Ограничења поруке и примаоца

[Ова тема напредује.]  

Примењује се на: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Live@edu

Последња измена теме: 2014-01-31

Након пријаве организације, корисници вам могу поставити следећа питања која директно утичу на њихов доживљај е-поште:

  • Да ли постоје нека ограничења величине поште за слање која се односе на е-поруке?

  • Која се ограничења прималаца односе на е-поруке?

Ограничења порука, поштанских сандучића, прималаца и клијената е-поште спадају у једну од следећих категорија:

Важно   Имајте на уму следеће:

  • Ограничења примењена на домен могу се разликовати у зависности од тога колико дуго је домен пријављен у услузи. Када се ограничење промени у Microsoft центрима података, примена промена на све постојеће кориснике може потрајати.

  • Већину ових ограничења не можете мењати, али би требало да ви и ваши корисници знате за њих.

  • Ова ограничења се односе и на унутрашње и на спољне примаоце.

Ограничења поруке

Ова ограничења се примењују на сваку е-поруку.

 

Ограничење Вредност

Ограничење величине порукеМаксимална укупна величина е-поруке. Укупна величина обухвата заглавље поруке, тело поруке и све приложене датотеке.

Напомена   Клијент е-поште може ограничити величину појединачног прилога датотеке на вредност која је знатно мања од ограничења величине поруке. На пример, у апликацији Outlook Web App максимална величина појединачног прилога датотеке је 10 MB.

25 MB

Ограничење приложених датотека   Максималан дозвољени број приложених датотека у е-поруци. Чак и ако укупна величина свих приложених датотека не прекорачује ограничење величине поруке, и даље постоји ограничење броја дозвољених прилога у поруци.

125 прилога

Ограничење дужине теме   Максималан дозвољен број текстуалних знакова у теми е-поруке.

255 знакова

Ограничење поруке која се састоји из више делова   Максималан број дозвољених делова тела поруке у MIME поруци која се састоји из више делова.

250 делова

Ограничење дубине уграђене поруке   Максималан број прослеђених е-порука које су дозвољене у е-поруци.

30 уграђених порука

Врх странице

Ограничења примаоца и пошиљаоца

Ова ограничења се примењују на поруке, пошиљаоце и примаоце у циљу борбе против безвредне поште и црва, односно вируса масовне поште.

Напомена   За групе за дистрибуцију које се складиште у дељеном адресару ова група се рачуна као један прималац. За групе за дистрибуцију које се складиште у фасцикли „Контакти“ у поштанском сандучету, чланови групе се рачунају појединачно.

 

Ограничење Вредност

Ограничење примаоца   Максималан број прималаца поруке који је дозвољен у пољима „За“, „Cc“ и „Bcc“.

500 прималаца

Ограничење учесталости поруке   Максималан број е-порука које могу бити послате са једног клијента е-поште по минуту. Кориснички налог идентификује клијента.

30 порука по минуту

Ограничење учесталости прималаца   Максималан број прималаца који могу да приме е-поруке послате са једног поштанског сандучета заснованог на технологији информатичког облака у једном дану. Када се ограничење достигне, није могуће слати поруке из поштанског сандучета док број прималаца којима су послате поруке у последња 24 часа не спадне испод ограничења. Ограничење учесталости прималаца се примењује на поруке послате примаоцима унутар и изван ваше организације. За више информација погледајте чланак Обједињена е-пошта и дневно ограничење учесталости прималаца.

  • Microsoft Live@edu:1.500 прималаца у једном дану*

  • Office 365 за професионалце и мала предузећа:10.000 прималаца у једном дану

  • Office 365 за велика предузећа:10.000 прималаца у једном дану

Ограничење броја особа којима се е-порука може проследити Максималан број прималаца који се може конфигурисати за пријемно поштанско сандуче или правило транспорта са радњом преусмеравања. Ако је правило конфигурисано да преусмерава поруку на више од овог броја прималаца, правило се неће применити и порука која испуњава услове правила неће се преусмерити на примаоце наведене у правилу.

10 прималаца

noteНапомена:
* Кад се Microsoft Live@edu организација надогради у услугу Office 365 за образовање, ограничење учесталости прималаца се повећава на 10.000 прималаца дневно.

Врх странице

Ограничења задржавања

Ова ограничења контролишу време када су ставке у одређеним фасциклама пријемног поштанског сандучета доступне.

Ове вредности можете да промените мењањем одговарајућих ознака смерница за задржавање. За више информација погледајте чланак Постављање смерница за задржавање у услузи Exchange Online и управљање њима.

 

Ограничење Вредност

Период задржавања фасцикле „Избрисане ставке“ Максималан број дана за време којих ставке могу да остану у фасцикли „Избрисане ставке“ пре него што буду аутоматски уклоњене.

30 дана

Период задржавања ставки уклоњених из фасцикле „Избрисане ставке“Максималан број дана за време ког се ставке уклоњене из фасцикле „Избрисане ставке“ задржавају пре него што буду трајно избрисане.

