Lære om fellesgrupper

 

Gjelder: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Microsoft Exchange, Live@edu

Emnet sist endret: 2011-03-19

En fellesgruppe i organisasjonens delte adressebok fungerer som en e-postadresseliste. Brukere kan sende en e-postmelding til adressen til fellesgruppen for å distribuere meldingen til alle medlemmene av gruppen. Du kan bli med i eksisterende grupper eller opprette din egen gruppe under Alternativer > Vis alle alternativer > Grupper. Opprett og administrer din egen gruppe ved hjelp av ruten Fellesgrupper som jeg eier. Bli med i eller forlat eksisterende grupper i den delte adresseboken ved hjelp av Fellesgrupper som jeg tilhører.

noteObs!
UNRESOLVED_TOKEN_VAL(<rte:Alert_FeatureNotAvailable>)

Fellesgrupper kan brukes til forskjellige formål. Her er noen eksempler:

  • En gruppe som kalles kaffeslabberas, som brukere kan bli med i hvis de vil sende meldinger til gruppen om emner og erfaringer relatert til kaffe.

  • En gruppe som kalles Forsikringsprat, som bare er beregnet på forsikringsagenter i et bestemt forsikringsselskap for å dele informasjon om forsikringsproduktene.

Om fellesgrupper
Forstå ulike brukere i grupper

En fellesgruppe har følgende typer brukere, avhengig av tilknytningen til gruppen:

Eier   Hvis du har opprettet en fellesgruppe, er du eieren av den. Som eier kan du slette gruppen, legge til eller fjerne medlemmer, legge til eller fjerne eiere, angi hvem som kan sende meldinger til gruppen, og angi godkjenningsalternativer for meldinger før de sendes til gruppen.

Andre eiere   Hvis du blir lagt til som gruppeeier, har du samme kontrollnivå i gruppen som personen som opprettet gruppen.

Medlem   Hvis du blir med i en gruppe fra adresseboken eller blir lagt til som medlem i den, kan du sende meldinger til gruppen og motta alle meldinger som sendes til gruppen. Du kan se eiere, medlemmer, sensuransvarlige og annen gruppeinformasjon fra adresseboken ved å klikke Detaljer for gruppen.

Sensuransvarlig   Hvis du er gruppeeier og har opprettet gruppen, er du som standard sensuransvarlig for den når du aktiverer meldingsgodkjenning for gruppen. Hvis du ble lagt til som eier, men ikke opprettet gruppen, kan du selv legge deg til som sensuransvarlig for gruppen. Som sensuransvarlig kan du legge til andre sensuransvarlige, godkjenne eller avvise meldinger før de sendes til gruppen, og bestemme hvordan meldingsavsenderne skal varsles hvis meldingene ikke blir godkjent.

Avsendere   Du trenger ikke å være medlem for å sende en melding til en gruppe. Hvem som helst (inkludert personer som ikke er oppført i den delte adresseboken) kan som standard sende en melding til en fellesgruppe.

Opprette eller slette en gruppe

Du kan opprette din egen gruppe ved hjelp av ruten Fellesgrupper som jeg eier. Hvis du vil lære mer, se Opprette en fellesgruppe. Hvis du vil slette en gruppe du eier, se Slette en fellesgruppe som du eier.

Administrere gruppen din

Når du oppretter en gruppe, angir du et par raske alternativer og gir gruppen et visningsnavn, et alias og en beskrivelse. Klikk Detaljer for å administrere alle gruppeinnstillingene. Hvis du vil lære om alle de tilgjengelige innstillingene, se Endre innstillinger for en fellesgruppe du har opprettet.

Her er noen av de andre innstillingene du kan administrere for gruppen:

  • Eierskap   Du eier som standard en gruppe du har opprettet. Ettersom du opprettet gruppen, er du den primære eieren, og du kan derfor ikke fjerne deg selv som eier. Du får en feilmelding hvis du prøver på det. Du kan imidlertid legge til andre personer fra adresseboken som eiere i tillegg. Som gruppeeier kan du legge til og fjerne medlemmer, styre hvem som kan sende meldinger til gruppen, og styre godkjenning for meldinger som sendes til gruppen, og mye mer. Du angir disse innstillingene under Eierskap.

  • Medlemskap   I denne delen kan du legge til medlemmer i gruppen eller fjerne medlemmer fra gruppen.

  • Godkjenning av medlemskap   Bruk denne delen til å velge om personer må ha godkjenning for å bli med i eller forlate gruppen.

  • Leveringsadministrasjon   Du kan styre hvem som kan sende meldinger til gruppen. Begrens rettighetene for sending av meldinger til gruppen under Leveringsadministrasjon.

  • Meldingsgodkjenning   Du kan aktivere meldingsgodkjenning for gruppen. Når du gjør det, vil en melding som sendes til gruppen, først havne i innboksen din for godkjenning. Du kan godkjenne eller avvise meldingen fra avsenderen. Avsenderens melding når ikke gruppemedlemmene før du eller en annen sensuransvarlig for gruppen godkjenner den. Du kan også legge til flere personer som sensuransvarlige for gruppen. Administrer disse alternativene under Meldingsgodkjenning.

Bli med i eller forlate en gruppe

Du kan bli med i eller forlate eksisterende grupper i adresseboken ved hjelp av Fellesgrupper som jeg tilhører. Hvis du lære mer om en gruppe, klikker du Detaljer for den valgte gruppen. Du kan lære mer om en gruppe, for eksempel hvem som eier gruppen, og hvem som er medlem av gruppen. Du kan også bli med i eller forlate gruppen i dialogboksen Detaljer. Hvis du vil lære mer, se Bli med i eller forlate en fellesgruppe.

Få innboksregler til å fungere

Hvis du har definert innboksregler for å behandle meldinger som sendes til en gruppe du er medlem av, kan du ta med et alternativ for å stoppe behandling av tilleggsregler for disse meldingene. Dette er nyttig hvis du vil at bare én av reglene skal gjelde for en melding. Regler behandles i rekkefølge, fra øverst til nederst i regellisten. Hvis en melding oppfyller kriteriene for mer enn én regel, vil hver regel behandle meldingen. Du kan opprette regler for å bidra til å ordne meldinger som kommer til innboksen. Hvis du vil ha mer informasjon, se Lære om innboksregler.

Hva om jeg vil vite mer?

 
Beslektede hjelpeemner
Laster inn ...
Finner ingen ressurser.