Brisanje mobilnog uređaja za korisnika

 

Odnosi se na: Office 365 for professionals and small businesses, Office 365 for enterprises, Live@edu

Vrijeme zadnje izmjene teme: 2010-09-14

Ako se mobilni uređaj izgubi ili bude ukraden, morate odmah izbrisati sve podatke s njega zato da povjerljivim podacima – kao što su osobni identifikacijski podaci ili privatna komunikacija – ne bi mogao pristupiti nitko osim vlasnika poštanskog sandučića. Možda ćete poželjeti izbrisati i sve podatke sa službenog mobilnog uređaja koji želite dodijeliti nekom drugom korisniku. Memoriju mobilnog uređaja za korisnika možete izbrisati samo ako se Exchange ActiveSync koristi za usklađivanje sadržaja poštanskog sandučića.

Brisanje memorije mobilnog uređaja kojem nemate fizički pristup poznato je pod nazivom daljinsko brisanje uređaja.

Memoriju mobilnog uređaje možete izbrisati na nekoliko načina:

Memorija mobilnog uređaja može se obrisati i automatski korištenjem pravila za uređaje u usluzi Exchange ActiveSync, ako je u uređaju to omogućeno kad korisnik prekorači dopušten broj neuspjelih prijava.

Prije početka

Da biste pristupili korisnikovoj stranici s mogućnostima morate biti član ugrađene grupe uloga Upravljanje organizacijom ili Služba za podršku. Da biste saznali kako korisnika dodati u grupu uloga, pogledajte odjeljak Dodavanje ili uklanjanje članova grupe uloga. RBAC uloga Korisnikove mogućnosti dodjeljuje odgovarajuće dozvole za pristup korisnikovoj stranici s mogućnostima.

Napomena   Svi uređaji ne podržavaju daljinsko brisanje memorije. Da biste zaštiti intelektualno vlasništvo svoje organizacije, ograničite korištenje uređaja koji to ne podržavaju.

Upozorenje   Brisanje memorije uređaja oslanja se na njegovu povezanost s poslužiteljem, pa morate omogućiti zaključavanje i odrediti najveći broj neuspjelih pokušaja prijavljivanja korištenjem pravila uređaja u usluzi Exchange ActiveSync. Evo kako: Kreiranje novog pravila uređaja ActiveSync.

Upozorenje   Kad se memorija uređaja brisanjem vrati u početno stanje, oporavak podataka još uvijek je moguć korištenjem posebnih alata.

Zamolite korisnika da to sam učini

Ako korisnik poštanskom sandučiću može pristupiti u usluzi Outlook Web App, uputite ga da očisti svoj mobilni uređaj prema uputama u odjeljku Upravljanje mobilnim telefonom.

Obrišite memoriju mobilnog uređaja s popisa poštanskih sandučića

  1. Na upravljačkoj ploči usluge Exchange, pod Odaberi čime upravljati, odaberite Moja organizacija > Korisnici i grupe > Poštanski sandučići.

  2. Na popisu Poštanski sandučići odaberite korisnika i kliknite Detalji.

  3. Pod stavkom Značajke telefona i govora odaberite Exchange ActiveSync, a zatim kliknite Uređivanje.

  4. U odjeljku Mobilni uređaji odaberite izgubljeni mobilni uređaj i kliknite Brisanje uređaja.

  5. Kliknite Spremi.

Stanje brisanja vidjet ćete ako ga odaberete i kliknete Detalji.

Napomena   Mobilni uređaj neće dobiti daljinsku naredbu za brisanje memorije sve dok se ne pokuša uskladiti s uslugom Microsoft Exchange. Ako pronađete izgubljen uređaj kojemu memorija nije obrisana, mogućnost daljinskog brisanja možete poništiti postupkom objašnjenim u odjeljku Vraćanje obrisanog u mobilnom uređaju. Obavijestite korisnika da, ako pronađe uređaj, kontaktira vas kako biste poništili mogućnost daljinskog brisanja prije pokušaja usklađivanja. Kad se daljinsko brisanje memorije završi, korisnik će dobiti potvrđujuću poruku e-pošte.

Povratak na vrh

Obrišite memoriju mobilnog uređaja s korisnikove stranice Mogućnosti

  1. Na upravljačkoj ploči sustava Exchange u polju Odaberite čime upravljati odaberite Drugi korisnik.

  2. U dijaloškom okviru Odaberi poštanski sandučić odaberite račun korisnika, a zatim kliknite U redu. Prikazuje se stranica s mogućnostima za odabranog korisnika. Pri vrhu stranice nalazi se napomena koja označava s kojim poštanskim sandučićem radite.

  3. Odaberite Telefon > Mobilni uređaji.

  4. Odaberite uređaj koji želite očistiti, a zatim kliknite Brisanje uređaja.

  5. Pojavljuje se dijaloški okvir s pitanjem "Jeste li sigurni da želite obrisati uređaj?" Kliknite Da. Status mobilnog uređaja bit će Brisanje na čekanju do sljedećeg povezivanja uređaja s računom.

  6. Kada se dovrši daljinsko brisanje uređaja, možete ga ukloniti s popisa mobilnih uređaja.

  7. Po završetku zatvorite prozor i vratite se na Upravljačku ploču usluge Exchange za svoju organizaciju.

Napomena   Mobilni uređaj neće dobiti daljinsku naredbu za brisanje memorije sve dok se ne pokuša uskladiti s uslugom Microsoft Exchange. Ako pronađete izgubljen uređaj kojemu memorija nije obrisana, mogućnost daljinskog brisanja možete poništiti postupkom objašnjenim u odjeljku Vraćanje obrisanog u mobilnom uređaju. Obavijestite korisnika da, ako pronađe uređaj, kontaktira vas kako biste poništili mogućnost daljinskog brisanja prije pokušaja usklađivanja. Nakon završetka daljinskog brisanja uređaja korisniku se šalje poruka e-pošte s potvrdom.

Povratak na vrh

 
Povezane teme pomoći
Učitavanje...
Nije pronađen nijedan resurs.