Ова тема садржи видео запис Ова тема садржи видео запис

Приступ налогу помоћу IMAP или POP програма за е-пошту

 

Примењује се на: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Microsoft Exchange, Live@edu

Последња измена теме: 2012-07-31

Ако ваш налог подржава POP3 и IMAP4 протоколе, за повезивање са њим можете да изаберете један од неколико различитих POP3 и IMAP4 програма за е-пошту. Функције које подржавају ти програми за е-пошту се разликују. Више информација о функцијама које нуде одређени POP3 и IMAP4 програми за е-пошту потражите у документацији коју добијете уз дати програм.

Ако програм за е-пошту који користите подржава Exchange налоге (на пример, Microsoft Outlook, Microsoft Entourage 2008 или Apple Mail за Mac), препоручујемо да уместо POP или IMAP везе подесите Exchange везу са налогом. Exchange везе подржавају више функција него POP или IMAP везе. Више информација потражите у одељку Подржани програми за е-пошту и подржане функције.

noteНапомена:
Ако вам није познато да ли ваш налог е-поште подржава POP3 и IMAP4 протоколе, обратите се особи која управља вашим поштанским сандучетом (понекад се назива администратор е-поште).
Упутства за POP3 и IMAP4 програме

Ако се програм који користите не налази у горенаведеној листи, конфигуришите га на основу следећих информација како бисте примали е-пошту:

 • Корисничко име   Унесите своје корисничко име (на пример, tony@contoso.com).

 • Лозинка   Унесите лозинку.

 • Потврда идентитета   Потврдите идентитет на серверу долазне и серверу одлазне (поште за слање) е-поште помоћу истог корисничког имена и исте лозинке. Немојте да користите безбедну потврду веродостојности лозинке.

 • Имена сервера, бројеви порта и методи шифровања   Пре него што подесите POP3 или IMAP4 програм за е-пошту, морате да потражите сопствене поставке POP3, IMAP4 и SMTP сервера.

  Погледајте овај видео запис да бисте сазнали како да пронађете поставке свог сервера за POP или IMAP програм за е-пошту.

  4873755a-8b1e-497e-bc54-101d1e75d3e7

  Да бисте пронашли поставке сервера, пријавите се на налог е-поште користећи Outlook Web App. Након пријављивања изаберите Опције > Погледај све опције > Налог > Мој налог > Поставке за POP, IMAP и SMTP приступ. Име POP3, IMAP4 и SMTP сервера и остала подешавања која ћете можда морати да унесете наведени су на страници Поставке протокола у оквиру POP поставка или IMAP поставка и SMTP поставка.

  noteНапомена:
  Ако поред ставки POP поставка, IMAP поставка и SMTP поставка видите опцију Није доступно, ваш налог можда није подешен за коришћење POP или IMAP програма за е-пошту. Више информација можете пронаћи уколико се обратите особи која управља вашим налогом е-поште.

Шта је још потребно да знам?

 • Протокол безбедног преноса (SSL) и протокол за безбедност преносног слоја (TLS) представљају методе шифровања на основу којих је комуникација између рачунара и сервера е-поште безбедна. У неким програмима се за е-пошту за SSL и TLS протоколе користи и назив „шифровање“. У већини програма за е-пошту је неопходно да се отвори поставка или картица „Напредно“ како би се конфигурисао протокол SSL за везу са POP и IMAP серверима и TLS протокол за везу са SMTP сервером.

 • Ваш програм за е-пошту може аутоматски покушати да користи порт 110 ако користите POP сервер или 143 ако користите IMAP. Ако ваш програм за е-пошту приказује порт 110 или 143, обавезно изаберите SSL метод шифровања. Затим унесите број порта 995 да бисте заменили подразумевани број порта (110) ако користите POP сервер или број 993 да бисте заменили подразумевани број порта (143) ако користите IMAP.

 • Програм за е-пошту може аутоматски покушати да користи порт сервера 25 за SMTP. Ако ваш програм за е-пошту приказује порт 25 за SMTP, обавезно изаберите TLS метод шифровања. Затим унесите 587 да бисте заменили подразумевани број порта који је постављен на 25.

 • Ако је тип вашег налога е-поште онај који захтева регистрацију, морате да га региструјете први пут када се пријавите на Outlook Web App. Повезивање са вашим налогом е-поште путем програма POP3 или IMAP4 неће успети ако нисте регистровали налог преко програма Outlook Web App. Када се пријавите на свој налог, одјавите се. Затим покушајте да се повежете користећи POP3 или IMAP4 програм. Више информација о томе како да пријавите свој налог користећи Outlook Web App потражите у одељку Пријављивање у е-пошту помоћу Веб прегледача. Ако имате проблем са пријављивањем, погледајте одељак Најчешћа питања: проблеми са пријавом и лозинком или се обратите особи која управља вашим налогом е-поште.

Шта ако желим да сазнам више?

 
Сродне теме помоћи
Учитавање...
Није пронађен ниједан ресурс.