V tej temi so videoposnetki. V tej temi so videoposnetki.

Uporaba pravil za samodejno posredovanje sporočil v drug račun

 

Velja za: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Microsoft Exchange, Live@edu

Zadnje spreminjanje teme: 2012-07-31

S pravili za mapo »Prejeto« lahko nastavite samodejno posredovanje ali preusmeritev sporočil, ki so poslana v vaš nabiralnik, v drug račun. V tem videoposnetku je prikazano, kako ustvarite pravilo za samodejno preusmeritev sporočil.

noteOpomba:
Te informacije se navezujejo na standardno različico programa Outlook Web App. Opisana funkcija v Omejena različica Outlook Web App ni na voljo.
Video: Preusmeritev vseh sporočil v drug račun

V tem videu lahko izveste, kako samodejno preusmerite vsa prejeta sporočila v drug e-poštni račun.

4873755a-8b1e-497e-bc54-101d1e75d3e7
noteOpomba:
Za ogled videoposnetka je potrebno imeti nameščeno storitev Silverlight. Za informacije o namestitvi storitve Silverlight, glejte Pridobi Silverlight.
Nastavitev samodejne preusmeritve vseh sporočil v drug račun

  1. Ko se vpišete v storitev Outlook Web App, kliknite Možnosti > Ustvari pravilo za mapo »Prejeto«.

  2. Na zavihku Pravila za mapo »Prejeto« kliknite Nov.

  3. Pod možnostjo Ko prispe sporočilo izberite Uporabi to za vsa sporočila.

  4. Pod možnostjo Naredite to izberite Preusmeri sporočilo prejemnikom.

  5. Izberite naslov, na katerega želite, da se pošilja pošta, tako da ga dvokliknete v pogledu imenika. Če naslov, v katerega želite preusmeriti pošto, ni prikazan, ga lahko vnesete v polje Za.

  6. Če želite shraniti izbiro in se vrniti v okno za novo pravilo, kliknite V redu.

  7. Kliknite Shrani, da shranite pravilo in se vrnete na kartico Pravila za mapo »Prejeto«.

Kaj moram še vedeti?

  • Preusmerjena sporočila bo navidezno poslal izvirni pošiljatelj. Če odgovorite na preusmerjeno sporočilo, bo odgovor poslan izvirnemu pošiljatelju.

  • V posredovanih sporočilih bo prikazano, da ste ga posredovali sami. Če odgovorite na posredovano sporočilo, bo odgovor poslan na naslov, s katerega je bilo sporočilo posredovano, in ne izvirnemu pošiljatelju.

  • Kopije preusmerjenih ali posredovanih sporočil bodo ostale v nabiralniku. Če dodate dejanje za brisanje sporočila, bo sporočilo premaknjeno v mapo »Izbrisano« in bo še vedno upoštevano pri omejitvi za nabiralnik. Če presežete omejitev za nabiralnik, morda ne boste mogli več pošiljati ali prejemati novih sporočil, pravila za posredovanje pa morda ne bodo delovala, dokler ne izbrišete toliko sporočil, da omejitev za nabiralnik ne bo presežena.

  • Ko ustvarite pravilo za posredovanje, lahko dodate več kot en naslov, na katerega želite posredovati. Število naslovov, na katere lahko posredujete, je lahko omejeno, odvisno od nastavitev vašega računa. Če dodate več naslovov kot je dovoljeno,vaše pravilo za posredovanje ne bo delovalo. Če ustvarite pravilo za posredovanje z več kot enim naslovom, ga preizkusite, zato da se prepričate, da deluje.

In če želim izvedeti več?

 
Sorodne teme pomoči
Nalaganje …
Najden ni bil noben vir.