14 дана

Период задржавања фасцикле „Нежељена е-пошта“Максималан број дана за време којих ставке могу да остану у фасцикли „Нежељена е-пошта“ пре него што буду аутоматски уклоњене.

30 дана

Врх странице

Ограничења групе за дистрибуцију

Ова ограничења се односе на групе за дистрибуцију.

 

Ограничење Вредност

Максималан број чланова групе за дистрибуцијуУкупан број прималаца се одређује након проширења групе за дистрибуцију.

100.000 чланова

Ограничење слања порука великим групама за дистрибуцијуГрупе за дистрибуцију чији је број чланова одређен овим ограничењем морају да имају конфигурисано управљање испоруком или опције за одобравања порука. Управљање испоруком одређује листу пошиљалаца којима је дозвољено слање порука групи за дистрибуцију. Одобравање порука одређује једног модератора или више њих који морају да одобре све поруке које се шаљу групи за дистрибуцију. За више информација погледајте чланак Промена својстава групе за дистрибуцију.

5.000 или више чланова

Максимална величина порука за велике групе за дистрибуцију   Ако се порука пошаље на адресе 5.000 или више прималаца, величина поруке не може да прекорачи ово ограничење. Ако величина поруке прекорачи ограничење, она неће бити испоручена, а пошиљалац ће примити извештај о неуспелој испоруци (NDR). Укупан број прималаца се одређује након проширења групе за дистрибуцију.

2 MB

Врх странице

Ограничења правила преноса

Ова ограничења контролишу правила за целу организацију, такође познатим као правила за пренос.

 

Ограничење Вредност

Максималан број правила за пренос   Максималан број правила која постоје у организацији.

100 правила

Максимална величина појединачног правила за преносМаксималан број знакова који могу да се користе у једном правилу за пренос. Знакови се користе у условима, изузецима и радњама.

4.000 знакова

Ограничење знакова за све правилне изразе који се користе у свим правилима за пренос   Укупан број знакова које користе сви правилни изрази у свим условима и изузецима правила за пренос у организацији. Можете да имате неколико правила која користе дугачке и комплексне правилне изразе или можете да имате много правила која користе једноставне правилне изразе.

20.000 знакова

Максималан број прималаца које сва правила за пренос додају у поруку   Када на поруку утичу различита правила за пренос, само одређени број прималаца може да се дода у поруку. Након достизања ограничења преостали примаоци се не додају у поруку. Осим тога, правило за пренос не може да дода групе за дистрибуцију у поруку.

100 прималаца

Број пута колико је порука преусмеренаБрој пута колико ће порука бити преусмерена, прослеђена или колико ће пута на њу били одговорено на основу правила пријемног поштанског сандучета. На, пример, Корисник А има правило пријемног поштанског сандучета које прослеђује поруке Кориснику Б, на основу пошиљаоца. Корисник Б има правило пријемног поштанског сандучета које прослеђује поруке Кориснику Ц на основу кључних речи у пољу теме. Ако порука испуњава оба ова услова, шаље се само Кориснику Б; не прослеђује се Кориснику Ц јер је дозвољено само једно преусмеравање. У том случају, порука се испушта без слања извештаја о неиспоручивању (NDR) Кориснику Б што упућује на то да порука није испоручена Кориснику Ц. На сличан начин, ако је Корисник Б конфигурисао аутоматски одговор, познат и као порука о статусу Одсутан из канцеларије ), порука која се преусмери или проследи Кориснику Б неће генерисати аутоматски одговор.

Ово ограничење спречава понављања е-поште која могу испунити максималан капацитет корисничког поштанског сандучета.

1 преусмеравање

Врх странице

Ограничења модерације

Ова ограничења контролишу поставке модерације које се користе за одобрење порука које се примењује на групе за дистрибуцију и правила за пренос.

 

Ограничење Вредност

Максимална величина арбитражног поштанског сандучета   Ако арбитражно поштанско сандуче прекорачи ограничење, поруке које захтевају модерацију се враћају пошиљаоцу у извештају о неиспоручивању (NDR).

10 GB

Максималан број модератора   Максималан број модератора које можете да доделите једној контролисаној групи за дистрибуцију или које можете да додате у поруку користећи једно правило за пренос. Имајте на уму да можете да наведете дистрибуциону групу као модератора.

10 модератора

Рок важења за поруке које чекају на модерацију   Према подразумеваним поставкама, порука која чека на модерацију истиче након два дана. Међутим, обрада истеклих контролисаних порука покреће се на сваких седам дана. То значи да контролисана порука може да истекне у сваком тренутку у периоду након два до девет дана.

2 дана

Максимална учесталост за поруке обавештења о истеклој модерацији   Ово ограничење поставља максималан број порука обавештења за истекле контролисане поруке у период од једног сата. Ово ограничење се поставља у базу података сваког поштанског сандучета у центру података.

Током периода интензивног коришћења неки пошиљаоци можда неће добити поруке обавештења за контролисане поруке које су истекле. Међутим, ова обавештења се и даље могу открити помоћу извештаја о испоруци.

300 обавештења о истеку рока по сату

Врх странице

 
Сродне теме помоћи
Учитавање...
Није пронађен ниједан ресурс.