Најчешћа питања: проблеми са пријавом и лозинком

 

Примењује се на: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Microsoft Exchange, Live@edu

Последња измена теме: 2013-01-11

Ево која питања постављају корисници о проблемима приликом пријављивања и проблемима са лозинком.

Питања

Одговори

Како се поправља грешка „HTTP 500 унутрашња грешка“ или грешка „LiveID код за потврду идентитета је вратио грешку 0x8004920а, указујући на то да постоји проблем са конфигурацијом сервера. Детаљне информације потражите у евиденцији апликација и отклоните проблем.“?

Обришите колачиће и избришите привремене датотеке из веб прегледача и покушајте поново да се пријавите. Више информација потражите у одељку HTTP 500 унутрашња грешка.

Врх странице

Како да променим лозинку?

Више информација о томе како да промените лозинку потражите у одељку Промена лозинке налога.

Врх странице

Шта ако сам заборавио лозинку?

Ако се не сећате лозинке, потребно је да успоставите њене почетне вредности да бисте приступили налогу. У зависности од начина на који је подешен налог, можда ћете видети везу Да ли сте заборавили лозинку? или сличну везу на страници за промену лозинке. Уколико је то случај, користите ту везу за преузимање помоћи у успостављању почетних вредности лозинке. Ако не можете на овај начин да успоставите почетне вредности лозинке, обратите се техничкој подршци.

Врх странице

Зашто не могу да се повежем са налогом са мобилног уређаја или из програма за е-пошту за рачунаре након успостављања почетних вредности лозинке или промене лозинке?

Потребно је да ажурирате вредности лозинке у поставкама на мобилном уређају или у програму за е-пошту за рачунаре (на пример, Apple Mail, Mozilla Thunderbird, Microsoft Outlook или Windows Live Пошта) сваки пут при промени лозинке.

Да бисте ово решили, уверите се да се лозинка унета у поставке на мобилном уређају или програму за е-пошту за рачунаре подудара са најновијом лозинком коју користите за пријављивање у Outlook Web App. За више информација погледајте чланак Промена лозинке налога.

Врх странице

Како се поправља грешка: „Пријављивање није успело.“?

Ову поруку о грешци ћете добити ако:

  • превише пута покушате да се пријавите у налог користећи нетачну е-адресу или лозинку;

  • имате проблем са дуплираним WindowsLive ID-ом.

Да бисте решили проблем, на страници за пријављивање потражите везу за успостављање почетних вредности лозинке. Ако не видите везу за успостављање почетних вредности или преузимање лозинке, обратите се техничкој подршци.

Врх странице

Шта да радим када не могу да се пријавим у е-пошту?

Потребно је да се пријавите на налог у програму UNRESOLVED_TOKEN_VAL(еxOutlookWebApp) када му први пут приступате. Ако сте се први пут успешно пријавили, али следећи пут не успете, испробајте неку од следећих опција:

  • Користите пуну е-адресу са именом домена (пример: toni@contoso.com) када покушате да се пријавите на налог.

  • Уверите се да користите тачно име за пријаву. Име за пријаву може да буде исто као и корисничко име (на пример, Тони), или може да буде пуна е-адреса (на пример, toni@contoso.com). Администратор би требало да вам да ове информације о налогу када креира налог.

Врх странице

Још увек не могу да се пријавим у налог е-поште у програму Outlook Web App.

Ако знате да користите тачан WindowsLive ID, али још увек не можете да се пријавите, можда сте се пријавили на неку другу услугу користећи други WindowsLive ID налог.

Одјавите се из свих апликација, као што је WindowsLive Messenger, у које сте се пријавили користећи Windows Live налог који је другачији од налога који користите за е-пошту. Затим се поново пријавите на налог. Више информација о томе како да утврдите веб адресу коју би требало користити за пријављивање на налог потражите у одељку Пријављивање у е-пошту помоћу Веб прегледача.

Врх странице

Веб адреса коју користим више не ради.

Ако сте били BPOS клијент, а затим сте прешли на Microsoft Office 365, идите на локацију http://mail.office365.com да бисте се пријавили у UNRESOLVED_TOKEN_VAL(еxOutlookWebApp).

Више информација о томе како да утврдите веб адресу коју би требало користити за пријављивање на налог потражите у одељку Пријављивање у е-пошту помоћу Веб прегледача.

Врх странице

Зашто не могу да се одјавим са налога у програму Outlook Web App?

Ако изаберете ставку Одјави се , а прегледач и даље чека да се процес одјављивања доврши, затворите прозор прегледача.

Врх странице

Зашто се од мене траже информације о профилу када се пријавим у налог у програму Outlook Web App?

Када се први пут пријавите у е-пошту у програму UNRESOLVED_TOKEN_VAL(еxOutlookWebApp), од вас ће можда бити затражено да попуните информације о профилу. Ако је налог креиран пре 25. октобра 2007. године, од вас ће можда опет бити затражено да попуните информације о профилу. Када попуните информације о профилу и прихватите WindowsLive уговор о коришћењу услуге и изјаву о приватности, од вас више неће бити тражене ове информације и требало би да будете у могућности да се пријавите на налог и користите га уобичајено.

Врх странице

Како могу да решим проблем са петљом приликом одјављивања у прегледачу Safari?

Ако за приступ налогу користите веб прегледач Safari и наиђете на проблем са петљом приликом одјављивања након што кликнете на дугме Одјави сесервера без лиценце, погледајте одељак Петља приликом одјављивања у прегледачу Safari.

Врх странице

Шта ако желим да сазнам више?

Уколико и даље имате питања, погледајте следеће везе:

 
Сродне теме помоћи
Учитавање...
Није пронађен ниједан ресурс.