти образац који се користи за одговарање на поруке и прослеђивање порука.

Како да креирам нову поруку?

 1. У било којој фасцикли поште, кликните на дугме Ново нова порука или притисните комбинацију тастера CTRL+N на тастатури.

  Можете креирати и нову поруку док прегледате адресар. На траци са алаткама кликните на дугме Адресар адресар, a затим користите оквир за текст у оквиру претраге да бисте пронашли групу којој желите да пошаљете поруку. Кликните десним тастером миша на име примаоца на листи, а затим кликните на дугме креирање поруке за контактНова порука.

 2. Унесите жељене примаоце у редове За и Cc. Више информацијама о примаоцима потражите у одељку Додавање или уклањање прималаца.

 3. Упишите тему.

 4. Упишите поруку у телу поруке.

 5. Када завршите са куцањем поруке, кликните на дугме слањеПошаљи или притисните тастере ALT+S да бисте је послали.

Шта је још потребно да знам?

 • Администратор вам може дати дозволу да шаљете као нека друга особа у оквиру организације. Када се дозвола конфигурише тако да вам омогућава да шаљете као та особа, можете користити ред Од да бисте креирали поруку за коју ће та особа бити наведена као пошиљалац. Да бисте подесили да ред Од буде доступан, на траци са алаткама поруке кликните на дугме Опције, потврдите избор у пољу за потврду Прикажи ред „Од“, а затим кликните на дугме У реду да бисте се вратили у прозор поруке. Да бисте користили ред Од, откуцајте име особе у чије сте име добили дозволу да шаљете или кликните на стрелицу надоле поред ставке Од, изаберите ставку Друга е-адреса, а затим из адресара одаберите е-адресу са које желите да шаљете.

  Можете користити одељак Опције поруке на картици Картица „Пошта“ да бисте укључили ред Од за све поруке.

 • Када одговарате на поруку, информације у наслову („За“, „Од“ и „Тема“) су попуњене за вас. Када прослеђујете поруку, поље За морате ви да попуните. Да бисте сазнали више о томе, погледајте одељак Одговарање на поруку или прослеђивање поруке.

 • Приликом креирања поруке можете поставити да формат поруке буде HTML или Чисти текст помоћу листе на врху обрасца поруке. Ако изаберете HTML, трака са алаткама за обликовање текста појавиће се изнад тела поруке. Можете користити траку са алаткама да бисте променили фонт целе поруке или делова које изаберете. Поред подразумеваних опција обликовања, можете додати опције траци са алаткама тако што ћете кликнути на опцију Прилагоди икона проширења на крају траке за обликовање и потврдити избор у пољу за потврду поред сваке опције коју желите да додате. Више информација о обликовању порука потражите у чланку Обликовање порука.

 • Ако шаљете велики број е-порука или неколико порука великој групи прималаца, можда сте достигли ограничење слања свог поштанског сандучета. Ограничење слања је засновано на броју прималаца којима шаљете поруке у периоду од 24 часа и разликује се у зависности од поставки ваше организације. Ако сте премашили то ограничење, видећете упозорење следећи пут кад покушате да пошаљете поруку.

  Е-порука коју саставите кад премашите ограничење слања аутоматски ће бити ускладиштена у фасцикли „Радне верзије“. Након мало чекања можете да отворите е-пошту из фасцикле „Радне верзије“ и поново покушате да је пошаљете. Ако је ограничење слања још увек прекорачено, поново ћете видети поруку упозорења. Е-пошта ће остати у фасцикли „Радне верзије“ док је не пошаљете или избришете. Ако сте чекали пуна 24 часа и још увек добијате исто упозорење кад покушате да пошаљете поруку, покушајте да смањите број прималаца.

 • Следеће опције су доступне на траци са алаткама када креирате поруку.

   

  Дугме Опис

  слањеПошаљи

  Шаље поруку примаоцима.

  чување

  Чува поруку у фасцикли „Радне верзије“, али не шаље поруку.

  икона прилога

  Прилаже датотеку поруци. Више информација о томе како се прилажу датотеке потражите у одељку Рад са прилозима.

  адресар

  Отвара адресар ради тражења имена прималаца.

  провера имена

  Проверава имена прималаца поруке у адресару или у фасцикли „Контакти“. Више информација о начину разрешавања имена потражите у одељку Додавање или уклањање прималаца.

  велика важност

  Поставља важност поруке на „Висока“.

  мала важност

  Поставља важност поруке на „Ниска“.

  потпис

  Додаје потпис на крају поруке. Више информацијама о потписима потражите у одељку Додавање потписа.

  Морате да креирате потпис да би то дугме имало функцију.

  провера правописа

  Проверава правопис у тексту поруке. Више информација о провери правописа потражите у одељку Сазнајте више о правопису.

  Опције

  Приказује дијалог „Опције поруке“. Више информација о опцијама поруке потражите у одељку Постављање опција поруке.

  Листа „Формат поруке“

  Поставља формат поруке у HTML или Чисти текст. Више информација о томе како да поставите формат потражите у одељку Обликовање порука.

Шта ако желим да сазнам више?

 
Сродне теме помоћи
Учитавање...
Није пронађен ниједан ресурс.